یکی از خوشمزههای نوبرانهی بهاری، چغاله بادام ترش و سبزی است که در تمام میوهفروشیهای اطراف خود، آن را پیدا خواهید کرد. خوردن بیشازحد این ترشمزه، میتواند برای بدن شما مشکلاتی ایجاد کند که ما در این متن به بررسی این مشکلات خواهیم پرداخت. شما با دانستن این نکات میتوانید از طعم بینظیر چغاله بادام و نمک، بدون ایجاد هیچ مشکلی بهرهمند شوید.
چغاله بادام چیست؟
به میوهی نارس بادام، چغاله بادام گفته میشود. این میوه در فصل بهار به بازار میآید و جزو نوبرانههای این فصل به شمار میرود که از قیمت بالایی نیز برخوردار است. طعم ترش و در برخی موارد تلخ گوشتهی سبز آن، از بادام نرسیدهی داخل آن محافظت میکند که برخی از افراد، این میوه را فقط برای همان بادام نرسیدهی داخل آن مصرف میکنند. از این میوهی بهاری در ترشی، سالاد، به صورت میوه و در برخی موارد در خورش استفاده میکنند. در ادامه به بررسی اطلاعات مفصلتری از این خوشمزهی بهاری میپردازیم.
چغاله بادام چه مضراتی میتواند داشته باشد؟
این خوشمزهی بهاری، همان میوهی نارس بادام است که به رنگ سبز درآمده و زودتر از موعد چیده میشود که شما بتوانید از طعم آن در این فصل لذت ببرید. در بین آن پوستهی سبز سفت ترشی که شما میل میکنید، بادام نرسیدهی سفیدی را میبینید که طعم تازهای را به طعمهایی که تا الان خوردهاید، میافزاید. از فواید این میوه مثل تقویت لثه،دندان و استفادهی آن در ترشیها و سالادها که بگذریم، خوردن بیش از اندازهی آن میتواند برای بدن شما مشکلاتی را ایجاد کند.
تلخی دهان
یکی از مضراتی که میتواند خوردن بیش از حد چغالهبادام داشته باشد، تلخ شدن دهان شماست. دلیل این تلخی وجود آمیگدالین در میوهی چغالهبادام است. شما با خوردن بیش از اندازهی چغالهبادام، آمیگدالین زیادی را از پوستهی سبز آن وارد بدن خود میکنید و طعم تلخی در دهان خود بهجا خواهید گذاشت.
کاهش جذب آهن
چغاله بادام سرشار از تانینهاست که در بدن شما از جذب آهن جلوگیری میکنند. شما با مصرف بیش از اندازهی چغاله بادام و جذب بیش از حد تانینها، به بدن خود آهن کافی را نخواهید رساند که در مواردی مثل مشکلات کمخونی، میتواند باعث ایجاد عارضههایی در بدن شما شود.
احتمال ایجاد سنگ کلیه
همانند بادام رسیده، چغاله بادام هم شامل اکسالیتهاست که در بدن شما احتمال ایجاد شدن سنگ کلیه را افزایش میدهند. شما با مصرف بیرویهی چغاله بادام و مقاومت نکردن در برابر طعم ترش آن، ممکن است کلیههای خود را در فشار قرار دهید.
مشکلات گوارشی
اگر از دسته افراد مستعد مشکلات معده هستید، از خوردن بیشازحد این میوهی بهاری خودداری کنید. چغالهبادام به دلیل داشتن طعم ترش و طبع سرد، در مصارف بالا میتواند برای معده و سیستم گوارشی شما، مشکلاتی را ایجاد کند؛ از این مشکلات نیز میتوان به اسیدی شدن و سوزش سر معده اشاره کرد.
تمیزی را در مصرف چغالهبادام جدی بگیرید
شاید یکی از لذتهای چرخیدن در کوچه خیابانها در فصل بهار، خوردن چغالهبادام در ظرف پلاستیکی از دست یک دستفروش باشد؛ اما باید حتما به این نکته توجه کنید که بسیاری از این افراد چغالهبادامها را در آب جوی میشویند و شاید در بعضی موارد به خوبی شسته نشده باشند. این نکته را جدی بگیرید که با خوردن چغالهبادام از دستفروشهای مشکوکالحال، ممکن است به سیستم گوارشی خود آسیب وارد کنید و دچار باکتری و عفونت شوید.
اسهال
یکی از عوارض خوردن زیاد چغالهبادام، اسهال و سنگین شدن معدهی شماست. این عارضه به دلیل فیبر زیاد داخل چغالهبادام پیش میآید. شما با خوردن به اندازهی این خوشمزهی بهاری، میتوانید از فیبر زیاد آن بهرهمند شوید، اما اگر در مصرف آن زیادهروی کنید، فیبر بالای آن برای شما دردسرساز خواهد شد.
