خانواده

علت لرزش ماشین لباسشویی چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

علت لرزش ماشین لباسشویی

از این رو در این بخش به معرفی ۶ علت لرزش و تکان خوردن ماشین لباسشویی می پردازیم و در ادامه تمام این دلایل را توضیح خواهیم داد:

۱-تنظیم نبودن پایه‌های زیری لباس‌شویی

یکی دیگر از دلایل پرتکراری که باعث لرزش و تکان های شدید ماشین لباسشویی می‌شود، تنظیم نبودن پایه‌های زیر دستگاه است. تقریبا همه دستگاه‌های ماشین لباس‌شویی پایه‌هایی در زیر دستگاه دارند که ارتفاع از سطح زمین را تنظیم می‌کنند.

در حین تنظیم کردن پایه‌ها اگر از یک تراز کمک بگیرد، به‌خوبی می‌توان مانع حرکت کردن و لرزش دستگاه شد و از آسیب رسیدن به ماشین لباسشویی نیز جلوگیری کرد. اگر از برند ااگ استفاده می‌کند و با این مشکل مواجه شدید مشاهده‌ی صفحه تعمیر لباسشویی ااگ می‌تواند برایتان کمک‌کننده باشد.

۲-خراب شدن کمک‌ فنر نگهدارنده لباسشویی

کمک های لباسشویی وظیفه جلوگیری از لرزش زیاد و ارتعاش بدنه دستگاه را دارند. زمانی که کمک ها کارایی خود را از دست بدهند، باعث رهایی و آزادی دیگ شده و در هنگام خشک کردن، دیگ از جای خود خارج می شود. خرابی کمک لباسشویی از عواملی مانند کار و سنگینی زیاد به وجود می‌ آید. همچنین دیگ ماشین لباسشویی به ‌وسیله فنرهایی در جایگاه خود معلق و ثابت ‌شده است.

این فنرها علاوه بر نگهداری دیگ ماشین لباسشویی، از لرزش و تکان خوردن آن نیز جلوگیری می کنند. در صورت بروز مشکلات مختلف مانند آسیب دیدن، جدا شدن فنرهای دیگ و … ماشین لباسشویی در حین کار می‌لرزد و سر و صدای زیادی را نیز تولید می‌کند.

شما در هنگام بروز مشکل در این قطعه باید سریعاً آن را بررسی کرده و مشکل آن را رفع نمایید؛ زیرا در صورت بی‌توجهی به این مسئله، ممکن است قطعات دیگری در ماشین لباسشویی نیز دچار مشکل شود.
همچنین باید فنرهای دیگ دستگاه به‌ وسیله تعمیرکار متخصص در زمینه‌ تعمیرات لباسشویی بررسی شده و در صورت نیاز تعویض شود.

علت لرزش ماشین لباسشویی

۳-متعادل نبودن بار مخزن لباسشویی

زمانی که بار لباسشویی متعادل نباشد، دیگ لباسشویی در حین چرخش به طور نامتعادل می چرخد. این امر می تواند باعث لرزش و تکان خوردن لباسشویی شود. توجه داشته باشید که بار داخل مخزن لباسشویی باید متعادل باشد. نه کم نه زیاد. حالت مدور آبکش به گونه‌ ای است که لباس در زمان خشک کردن تمام دایره را پوشش دهد. زمانی که لباس آنقدر کم باشد که تقسیم وزن داخل آبکش به خوبی صورت نگیرد، باز هم تولید صدا و لرزش می کند. بارگیری بیش از حد لباس نیز باعث فشار بیش از اندازه به کمک و پرت شدن دیگ لباسشویی داخل بدنه می شود.

توجه داشته باشید که حوله بزرگ، پتو، کفش کتانی، کیف و… را به‌ تنهایی نباید داخل مخزن لباسشویی قرار دهیم.

به عنوان مثال: وقتی حوله حمامی (تنپوش) را داخل مخزن لباسشویی قرار می دهیم، باید مقداری لباس مانند تی شرت یا پیراهن اضافه کنیم تا زمان خشک شدن در داخل آبکش متعادل شود.

زمانیکه فقط یک حوله حمام داخل لباسشویی قرار میدهیم، حوله به تنهایی قادر به پوشش کل آبکش نمیشود و مقداری از آبکش خالی میماند که باعث لنگر انداختن دیگ و صدای شدید میشود.

۴- ترک خوردن یا شل شدن وزنه تعادل روی دیگ لباسشویی

برای حفظ تعادل دیگ و لباسشویی علاوه بر کمک های پایین و فنرهای بالا، یک یا تعدادی وزنه بتنی به بدنه دیگ بسته می شود. وزنه تعادل که به عنوان بالانسر نیز شناخته می شود، وظایف مهمی در لباسشویی دارد. در بعضی اوقات حتی ترک خوردن کوچک وزنه بتنی یا شل شدن پیچ و مهره این وزنه ها نیز باعث تولید صدا و لرزش در لباسشویی می‌ شود.

اگر وزنه تعادل ترک خورده یا شل شده باشد، باید آن را تعویض کنید.

