علت سرگیجه صبحگاهی بعد بیدار شدن از خواب چیست؟

سرگیجه نشانه این است که عاملی در جریان بوده که این حالت را سبب شده است.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که صبح ها بعد از بیدار شدن و رها کردن تخت احساس سرگیجه داشته باشید. اما دلیل آن چیست؟در ادامه این مطلب با ما باشید تا با علت این سرگیجه صبحگاهی آشنا شوید.

سرگیجه چیست؟

معمولا افراد سرگیجه را این‌گونه توصیف می‌کنند که در سر خود احساس سبکی دارند، حس می‌کنند محیط دور سر آنها می‌چرخد و یا اینکه قادر به حفظ تعادل خود نیستند. سرگیجه گاه می‌تواند با حالت غش یا تشنج همراه شود و مشکلاتی را پدید آورد. سرگیجه افراد بیمار یا پیر را ممکن است در معرض خطر سقوط و افتادن قرار داده و سلامتی آنها را به خطر بیندازد بنابراین بهتر است با راه های درمان سرگیجه بیشتر آشنا شوید. یکی از انواع سرگیجه، سرگیجه صبحگاهی است.

علت سرگیجه صبحگاهی

سرگیجه صبحگاهی گهگاه برای بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد و آنقدرها نگران‌کننده نیست. دلایل سرگیجه صبحگاهی ممکن است به مصرف یک داروی ساده و یا خواب آشفته شب گذشته مربوط بوده و یا اینکه بیماری‌های زمینه‌ای پزشکی عامل ایجاد آن باشند. علت سرگیجه صبحگاهی را در یکی از موارد زیر جستجو نمایید:

۱- کم‌آب بودن بدن

رایج‌ترین علت سرگیجه صبحگاهی کم‌آب بودن بدن است. کمبود مایعات روی عملکرد مغز اثر منفی می‌گذارد و احساس سرگیجه و سبکی سر به سراغ‌تان می‌آید. بنابراین مراقب باشید که همیشه به‌اندازه کافی آب مصرف کنید.

۲-قند خون پایین

یکی از مهم‌ترین علت سرگیجه صبحگاهی را قند خون پایین می‌توان دانست. اگر به این علت سرگیجه داشته باشید، احتمالا تا زمانی‌که چیزی نخورید، این حالت ادامه خواهد داشت. اگر دیابت دارید و از انسولین استفاده می‌کنید، چنانچه شب قبل به اندازه کافی غذا نخورده باشید یا دوز داروی خود را بی‌جهت افزایش داده باشید، با افت قند خون مواجه خواهید شد. البته حتما نباید دیابت داشته باشید که بر اثر کاهش قند خون دچار سرگیجه شوید. گاهی نیز شاید به علل دیگری قند خون شما با افت مواجه شود. اگر در بین وعده‌های غذایی مدام احساس سرگیجه و ضعف و خستگی می‌کنید، بد نیست این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

۳- آپنه در خواب

آپنه در خواب نوعی اختلال خواب است که در آن فرد هنگام خواب شبانه دچار تنفس نامنظم و وقفه‌های تنفسی می‌شود. این اختلال باعث می‌شود، صبح روز بعد احساس سرگیجه و عدم تعادل داشته باشید. برای درمان آپنه در خواب باید به پزشک و متخصص خواب مراجعه کنید.

۴- فشار خون پایین

فشار خون پایین یا تغییر ناگهانی در فشار خون هم علت دیگر سرگیجه صبحگاهی است. به‌طور ناگهانی از جای خود بلند شدن، موجب افتادن موقتی فشار خون شده و خطر ضعف کردن و از حال رفتن را بالا می‌برد. بنابراین صبح‌ها با عجله و ناگهانی از جایتان بلند نشوید. اما اگر این اتفاق بارها رخ داد، علامت مشکل دیگری است که حتما با پزشک مشورت کنید.

۵-مصرف دارویی جدید

برخی از داروها،‌ مانند داروهای ضدافسردگی، ضدالتهاب، بیهوشی و ضدبارداری هم عوارض جانبی مانند سرگیجه دارند،‌ هر زمان مصرف داروی جدیدی را شروع کردید، پیش از مصرف، از عوارض جانبی آن مطلع شوید.

با رعایت موارد فوق، سرگیجه در صبح برطرف خواهد شد و روزتان را بدون احساس ناراحتی شروع خواهید کرد. اما اگر احساس سرگیجه و عدم تعادل همچنان با شما بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

چطور موقع کار با آیفون در خودرو حالت تهوع نگیریم؟

آشنایی با انواع سرگیجه و علائم آن + درمان فوری

۸ روش درمان فوری برای خلاص شدن از دست سرگیجه

نظرات