باقالی یک گیاه خوراکی است که در برخی غذاهای ایرانی استفاده فراوانی دارد و بسیار خوشمزه است.در فصل بهار باقالی می تواند یک از تنقلات سالم و خوشمزه باشد.در این مطلب می خواهیم به شما علت نپختن و سفت بودن باقالی را به شما توضیح دهیم.پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
چه نوع باقالی بخریم که زود بپزد؟
علت نپختن باقالی و علت سفت شدن باقالی در باقالی پلو کهنه بودن آن است، اگر می خواهید باقالی هایتان در باقالی پلو زود پخته شود، هنگام خرید به رنگ و شکل باقلا توجه کنید.
رنگ باقلا باید سبز خوش رنگ باشد و محل دانه ها در داخل غلاف، فضای خالی کمی داشته باشد یا به اصطلاح دانه دار باشد. پوست باقلا بهتر است سبز رنگ باشد، به خاطر داشته باشید که باقلا هرچه سبز تر باشد بهتر است.
علت نپختن باقالی
علت نپختن باقالی فریزری، کهنه بودن آن است، باقالی های کهنه که مغز زردرنگ و رنگ پوست تیره دارند، دیرتر پخته می شوند. مغز باقالی خشک نیز باید سبز و رنگ پوست آن روشن باشد تا زودتر بپزد.
روش پخت باقالی دیر پز
برای پخت سریع باقالی نکات زیر را رعایت نمایید:
- باقالی را قبل از پخت بخیسانید.
- اگر می خواهید باقالی زودتر پخته شود، نمک را در دقایق پایانی پخت به آن بیافزایید.
- در زمان پختن باقالی کمی جوش شیرین (به اندازه نصف قاشق چایخوری) به آن بیافزایید.
- قبل از افزودن باقالی به برنج آن را جداگانه نیم پز کرده و سپس به برنج بیافزایید.
روش پخت سریع باقالی فریز شده
برخی افراد برای راحت پوست کندن باقالی مقداری نمک به آن می افزایند، نمک موجب می شود که باقالی دیر بپزد. قبل از فریز کردن باقالی روش بلانچ کردن را امتحان نمایید. جوش دادن باقلا سبز برای حفظ رنگ سبز باقلاها و جلوگیری از تغییر رنگ سبز باعث میشود که بافت باقلا کمی نرم شده و بعد از آب شدن یخ و بعد از پخت کامل سفت نباشد و طعم و حس تازگی در دهان حس شود.
جوش شیرین برای پخت باقالی
برای کم کردن زمان پخت باقالی مقداری جوش شیرین به باقالی در حال پخت اضافه کنید.
برای نرم شدن باقالی خشک چه کنیم؟
برای نرم شدن باقالی خشک نیز آن را ۱۲ ساعت قبل از پخت در آب خیس دهید و نمک را در دقایق پایانی پخت به آن بیافزایید و در زمان پختن باقالی کمی جوش شیرین (به اندازه نصف قاشق چایخوری) به آن بیافزایید.
روش خشک کردن باقالی های تازه چگونه است؟
- بعد از شستن باقالی میتوانید ان ها را جلوی باد پنکه روی پارچه تمیز ریخته و یا زیر نور افتاب بعد از گذشت چند ساعتی خشک کنید.
- وقتی باقالی را گذاشتید خشک شود هر چند ساعت یک بار انها را زیر رو کنید تا هوا به همه جای انها برسد و کاملا خشک شوند بعدا میتوانید با اب بشورید و استفاده کنید.
دستور فریز کردن باقالی تازه
- با این که فریز کردن باقالی موجب تیرگی رنگ ان میشود اما اگر میخواهیم باقالی تازه در خارج از فصل خود داشته باشیم بهترین روش همین فریز است.
- اگر نکات و ترفند های نگه داری از باقالی را به خوبی رعایت کنید به راحتی میتوانید خارج از فصل باقالی های تازه و خوبی داشته باشید.
- سالم بودن باقالی برای فریز کردن خیلی نکته مهمی است.
نظرات