۵-خراب شدن شفت دیگ لباسشویی

شفت دیگ، محوری است که از مرکز دیگ عبور می‌کند و وظیفه‌ی چرخاندن آن را به عهده دارد. اگر شفت خم یا شکسته شود، دیگ به طور نامتعادل می‌چرخد و لرزش و تکان خوردن شدید ایجاد می‌کند. لرزش ناشی از خم شدن یا شکستن شفت، معمولا در دورهای بالا و حین خشک کردن لباس‌ها بیشتر است. در این حالت، ممکن است صدای ناهنجاری نیز از دستگاه شنیده شود. شفت به وسیله پیچ و مهره یا خار به دیگ و سایر اجزای لباسشویی متصل می شود. شل شدن یا لق شدن این اتصالات می تواند باعث لرزش و تکان خوردن شفت و دیگ در حین کار شود. لرزش ناشی از شل شدن شفت می تواند در هر سرعتی رخ دهد، اما معمولاً در حین شستشو با دور بالا بیشتر قابل توجه است.

برای بررسی شفت دیگ، باید لباسشویی را از برق جدا کنید و دیگ را به صورت دستی بچرخانید. اگر شفت خم یا شکسته باشد، به راحتی می‌ توانید آن را تشخیص دهید.
جهت  بررسی شل شدن یا جدا شدن قطعات، باید پیچ‌ ها و مهره‌ های شفت را بررسی کنید.

علت لرزش ماشین لباسشویی

۶-بسته بودن پیچ های حمل و نقل پشت لباسشویی

پیچ ترنسفر همان پیچ های پشت ماشین لباسشویی می باشند که برای محافظت از دستگاه در زمان حمل و نقل تعبیه شده است. اگر پیچ ترنسلیت لباسشویی باز نشده باشد، در حین کار کردن باعث تکان و لرزش های شدید می‌ شود. در صورتی‌ که لباسشویی خود را جدیداً خریده‌اید، در هنگام نصب و راه‌اندازی دستگاه برای جلوگیری از تکان خوردن و لرزش آن حتما پیچ ترنسفر که باعث عدم لرزش و حرکت کردن ماشین لباسشویی می‌شود را باز کنید. آچار مخصوصی برای باز کردن پیچ ها در کارتن لباسشویی شما قرار گرفته است.

۷-فرسودگی کمک فنر ضد لرزش لباس‌شویی

همه ماشین‌های لباس‌شویی اتوماتیک برای جلوگیری از لرزش، تعدادی کمک‌فنر دارند. اگر از محصولات استاندارد و باکیفیت استفاده کنید، معمولا پس از گذشت ۵ تا ۷ سال باید برای تعویض یا تعمیر کمک‌فنرهای ماشین لباس‌شویی اقدام کنید.

کمک‌فنر در قسمت پشتی و درون دستگاه قرار دارد و در صورت فرسودگی، باعث لرزش و تکان های شدید ماشین لباسشویی در حین کار می‌شود. مسلما بررسی فنی کمک‌فنرهای ماشین لباس‌شویی نیاز به تخصص دارد و برای تعمیر ماشین لباسشویی و شناسایی علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، حتما باید از خدمات نمایندگی مجاز تعمیرات لباسشویی استفاده کنید؛ خصوصا که اگر کمک‌فنر به‌درستی تعمیر نشود یا در جای درست خود قرار نگیرد، بعد از گذشت زمان موجب خراب شدن کامل آن می‌شود.

چگونه لرزش ماشین لباسشویی را بگیریم؟

به طور کلی لرزش ماشین لباسشویی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای رفع لرزش ابتدا باید علت آن را پیدا کنید. در ادامه به چند روش برای رفع لرزش ماشین لباسشویی اشاره می‌ کنیم:

  • توجه نمایید که بعد از نصب اولیه لباسشویی، تراز کردن آن بسیار حائز اهمیت است.
  • پایه های لباسشویی را با آچار مخصوص خود لباسشویی که در کارتن موجود است، محکم کنید.
  • حتما در حین نصب لباسشویی، پیچ های نگهدارنده که در پشت دستگاه تعبیه شده است را باز نمایید.
  • اگر مشکل لرزش یا تکان در لباسشویی شما مربوط به کمک ها است، حتما تعویض نمایید و بدانید که قابل تعمیر نمی باشند.
  • لباس‌ ها را به طور متعادل در دیگ قرار دهید و از بارگیری بیش از حد آن خودداری کنید.
  • توجه داشته باشید که باید از کمک های مرغوب استفاده نمایید تا مجدد لباسشویی شما نلرزد یا تکان نخورد.
  • فنرهایی که از بالا دیگ لباسشویی را نگه داشته اند، به مرور زمان دفرمه میشوند و حالت خود را از دست میدهند، در این صورت سریعا اقدام به تعویض آنها نمایید.
  • اگر هم وزنه روی دیگ (وزنه بتنی که وظیفه تعادل دادن به دیگ لباسشویی را برعهده دارد) ترک بخورد، باید سریعا اقدام به تعویض نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا