چاپ کد خبر: 94162
16 شهریور 1401

علت خاموشی ناگهانی و خود به خودی خودرو چیست ؟

شاید بسیاری از افراد خاموش شدن خودرو هنگام رانندگی، در ترافیک و زمان ترمز گرفتن را تجربه کرده باشند. اما چرا موتور خودرو در شرایط مختلف خاموش می‌شود؟ در صورت خاموش شدن خودرو هنگام رانندگی چه باید کرد؟ در این مطلب می‌خواهیم به بررسی دلایل خاموش شدن خودرو در حالت‌های مختلف بپردازیم.

تمام شدن سوخت:

یک سوم باک خودرو همیشه باید پر باشد. رانندگی کردن با بنزین کم به پمپ سوخت و موتور خودرو آسیب می‌زند. چرا که یکی از دلایل خاموش شدن خودرو در حین حرکت تمام شدن سوخت است. از این رو اگر چراغ‌های هشدار میزان سوخت را به درستی نشان نمی‌دهند باید سوخت سنج خودرو را بررسی کنید.

خرابی سنسورهای خودرو:

سنسورها اطلاعات مختلف را به کامیپیوتر خودرو ارسال می کنند. اگر سنسورهای خودرو معیوب باشد اطلاعات به درستی ارسال نمی‌شود و همین ممکن است موجب خاموش شدن خودرو شود.

وجود مشکل در دینام و آلترناتور:

اگر مشکلی در این دو قطعه وجود داشته باشد، برق به بخش‌های مختلف خودرو نمی‌رسد.

سوئیچ اشتعال:

خراب بودن سوئیچ اشتعال سبب می‌شود که قدرت کافی برای جرقه زنی در موتور خودرو وجود نداشته باشد و خودرو حین رانندگی خاموش شود.

چرا خودرو در حال حرکت خاموش می‌شود؟
سوختن پمپ بنزین یا وجود مشکل در آن
مبدل کاتالیزور مسدود شده است
کم بودن روغن موتور
شل بودن پیچ‌های موتور خودرو
پاره شدن تسمه دینام
مشکلات کامیپوتر خودرو
فعال شدن سوئیچ اینرسی
سوختن فیوزها یا شل شدن آنها
مشکلات برق خودرو
اختلال در اتصالات باتری
کثیفی استپر موتور
بالا رفتن دمای موتور
سنسور اکسیژن به درستی کار نمی‌کند
 هنگام خاموش شدن خودرو در حال حرکت چه باید کرد؟
۱. خودرو به کنار جاده هدایت کنید
بسیاری از رانندگان هنگامی که خودرو در حال حرکت خاموش می‌شود دستپاچه می‌شوند و نمی‌دانند باید چه کاری انجام دهند. در چنین شرایطی خونسردی خود را حفظ کنید و سعی کنید خودرو را به کنار خیابان ببرید تا مانع از حرکت سایر خودروها نشود. کنترل فرمان و ترمز خودرو کمی سخت است اما غیرممکن نیست و می‌توان خودرو را به یک گوشه هدایت کرد.

۲. بررسی سوخت خودرو
ممکن است خاموش شدن خودرو به دلیل تمام شدن سوخت باشد. سوخت خودرو را بررسی کنید اگر سوخت تمام شده باشد می‌توانید از دیگران کمک بگیرید.

۳. راه‌اندازی خودرو
بعد از اینکه باک خودرو را برررسی کردید استارت بزنید. اگر خودرو روشن شد خود را به نزدیکترین تعمیرکار برسانید تا دلیل خاموش شدن آن مشخص و حل شود.

۴. با استفاده از فلاشر یا مثلث شبرنگ وضعیت را به سایر رانندگان اطلاع دهید
فلاشر خودرو مشکل را به اطلاع رانندگان می‌رساند همچنین مثلث شبرنگ از ابزارهایی است که باید در جعبه ابزار خودرو باشد. این مثلث را با فاصله نسبتا زیادی از خودرو قرار دهید تا سایر رانندگان فاصله خود را با خودروی شما حفظ کنند.

۵. تماس با خودروهای امدادی
از امداد خودرو و یدک کش‌های معتبر کمک بخواهید تا خودرو را به جایی که می‌خواهید برسانند یا مشکل خودرو را حل کنند.

دلایل خاموش شدن خودرو هنگام ترمز گیری
سنسور اکسیژن
این سنسور میزان اکسیژن ورودی به سوخت را تنظیم می‌کند. در صورتی که میزان اکسیژن در سوخت بالا و پایین شود خودرو قدرت خود را از دست می‌دهد.

کثیف بودن انژکتور
انژکتورها وظیفه پاشش سوخت را هنگام جرقه شمع‌ها به عهده دارند.

