حلوا یک مدل شیریی معروف ایرانی است که تنوع بسیاری دارد.حلوای آرد گندم از مخلوط شدن آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان و شیره انگور و هل و گلاب و مغز پسته و زعفران و … تهیه می شود. برخی اوقات پس از پخت حلوا ، حلوا آن نرمی و لطافتی که باید داشته باشد را ندارد و سفت و خشک است. اگر می خواهید بدانید علت خشک و سفت بودن حلوا چیست، این بخش را مطالعه نمایید.
علت خشک و سفت بودن حلوا چیست؟
خشک و سفت شدن حلوا به دلایل زیر است:
- آرد را الک نمی کنید.
- از روغن کمی استفاده می کنید.
- پس از پخت، حلوا را درون ظرف بدون درب قرار می دهید.
- از روغن ها به درستی استفاده نمی کنید.
- در استفاده از روغن ها دقت کنید!
- روغن جامد به پوک شدن حلوا کمک می کند و روغن مایع برای براق تر شدن آن استفاده می شود!پس ترکیبی از هر دو آنها استفاده کنید.اما نکته کلیدی این است که اگر از مقدار روغن مایع، کم کنید و به جای آن از کره و روغن جامد استفاده کنید، هم بافت نرم تری خواهد داشت و هم طعم کره، آن را خوشمزه تر خواهد کرد.
طرز تهیه یک حلوای خوشمزه
- آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملا صاف و نرم شود.
- برای خوش طعم شدن حلوا آرد را با روغن تفت دهید.
- آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی کِرِمی شود و مزه خامی ندهد.
- در تفت دادن آرد دقت کنید زیرا اگر آرد بسوزد طعم حلوا خیلی بد خواهد شد.
- اگر بخواهید رنگ حلوای شما زرد زعفرانی باشد باید هنگام تفت دادن آرد آن را بیش از حد تفت ندهید تا رنگ آرد خیلی تیره شود.
- برای تهیه شربت حلوا شکر و پودر هل و گلاب را به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و شکر کاملا آب شود سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به
- شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
- توجه داشته باشید که باید شربت را کمکم به آرد سرخ شده اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید.
- پس از مخلوط آرد و شربت آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن بیندازد و براق شود
- برای اینکه حلوای کم کالری تری داشته باشید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید.
- به جای روغن مایع هم از روغن های سالم تر مثل روغن زیتون استفاده کنید.
- برای سفت نشدن حلوا آرد را الک کنید و از روغن مناسبی استفاده کنید.
- پس از پخت حلوا روی آن سلفون بکشید یا بشقاب حلوا را در نایلون یا پلاستیک فریزری قرار دهید.
نکات مهم پخت حلوا
- بهترین آرد برای پخت حلوا، آرد گندم، آرد سنگک، آرد های غنی شده و سبوس دار می باشد.
- هرچه آرد انتخابی سنگین تر باشد (مانند آرد سنگک)، بافت حلوا منسجم تر میشود.
- هرچه آرد حاوی سبوس بیشتری باشد، رنگِ آن در اثر تفت دادن روی حرارت، زودتر تغییر کرده و نتیجه کار حلوای تیره تری حاصل خواهد شد.
- برای اینکه حلوای روشن تری داشته باشید، آرد را کمتر تفت دهید و از زعفران بیشتری استفاده کنید.
- آرد را به خوبی تفت دهید تا کِرِم رنگ شود و مزه خامی ندهد.
- در تفت دادن آرد دقت کنید زیرا اگر آرد بسوزد طعم حلوا خیلی بد خواهد شد.
- اگر رنگ حلوای مورد علاقه شما زرد زعفرانی است، آرد آن را به اندازه ای تفت دهید که بیش از حد تیره نشود.
- گلاب و زعفران را به شهد حلوا اضافه کنید.
- گلاب در حلوا های ایرانی، به دلیل عطر خاص و خاطره انگیز آن، جایگاه ویژه ای دارد.
- چنانچه بخواهید جایگزین مناسبی برای آن پیدا کنید، می توانید از همان مقدار شیره، آب یا عرقیات معطر دیگر مانند عرق بهار نارنج استفاده کنید.
- نکته مهم اضافه کردن گلاب و زعفران به این است که آنها را باید به شهد اضافه کنید!
- شهد حلوا را زمانی که هنوز گرم است به آن اضافه کنید!
- اگر شهد سرد باشد، هم زدن و مخلوط کردن مواد سخت می شود.
- سرعت و کیفیت هم زدن حلوا بسیار مهم است.
- زمانی که سرعت و کیفیت مخلوط کردن پایین بیاید، شربت جذب آرد نشده و حلوای رقیقی به دست خواهد آمد.
- برای اینکه بتوانید حلوای غلیظ تر و منسجم تری داشته باشید، ناچار به حرارت دادن مجدد آن خواهید شد که این کار، کیفیت حلوا را پایین می آورد.ضمن اینکه ممکن است در حین گرم کردن بسوزد.
نظرات