خوردن بیشازحد چغالهبادام میتواند مشکلاتی مثل اسهال را ایجاد کند که در زمان بارداری برای شما و کوچولوهایتان بیشتر از هر وقتی خطرناک خواهد بود. پس در مصرف این میوهی خوشمزه در زمان ویارهای بارداری بیشتر دقت کنید.
نفخ در مادران شیرده
این میوهی بهاری، یکی از میوههای نفاخ به شمار میرود. در مادران شیرده، این ویژگی به شیری که به نوزاد میدهید منتقل میشود و بدن او را نیز دچار مشکل میکند. در دوران شیردهی در مصرف این میوه بسیار بیشتر دقت کنید و جلوی هوس خوردن این خوشمزهی بهاری را بگیرید.
سردی مزاج
چغالهبادام در طب سنتی در دستهی مواد غذایی با مزاج سرد دستهبندی میشود و خوردن بیش از اندازهی آن برای کسانی که طبع سرد دارند میتواند مشکلاتی مثل سردرد و تهوع را ایجاد کند. پس با علم بر طبع خود، نسبت به خوردن چغالهبادام احتیاط کنید. اگر از افراد با طبع سرد هستید و علاقهی شدیدی به خوردن این خوشمزهی بهاری دارید، حتما از خوراکیهای با طبع گرم مثل زنجبیل، نارگیل، خرما و عسل نیز استفاده کنید تا دچار عوارض خوردن زیاد این بادام سبز نشوید.
مسمومیت
این میوهی هوسبرانگیز دارای مقادیری از اسیدسیانیدریک است که مصرف بیش از اندازهی آن میتواند بدن شما را دچار مشکلاتی کند. این اسید یکی از کشندهترین مواد شیمیایی برای بدن شماست و باید تاحدامکان از ورود آن به بدن جلوگیری کرد. در خوردن این میوهی بهاری دقت کنید تا از مسمومیت ناشی از آن جلوگیری کنید.
کاهش عوارض چغاله بادام
شما با رعایت یک سری از نکات میتوانید تا حد امکان از عوارض خوردن زیاد چغالهبادام جلوگیری کنید و ازمزهی جذاب این بادام سبز بدون هیچ مشکلی لذت ببرید.
- چغاله بادام ریز بخرید: این چغالهبادامها، از مواد مغذی بیشتری برخوردار بوده و به دلیل داشتن پوستهی نازکتر، هضم راحتتری برای معدهی شما خواهند داشت.
- ضدعفونی اصولی را انجام دهید: همانطور که گفتیم بهتر است از دستفروشان، خرید نکنید؛ اما اگر در خانه میخواهید این میوه را تمیز کنید، با یک برس کوچک پرزهای روی پوسته را از بین برده و در آخر با آب
- نمک ضدعفونی و آبکشی کنید، تا به بهترین شکل و بدون نگرانی بتوانید از این خوشمزه بهرهمند شوید.
- نمک کمی مصرف کنید: اگر مشکلاتی مثل فشارخون بالا دارید، از زدن نمک به این میوهی بهاری خودداری کنید.
- چغالههای یکدست را برگزینید: چغالهبادامهایی که رنگ پوست آنها رو به زردی است، کهنه هستند و برای بدن شما خاصیت کمتری به دنبال خواهند داشت. از طرفی چغالهبادامهایی که شکسته و ترکخورده هستند، احتمال حضور و رشد باکتری در آنها بسیار بیشتر از دیگر چغالهبادامهاست.
- از خوردن چغالهبادامهای در آب نمک مانده، خودداری کنید: این چغالهبادامها، ممکن است مدت زمانی زیادی را در این آبنمک مانده باشند و به بدن شما آسیب برسانند.
- میزان استاندارد چغالهبادام را مصرف کنید: اگر مشکلات گوارشی نداشته باشید و مستعد بیماری نباشید، در هفته، یک پیالهی کوچک، مصرف منصفانهی این خوشمزهی بهاری است. اما در افراد مختلف همانطور که گفتیم، میزان مصرف آن متفاوت خواهد بود.
حرف آخر اینکه
این میوهی بهاری با وجود اینکه بسیار میتواند برای شما هوسبرانگیز باشد، اما نباید به هیچ عنوان در مصرف آن زیادهروی کنید، چون همانطور که دیدید، خوردن بیش از اندازهی آن میتواند طعم خوش بهار را برای شما تلخ کرده و بدن شما را دچار مشکلاتی کند. در مصرف چغالهبادام بهتر است علم به طبع بدن خود داشته باشید و اگر دارای طبع سرد هستید، از خوردن آن جلوگیری کنید. منابع: دیجی کالا ، timesnownews / puralive.com
نظرات