پوشیدن یا نپوشیدن کفش پاشنه بلند سوال مهمی در دوران بارداری است. آیا واقعا پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری بی خطر است؟ چنانچه به پوشیدن منظم کفش پاشنه بلند عادت کرده اید، ممکن است که ترک آن در دوران بارداری سخت باشد.
بسیاری از خانم ها در طول ۹ ماه دوره ی بارداری خود کفش پاشنه بلند می پوشند اما پزشکان توصیه می کنند که از این کار خودداری کنند و دلیل موجهی نیز برای آن دارند.
دلایل زیادی وجود دارد که شما باید در طول بارداری به پاشنه پاهای خود کمی استراحت دهید زیرا در غیر این صورت ممکن است خطرات خاصی را برایتان به همراه داشته باشد. که در این قسمت به معرفی برخی از آن ها خواهیم پرداخت.
مسکن هایی که هرگز نباید در دوران بارداری مصرف کرد
خطرات پوشیدن کفش پاشنه بلند هنگام بارداری
۱- گرفتگی ماهیچه ساق پا
وقتی به مدت طولانی کفش پاشنه بلند بپوشید، عضلات ساق پا منقبض می شوند. این امر منجر به گرفنگی عضلات شده که ممکن است دردوران بارداری تشدید هم شود.
۲- کمر درد
- کفش پاشنه بلند وضعیت بدن شما را تغییر می دهد، عضلات لگن به سمت جلو خم شده و باعث می شود گودی کمر داشته باشید.
- شکم شما در دوران بارداری رو به جلو قرار می گیرد بنابراین این تغییر وضعیت باعث درد خواهد شد.
- رباط های کمر و پاها دردوران بارداری شل می شوند. استفاده از کفش پاشنه بلند فشاری مضاعف را به مفاصل لگن و کمر وارد می کند زیرا در حالت تعادل نیستند. این امر منجر
- به درد در ناحیه مفاصل و رباط های کمر و ناحیه لگن خواهد شد.
۳- تعادل کمتر
- قدرت مچ پا به دلیل اضافه وزن و تغییرات هورمونی در بدن کاهش میابد.
- این یک دلیل رایج است زیرا منجر به کاهش ظرفیت تعادل خواهد شد.
- هنگامی که کفش پاشنه بلند می پوشید احتمال از دست دادن تعادل و لغرش افزایش می یابد که باعث آسیب به شما و جنین تان خواهد شد.
۴- تورم پاها
- بیماری پزشکی معروفی به نام ادم یا تورم در پاها، امری شایع در دوران بارداری است.
- پوشیدن کفش تنگ و پاشنه بلند این مشکل را بدتر می کند.
- پوشیدن کفش پاشنه بلند به خصوص در اواخر بارداری می تواند باعث تورم پا شود.
- تجمع مایعات در قسمت پایین تنه افزایش میابد و همراه با تورم ممکن است منجر به درد شود.
۵- کشیدگی عضلات
رباط های مچ و ساق پا نیز همانند کمر و شکم به دلیل هورمون های ناشی از بارداری شل می شوند.این منجر به کشش عضلات پا می شود در این صورت کفش هایی که قبل از بارداری به راحتی می پوشیدید اکنون تنگ و دردناک هستند.
نکاتی برای پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری
پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا می تواند آسیب جدی به شما و کودک تان وارد کند. با این حال، اگر لازم است بپوشید نکات عنوان شده در این بخش را به خاطر بسپارید:
- سعی کنید کفش هایی با پاشنه کوتاه و محکم بپوشید.
- کفش هایی بخرید که راحت باشند و احساس تنگی به پاهایتان ندهند.
- از پوشیدن کفش هایی با پاشنه ۲۰ سانتی، کفش هایی با پاشنه بچه گربه ای و کفش پاشنه بلند لژدار دوری کنید.
- هرچه پاشنه کفش باریک و نازک باشد، حمایت از بدن تان کمتر شده و حفظ تعادل دشوار تر می شود.
- اگر در طول روز مجبور به پوشیدن کفش پاشنه دار هستید، سعی کنید کمی استراحت کنید، مدتی آن ها را دربیاورید، پاهایتان را استراحت دهید و دوباره آن را بپوشید. پوشیدن کفش های لژداردر دوران بارداری ایده خوبی نیست زیرا افزایش وزن بدن، شکل و تغییرات مرکز ثقل در راه رفتن شما تاثیر می گذارد و همچنین رباط ها را شل کرده که منجر به کشیدگی عضلات و بی ثباتی مفصل می شود.
- در مهمانی ها یا گردش یا حتی ایستادن طولانی مدت از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری کنید. اگر مجبورید آن ها را بپوشید تا ظاهری شیک داشته باشید سعی کنید بیشتر زمان را بنشینید.
- برای گردش روزمره سعی کنید کفش پاشنه تخت بپوشید. اگر هم از کفش پاشنه بلند استفاده می کنید و احساس ناراحتی دارید، تمرینات کششی عضلات ساق پا را امتحان کنید و پاهایتان را به آرامی ماساژ دهید.
آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری باعث ایجاد واریس می شود؟
هیچ مدرک مناسبی مبنی بر اینکه کفش پاشنه بلند می تواند باعث ایجاد واریس شود وجود ندارد. کفش پاشنه بلند میزان حرکت و راه رفتن را به حداقل می رساند بنابراین میزان جریان خون کاهش یافته و منجربه واریس می شود. ممکن است این موضوع دلایلی چون وراثت یا سابقه لخته شدن را نیز داشته باشد.
حال که از خطرات کفش پاشنه بلند آگاه شدید زین پس احتیاط بیشتری کنید.در کل بهتر است در دوران باردری دست از پوشیدن کفش پاشنه بلند بردارید و مراقب خود و کودک تان باشید.
چرا در دوران بارداری بی اشتها هستیم و راه حل آن چیست؟
۱۱ نشانه در دوران بارداری که خبر از فرزند پسر می دهد