معیوب بودن پمپ سوخت
پمپ بزنین خودرو سوخت را از باک به موتور می‌رساند و در صورت وجود عیب در آن سوخت مناسب به موتور خودرو نمی‌رسد.

انتقال قدرت دچار اختلال شده است
خودروهای اتوماتیک یک مبدل گشتاور به جای کلاچ دارند که نیرو را منتقل می‌کند و اگر این سیستم معیوب باشد نیرو به درستی منتقل نمی‌شود.

مسدود بودن درچه چرخش گاز اگزوز (EGR)
اگر این درچه خودرو مسدود باشد عملکرد خودرو مختل می‌شود.

چرا خودرو در حالت درجا خاموش می‌شود؟
سیم کشی خودرو فرسوده است
معیوب بودن سنسور هوا
وجود اشکال در پمپ سوخت و انژکتورها
کثیف بودن فیلتر سوخت
 ۸ دلیل خاموش شدن خودرو بعد از استارت
خرابی سنسور فشار هوا
سوپاپ‌های معیوب
اختلال در سوئیچ اینرسی
تمام شدن سوخت خودرو
کم شدن توان باتری
ایراد در پمپ سوخت
عمکلرد نادرست مبدل گشتاور
وجود مشکل در سنسور اکسیژن
هر کدام از دلایلی نام برده می‌تواند سبب خاموش شدن خودرو در شرایط مختلف شود. اگر خودرو در حالت‌های مختلف چندین بار خاموش شود باید هرچه سریعتر آن را به تعمیرگاه برسانید چراکه ممکن است یک مشکل سبب ایجاد مشکلات زیاد و بسیار جدی در خودرو شود. همچنین بررسی مشکلاتی که به موتور خودرو ارتباط دارد باید جدی گرفته شود چراکه خودرو بدون موتور معنا ندارد.


در این جا کمی بیشتر به علائم خرابی استپر موتور خودرو می پردازیم:

به صورت کلی در موتور یک وسیله نقلیه از قطعات و ابزار های مختلفی استفاده شده است. استپر یکی از همین قطعات به شدت مهم و پر اهمیت به حساب می آید که کاربرد های زیادی داشته و شما می توانید آن را در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار دهید.

استپر که نام دیگر آن Idle Air Control Valve است، می تواند میزان آلایندگی و نحوه عملکرد موتور خودرو را مشخص نماید. استپر یکی از قطعات مهم مربوط به سیستم گشتاور موتور است و اکثر ماشین ها آن را در خود جای داده اند. فعالیت این قطعه پر اهمیت توسط موتور و سنسور های عملکردی دستگاه مشخص می شود. به صورت کلی این دستگاه وظیفه دارد تا میزان هوای ورودی به موتور در هنگام حرکت آرام را تنظیم کند.

توجه داشته باشید که این قطعه اهمیت زیادی داشته و خرابی آن می تواند تنظیم هوای موتور را به صورت کامل بهم بریزد. زمانی که پدال گاز توسط شما به عنوان راننده فشرده نمی شود، این قطعه وارد عمل شده و هوای موتور و تراکم سوخت را تنظیم می کند. در ضمن، این قطعه بر روی پروسه روشن شدن ماشین شما هم به صورت مستقیم تاثیر گذار است.

علائم خرابی استپر موتور

دیگر وظیفه مهم استپر تنظیم سرعت خودروی شما در هنگام عوض کردن دنده می باشد. زمانی که شما پای خود را از روی پدال گاز بر می دارید و در حال تعویض دنده هستید، استپر از بسته شدن ناگهانی مسیر هوا جلوگیری کرده و از بهم خوردن تنظیم هوای موتور جلوگیری می کند. در این شرایط، حادثه ای در هنگام تعویض دنده رخ نمی دهد.

جدا از بررسی وظیفه استپر، آشنایی با قطعات و اجزای اصلی آن هم اهمیت زیادی دارد. حتما می دانید که یک وسیله الکترونیکی موجود در ماشین اجزای مختلفی را در خود جای داده است. این اجزا به هم متصل بوده و یک پروسه خاص را به اتمام می رسانند. قطعاتی همچون فنر نگهدارنده، بوش های جدا کننده، شافت استپر، کاهک استپر و موتور الکتریکی را می توان به عنوان مهم ترین قطعات به کار رفته در طراحی استپر شناسایی کرد.

آیا استپر موتور در شتاب خودرو تاثیر دارد؟

با اینکه استپر به صورت مستقیم بر روی شتاب و سرعت خودروی شما تاثیر گذار نیست ولی، خرابی آن می تواند تاثیرات متنوعی را برای ماشین به همراه داشته باشد. به صورت کلی خرابی قطعات مختلف موتور ماشین می تواند نتایج مطلوبی را برای شما ایجاد کند.

