خانواده

علت زرد شدن شوید خشک شده چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

علت زرد شدن شوید خشک

این امر به دلیل از بین رفتن کلروفیل در طی فرآیند خشک کردن است که باعث می‌شود سبزی به جای سبز، زرد به نظر برسد. برخی از مهم‌ترین دلایل این پدیده عبارتند از:

  • نور خورشید: قرار گرفتن طولانی مدت شوید خشک در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث اکسید شدن رنگدانه‌های طبیعی آن و در نتیجه زرد شدن شوید شود.
  • رطوبت: رطوبت زیاد محیط می‌تواند باعث رشد کپک و قارچ روی شوید خشک شده و تغییر رنگ آن شود.
  • حرارت زیاد: حرارت زیاد در هنگام خشک کردن شوید یا نگهداری آن در محیط گرم می‌تواند باعث از بین رفتن رنگدانه‌های طبیعی و تغییر رنگ شوید به زرد شود.
  • کیفیت پایین شوید تازه: اگر شوید تازه قبل از خشک کردن کیفیت مناسبی نداشته باشد، احتمال تغییر رنگ آن پس از خشک شدن بیشتر می‌شود.
  • روش نامناسب خشک کردن: روش خشک کردن نامناسب مانند خشک کردن در دمای بسیار بالا یا در محیطی با تهویه نامناسب می‌تواند باعث تغییر رنگ شوید شود.
  • بسته بندی نامناسب: استفاده از بسته‌بندی نامناسب یا بسته‌بندی‌های نفوذپذیر به هوا و رطوبت می‌تواند باعث تغییر رنگ شوید شود.

روش های جلوگیری از زرد شدن شوید خشک

برای جلوگیری از زرد شدن شوید خشک، می‌توانید این نکات را رعایت کنید:

  • خشک کردن در سایه: شوید را در محیطی خشک، تاریک و خنک با تهویه مناسب خشک کنید.
  • استفاده از خشک‌کن‌های مخصوص: برای خشک کردن سریع و یکنواخت شوید می‌توانید از خشک‌کن‌های مخصوص سبزیجات استفاده کنید.
  • بسته‌بندی مناسب: شوید خشک شده را در ظروف در بسته و تیره رنگ نگهداری کنید تا از نفوذ هوا و رطوبت جلوگیری شود.
  • جای خشک و خنک: شوید خشک را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • استفاده از مواد جاذب رطوبت: می‌توانید از مواد جاذب رطوبت مانند بسته‌های سیلیکا ژل در ظرف نگهداری شوید استفاده کنید.

توجه: شوید خشک شده‌ای که تغییر رنگ داده است، ممکن است طعم و عطر خود را از دست داده باشد و ارزش غذایی آن کاهش یافته باشد. بهتر است از مصرف این نوع شوید خودداری کنید.

علت زرد شدن شوید خشک

ظروف مناسب نگهداری شوید خشک

بهتر است ظروف نگهداری شوید پلاستیک یا شیشه باشد.
سعی کنید شویدها را درون ظرف در بسته و در جایی قرار دهید که رطوبت نداشته باشند.
لازم به ذکر است که مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.

خواص شوید خشک

همانطور که گفتیم شوید خشک جزو سبزی‌های معطری است که در بسیاری از غذاها و یا پیش‌غذاها استفاده می‌شود؛ خاصیت شوید خشک برای بدن بسیار زیاد است به گونه‌ای که در طب سنتی نیز بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد؛ این سبزی معطر سرشاز ار ویتامین‌های A ،B ،C، پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی است که می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها نقش موثری داشته باشد.

از دیگر خواص شوید خشک برای بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خاصیت ضد سرطانی خشک کردن شوید

در شوید خشک آنزیم گلوتاتیون فعال است که باعث می‌شود مولکول‌های آنتی اکسیدان به مولکول‌های اکسید شده بچسبد و از رادیکال‌ها محافظت کند و مانع از رشد سلول‌های سرطانی شود.

کمک به هضم بهتر مواد و جلوگیری از نفخ شکم

برای سوءهاضمه و نفخ شکم، استفاده از شوید خشک بسیار مفید است به همین دلیل اگر خشک کردن شوید را خودتان در خانه انجام دادید، هنگام نفخ شکم حدود ۳۰ گرم از آن را بجوشانید و میل کنید خواهید دید که به راحتی نفخ روده از بین می‌رود؛ علاوه بر آن شوید خشک باعث افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده می‌شود و اشتها را بهبود می‌بخشد.

تقویت استخوان

از دیگر خواص خشک کردن شوید در خانه و استفاده آن، کمک به سلامت استخوان‌ها است؛ چرا که شوید منبع کلسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؛ بنابراین مصرف آن خصوصا در دوران یائسگی بسیار سودمند است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. در صورتی که علاقه دارید با طرز تهیه نعنا خشک آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا