ویدئو

عکس قدیمی و باورنکردنی محله معالی آباد شیراز !

avalfars: شیراز در دوران بنی‌امیه به محل فعلی منتقل می‌شود و به بهای نابودیِ اصطخرپایتخت قدیمیِ فارس رونق می‌گیرد. این شهر در دوران صفاریان، بوییان و زندیان، پایتخت ایران بوده‌است.

به گزارش اول فارس ، نام شیراز در کتاب‌ها و سندهای تاریخی، با نام‌های مختلفی نظیر: «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیده‌است. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بوده‌است. شیراز در دوران بنی‌امیه به محل فعلی منتقل می‌شود و به بهای نابودیِ اصطخرپایتخت قدیمیِ فارس رونق می‌گیرد. این شهر در دوران صفاریان، بوییان و زندیان، پایتخت ایران بوده‌است.

شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی‌اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع‌شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل‌خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یک‌جانشینان و عشایر بوده‌است. همچنین این شهر در مسیر راه‌های تجاری داخل ایران به بندرهای جنوب مانند بندرعباس و بندر بوشهر قرار گرفته‌است. شیراز به سبب جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرامی‌خواند. بیشینه مردم شیراز فارسی‌زبان هستند و به لهجهٔ شیرازی سخن می‌گویند.بلدیهٔ شیراز در سال ۱۲۹۰ خورشیدی، در زمان استانداری مهدی‌قلی هدایت تأسیس شد.

بر اساس گزارش اول فارس ، معالی آباد یکی از محله های شیراز است که از نظر جغرافیایی نصف آن در غرب و نصف آن در شمال غرب شهر قرار دارد و این محله جز منطقه ۶ شهرداری شیراز محسوب می شود.بلوار دکتر شریعتی یکی از بلوار های اصلی این محله جز یکی از معروف ترین بلوارهای شهر شیراز محسوب می شود.

در این گزارش اول فارس عکس زیر خاکی محله معالی آباد شیراز در سال ۱۳۶۵ هجری خورشیدی را می بینبد که شاید باروتان نشود.

عکس قدیمی شیراز+عکس محلخ معالی آباد شیراز

اینجا محله معالی آباد در شیرازه و اون خونه الان  شده مجتمع تجاری گاندی ….

معالی آباد جز یکی از دوست داشتنی ترین محله های شیراز است که خیلی ها دوست دارند برای خودشان در آن خوالی خانه ای دست و پا کنند  و به خاطر همین جز مناطق گران قیمت شهر به حساب می آید.

بلوار دکتر شریعتی از یک طرف به میدان احسان و از طرف دیگر به پل معالی آباد راه دارد و خیابان های اصلی و مهم آن به ترتیب از پل احسان به پل معالی آباد:خیابان پهلوان نوروزی، بهاران، دنا، پزشکان، دوستان، خلبانان، کسایی، گلها و رهبرماه است.

محله های شیراز

امکانات و مجتمع تجاری و اماکن مهم
مجتمع تجاری گاندی
مجتمع تجاری افتاب بزرگ فارس
مجتمع تجاری افتاب کوچک
مجتمع تجاری ثنا
مجتمع تجاری پارمین
مجتمع تجاری واداری الف
مجتمع تجاری گلها
مجتمع تجاری و مسکونی الوند
مجتمع تجاری میلاد
مجتمع تجاری یونیک
مجتمع تجاری اهورا
مجتمع تجاری گلدشت معالی اباد
مجتمع تجاری دوستان
مجتمع تجاری دنا
مجتمع تجاری نغمه
مجتمع تجاری هرم نور
مجتمع تجاری پارمیدا
مجتمع تجاری ارین
بازارچه گلدشت معالی اباد
دانشگاه هنر و معماری
دانشگاه دخترانه سما
هتل الیزه (۴ستاره)
استخر و سونا مجتمع اموزشی احسان
پردیس سینمایی گلستان ( ۳ سالن سینما)

بوستان گلها
بوستان ملت
بوستان امام رضا
بوستان رهگذر گلدشت معالی اباد
بوستان گلدشت
بوستان سه کنج
باغات قصردشت
درمانگاه حافظ تامین اجتماعی
ساختمان شعبه چهار بیمه تامین اجتماعی
درمانگاه عرفان گلدشت معالی اباد
درمانگاه اریا
کلانتری گلدشت معالی اباد
ایستگاه متروی احسان خط یک

ایستگاه متروی دکتر شریعتی خط یک

ایستگاه متروی میرزای شیرازی خط یک

ایستگاه یک- خط ۳ متروی شیراز( در دست ساخت)

اولین اشاره به نام شیراز، بر روی لوح‌های گلی ایلامی به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد بازمی‌گردد که در ژوئن ۱۹۷۰ در هنگام کندن زمین برای ساخت کوره آجرپزی، در گوشهٔ جنوب غربی شهر یافت شده‌است. لوح‌های نوشته شده در ایلام قدیم به شهری به نام تیرازیس اشاره دارد.

