• 08 دی 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 130142

علت نپختن خمیر پیتزا+راهکارهایی برای پخت بهتر

از مشکلات آماده سازی پیتزا درست کردن خمیر آن است.خمیر پیتزا تاثیر در مزه آن دارد و در واقع می توان گفت اصلی ترین جزو پیتزا است.از رایج ترین مشکلاتی که در خصوص خمیر پیتزا به وجود می آید خام بودن و نپختن آن است.که امروز در این مقاله راه حل این مشکل را به […]

از مشکلات آماده سازی پیتزا درست کردن خمیر آن است.خمیر پیتزا تاثیر در مزه آن دارد و در واقع می توان گفت اصلی ترین جزو پیتزا است.از رایج ترین مشکلاتی که در خصوص خمیر پیتزا به وجود می آید خام بودن و نپختن آن است.که امروز در این مقاله راه حل این مشکل را به شما می آموزیم.

دلیل نپختن و خام موندن خمیر پیتزا

چرا خمیر پیتزا نمیپزه؟
علت نپختن خمیر پیتزا عبارت است از:

  • ضخامت بیش از حد خمیر
  • داغ نکردن فر قبل از قرار دادن پیتزا
  • استفاده از سس زیاد
  • تنظیم نبودن درجه حرارت فر
  • خارج کردن خیلی زود پیتزا از داخل فر

راهکارهایی برای پخت بهتر خمیر پیتزا

۱-برای جلوگیری از خام ماندن خمیر پیتزا می توانید، ابتدا خمیر را در فر قرار دهید اما مراقب باشید که خمیر خیلی نپزد، سپس خمیر را خارج کرده و بر روی آن سس و سایر مواد پیتزا را بریزید.

۲-برای اینکه بعد از پخت خمیری ترد و خوشمزه داشته باشید، بهتر است در خانه خودتان با آرد مناسب خمیر درست کنید و خمیر را ورز دهید و بگذارید تا خمیرتان به حجم دو برابر برسد، سپس آن را برای تهیه پیتزا استفاده نمایید.

۳-یکی از علت های نپختن خمیر پیتزا حجم زیاد مواد روی پیتزا است. حجم زیاد مواد از ترد شدن پیتزا جلوگیری می کند پس نباید روی خمیر پیتزا را با مقدار بسیار زیادی از مواد پیتزا پر کنید.

۴-برخی از افراد بر اساس دستورالعمل ها پیتزا تهیه نمی کنند مثلا بر این باورند که باید درجه حرارت بسیار کم باشد تا پیتزایشان با حرارت ملایم بپزد اما اگر حرارت را کم کنید و زمان پخت پیتزا را افزایش ندهید، در نهایت یک پیتزا با خمیر نپخته خواهید داشت.

نپختن خمیر پیتزا

۵-ضخامت خمیر پیتزا نباید از دو الی سه سانتی متر بیشتر باشد زیرا اگر ضخامت بیش از حد سبب می شود خمیر شما خام بماند و نپزد پس به ضخامت خمیر توجه نمایید و خمیرتان را نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک بگیرید.

۶-داغ نکردن فر قبل از قرار دادن پیتزا و هم چنین تنظیم نبودن درجه حرارت موجب خمیر ماندن پیتزا شده و باعث می شود پیتزای شما به قدر کافی ترد نشود پس فر را زودتر روشن کنید تا کاملا گرم شود و همچنین دما روی درجه خیلی کم قرار ندهید.

۷-یکی دیگر از اشتباهاتی که سبب می شود خمیر پیتزا شما نپزد و پیتزایتان حالت شل و خمیری به خود بگیرد، مقدار زیاد سس کچاپ روی خمیر پیتزا است. مقدار زیاد سس روی خمیر پیتزا مانع از ترد شدن پیتزای شما می شود پس به مقدار سس توجه کنید و سس را کاملا روی خمیر پیتزا به طور مساوی پخش کنید.

چکار کنیم خمیر پیتزا به ظرف نچسبد؟
علاوه بر خمیر شدن پیتزا در فر یا خشک شدن پیتزا، یکی دیگر از مشکلاتی که در پخت پیتزا در خانه پیش می آید، چسبیدن خمیر پیتزا به ظرف است. برای جلوگیری از این مشکل باید به ظرف مورد نظرتان کمی آرد ذرت بزنید و بعد خمیر را روی آرد قرار دهید. به این ترتیب دیگر خمیر پیتزا به ظرف نمی چسبد.اگر در درست کردن خمیر پیتزا اشتباه کرده باشید نیز امکان چسبیدن آن به سینی فر وجود دارد. مطمئن شوید که از اندازه های معین مواد اولیه در تهیه خمیر استفاده کرده اید. همچنین خمیر را به اندازه مناسب ورز داده باشید نه خیلی زیاد که خمیر خشک شود و نه خیلی کم که خمیر به ظرف بچسبد.

چرا مواد پیتزا به خمیر نمی چسبه؟
گاهی مشکل ما در درست کردن پیتزای خانگی خمیر شدن پیتزا در فر نیست بلکه مشکل جدا شدن تمام مواد از روی خمیر پیتزا در زمان برش زدن پیتزا است. برای رفع این مشکل باید حتما روی خمیر سس گوجه فرنگی بمالیم و کاملا سس را روی خمیر پخش کنیم. بعد یک لایه پنیر پیتزا روی سس بریزیم. مواد پیتزا را هم با پنیر پیتزا مخلوط کنیم و بعد روی آن لایه پنیری که روی سس ریخته بودیم بریزیم.

استفاده از خمیر پیتزای خانگی به جای خمیرهای آماده نیز می تواند این مشکل را رفع کند.علاوه بر این ها نباید مواد را زمانی که خیلی داغ هستند روی پیتزا بریزید. اگر مواد پیتزا را تفت داده یا پخته اید صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن ها را روی پیتزا بریزید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه خمیر جادویی برای پخت همه نوع غذا

فوت‌وفن‌های تهیه یک پیتزای بسیار خوشمزه

طرز تهیه خمیر پیتزا در خانه

نظرات