هنگامی که یکی از قطعات مهم و پر اهمیت همچون استپر با مشکل مواجه شود، شما باید به دنبال تعمیر فوری آن باشید. چرا که این قطعه به صورت مستقیم بر روی شتاب و سرعت ماشین تاثیر گذار نیست ولی، اختلال در عملکرد کلی آن می تواند دیگر قسمت های موتور را نیز به خود درگیر کند. در این شرایط خرابی خودرو دو برابر شده و سلامت خودرو شما به خطر میافتد.
پس، اگر شما هم به دنبال داشتن ماشینی سالم هستید، بهتر است که استپر خودرو خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ مشکلی در عملکرد آن وجود ندارد.

آیا استپر موتور در شتاب خودرو تاثیر دارد؟

به صورت کلی تنظیم استپر پراید به صورت دستی پروسه حساسی است. به همین علت هم ما به شما توصیه می کنیم تا از خدمات یک تعمیر کار حرفه ای و یک تکنسین مجرب در این زمینه استفاده کنید. ولی اگر بنا به هر دلیلی امکان استفاده از خدمات یک تیم تعمیراتی حرفه ای وجود ندارد، شما می توانید خودتان هم نسبت به تنظیم استپر پراید اقدام نمایید.

توجه داشته باشید که شما باید از بهترین مواد اولیه در جهت تنظیم استپر استفاده کنید و تحت هیچ شرایط نوک استپر را تحت فشار قرار ندهید.

برای تنظیم این قطعه پر اهمیت در ابتدا شما باید استپر را ببندید و سوئیچ خودرو خود را به مدت ۵ ثانیه باز نمایید. در مرحله بعد شما باید سوئیچ را به مدت ۱۰ ثانیه ببندید و این پروسه را ۳ بار تکرار کنید. این روش تنظیم استپر برای قطعاتی مورد استفاده قرار می گیرد که برای نظافت و تمیز شدن باز شده اند. اگر شما برای دلایل دیگری استپر را باز کردید، ماشین را به سراغ تعمیر کار ببرید.

علائم خرابی استپر موتور

همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله به شدت مهم اشاره کردیم، بررسی علائم خرابی استپر موتور می تواند اهمیت زیادی داشته باشد.

۱- بی نظمی در دور موتور

به صورت کلی، یکی از مهم ترین علائم مربوط به خرابی استپر، از بین رفتن نظم در دور آرام است. زمانی که استپر خراب شود، موتور هم از حالت تنظیم شده خود خارج یم شود.در این شرایط، ماشین شما در دور پایین و زمانی که پای خود را از روی گاز برداشته اید کمی نا منظم کار خواهد کرد. گاهی اوقات دور ماشین در این شرایط ناگهانی کم و زیاد می شود.

۲- روشن شدن چراغ چک موتور

دومین مورد از علائم خرابی استپر موتور مربوط به روشن شدن چراغ چک موتور است. هنگامی که چراغ چک موتور شما روشن می شود، یعنی یکی از قطعات خراب شده و شما باید به دنبال تعمیر آن باشید. توجه داشته باشید که تعمیر این مسئله همیشه خیلی راحت نیست و روشن شدن چراغ چک موتور هم به صورت مستقیم به استپر اشاره نمی کند. ولی با بررسی موتور شما می توانید خیلی بهتر خرابی را شناسایی نمایید.

۳- خاموشی موتور به صورت ناگهانی

خاموشی موتور به صورت ناگهانی را می توان به عنوان سومین مورد از مهم ترین علائم خرابی استپر موتور شناسایی کرد. زمانی که استپر ماشین شما خراب می شود، موتور از تنظیم خارج خواهد شد. در این شرایط احتمال خاموشی ناگهانی و خود به خودی موتور بالا تر می رود. در ضمن، این مسئله نشان دهنده شدید بودن خرابی استپر است و شما باید به درستی موتور را مورد بررسی قرار دهید.

اگر عیب یابی در این مرحله به خوبی صورت نگیرد، ماشین شما با مشکلات جدی یا حتی خرابی موتور مواجه خواهد شد. در موارد شدید علائم خرابی استپر موتور می توانند موتور را به صورت کامل از کار بیندازند و از روشن شدن ماشین شما جلوگیری نمایند.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

حنیف جمعه , ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۰:۳۵

پارگی تسمه تایم نگفتین… که علت اصلی خاموشی خودرو که بعد از خاموشی نباید استارت زد….

ناشناس جمعه , ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۰:۳۲

پارگی تسمه تایم نگفتین…

آخرین اخبار