شیراز قدیم|عکس های قدیمی جالب در دکان مرد شیرازی دهه ۶۰

اون پایین صفحه نظرتون را برای ما بنویسید

نوشته های مشابه

‫۱۵ دیدگاه ها

  1. ﻇﻠﻢ ی ﻛﻪ ﻣﺴﻌﻮﻻﻥ ﺷﻬﺮ ﺷﻴﺮاﺯ اﻧﺠﺎﻡ ﺩاﺩﻧﺪ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺟﺎﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮ ﺷﻴﺮاﺯ اﻧﺠﺎﻱ ﻛﻪ ﻣﻠﻚ ﺧﻮﺩﺷﻮﻥ ﺑﻮﺩ اﻣﻜﺎﻧﺎﺕ ﺩاﺩﻧﺪ ﺗﺎ اﺭﺯﺵ ﻣﻠﻚ ﺧﻮﺩﺷﻮﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ اﺯ ﺟﺎﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﻪ ﺑﺎﺷﻪ ﺧﺪا ﻧﮕﺬﺭﻩ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻣﺴﻌﻮﻻﻥ ﺑﻲ ..

  2. خدا را شکر
    من در بهترین نقطه معالی آباد یه مجتمع تجاری با ویوی زیبا و صد تا مغازه و آپارتمانهای اجاره‌ای که هر کدام در دست مستاجران باشد را ندارم.
    و این خودش یه سرمایه گذاری خوب هست.! نه غلام

  3. ما از سال ۵۸ توی آپارتمانها تا سال ۶۳ مالی اباد زندگی کردیم خیلی به ما سخت گذشت گاز نداشت برق مدام میرفت فریزر چیزهای داخلش اب میشد یک تاکسی نبود اتوبوس نبود دکتر برای بچها نبود همه وقتی میخواستند از مالی اباد بیرون بروند و خرید کنند میگفتن میخواهیم بریم شهر یعنی اینجا دهات هست یک مغازه نبود تا این که مسجد که اومدن ساختن یک مغازه میوه فروشی بازشد جنگ دزدها هم یک چادر زده بودن شده بود سوپری خیلی به من سخت گذشت با ۳ تا بچه وسیاه هم نبود بابای بچها هم جبهه بود

  4. ما از سال ۵۸ توی آپارتمانها تا سال ۶۳ مالی اباد زندگی کردیم خیلی به ما سخت گذشت گاز نداشت برق مدام میرفت فریزر چیزهای داخلش اب میشد یک تاکسی نبود اتوبوس نبود دکتر برای بچها نبود همه وقتی میخواستند از مالی اباد بیرون بروند و خرید کنند میگفتن میخواهیم بریم شهر یعنی اینجا دهات هست یک مغازه نبود تا این که مسجد که اومدن ساختن یک مغازه میوه فروشی بازشد جنگ زده ها هم یک چادر زده بودن شده بود سوپری خیلی به من سخت گذشت با ۳ تا بچه وسیاه هم نبود بابای بچها هم جبهه بود

  5. معالی آباد تا دهه ۶۰ یک بیابان برهوت بود و محل تبادل احشام موقع کوچ عشایر به طوری که اگر در جنوبی ترین نقطه شیراز ۱۰۰ متر زمین داشتی در اونجا بیش از ۱۰۰۰ متر زمین میدادند وقتی دهه ۷۰ لر و ترک های غرب استان به طرف شیراز عظیمت کردند اون بیابان رونق پیدا کرد والان گران ترین نقطه‌ی شیراز مثل قبل همان قصرالدشت و باغ ارم هست نه معالی آباد

  6. از بعد انقلاب همه ریختن یه زمینی را صاحب شدن .هرچی روستایی اطراف شیراز بود آمدن شهر و بچه های شهر ساکن روستا ها و اطراف شهر شدن.

  7. خانواده من از سال ۵۹ تا سال ۷۷ ساکن معالی آباد بودند. اون زمان معالی آباد هیچ شباهتی به امروز نداشت
    آپارتمان ها خیلی هاشون اون اوایل هنوز آب لوله کشی نداشت
    مسجد فقط اسکلت بود
    یه جاده باریک بدرد نخور داشت
    تنها مغازه آباد و روبراه اون زمان ساندویچ شمس بود دقیقا آخرین مغازه فعلی که بعدش زمین خالی هست و نرده کشیده شده
    یه مدرسه بشیری هم بود که ما دانش آموزاش بودیم.

  8. تو دهه ۶۰ هیچکس فکرش هم نمیکرد خیابون معالی آباد سابق همچین ارزش و اعتباری داشته باشه از دهه ۷۰ به بعد ارزش و اعتبار پیدا کرد و هرکس تونست و پولش و زورش رسید یه ساختمان بلند پروازانه اونجا زد در ضمن قابل توجه عزیزانی که میگن (مالی آبادو) درستش این نیست در حقیقت (خیابون مالی آباد) بوده شده بلوار شریعتی

  9. خیلی هم اش دهن سوزی نیست سرتاسر ترافیک و ساختمانهای بلند انگار وسط کوهستانی از جنس اجر و سیمان گیر کردی

  10. اتفاق خاصی نیفتاده فقط همه باغها و زمین‌های مرغوب کشاورزی به ساختمان تبدیل شده
    جنگلی بدون نظم مدرن از ساختمان‌های مسکونی و تجاری

  11. اتفاق خاصی نیفتاده فقط همه باغها و زمین‌های مرغوب کشاورزی به ساختمان تبدیل شده
    جنگلی بدون نظم مدرن از ساختمان‌های مسکونی و تجاری

  12. یادش بخیر و یاد ان روزگاران در معالی اباد بخیر یاد ان هوای دلنگیز صبحگایش و غروبهایش بخیر و یاد خاطراتش بخیر

  13. چون بیشتره باباها از جمله بابای خودم تا نوک دماغشان بیشتر نمی بینند در صورتی که میتونستم بخرند باید فقط افسوس بچها بخورند دست مردم نگاه کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا