عکس درخت ۴۷۰ ساله میرجاوه که مردم را صلح و صفا می دهد

میرجاوه، مرکز شهرستان میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان است که در منطقه سرحد بلوچستان و ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر زاهدان واقع است. ایسنا: رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میرجاوه از تدابیر لازم جهت تشدید اقدامات حفاظتی از درخت کهنسال تاک در روستای هفتاد ملا خبر داد. عبدالله کرد با بیان […]

میرجاوه، مرکز شهرستان میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان است که در منطقه سرحد بلوچستان و ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر زاهدان واقع است.
ایسنا: رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میرجاوه از تدابیر لازم جهت تشدید اقدامات حفاظتی از درخت کهنسال تاک در روستای هفتاد ملا خبر داد.

عبدالله کرد با بیان اینکه درخت کهنسال تاگ (داغداغان) روستای روپس هفتادملا یکی از کهن ترین درختان منطقه است، اظهار کرد: تهدیدات این درختان خطرات طبیعی و انسانی محسوب می شوند.

وی افزود: خطرات طبیعی مانند امراض و آفات (سوسک تنه خوار) و یا اتفاقات طبیعی چون رعد و برق است که پایش‌های دوره‌ای برای جلوگیری از این خطرات صورت خواهد گرفت.

میرجاوه

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میرجاوه ادامه داد: خطرات انسانی در مورد آسیب هایی است که احتمال دارد از طرف انسان به درخت وارد شود مانند آتش روشن کردن زیر درخت یا شکستن شاخه های درخت است.

وی بیان کرد: در این زمینه اقداماتی مانند ساخت چاله جهت آبیاری مداوم، سمپاشی بانظر کارشناسان جهاد کشاورزی، چالکود پای درخت، جابجایی نیمکت پای درخت، نصب تابلوی معرفی درخت و معرفی به گردشگران در دستور کار قرار گرفته است.

کرد گفت: درخت کهنسال در سال ۱۴۰۰ به شماره ثبت ۱۰۱۱ در فهرست میراث ملی طبیعی ایران با قدمت حدود ۴۳۰ الی ۴۷۰سال به ثبت رسیده است.

این مسئول افزود: وجود درخت تاگ در روستای روپس جلوه خاصی به روستا بخشیده است و این امر باعث جذب گردشگران زیادی به این روستا شده است، افزون بر آن اهالی روستای روپس بیشتر جلسات از جمله صلح و سازش و جلسات مشورتی و … خود را زیر این درخت برگزار می کنند.

او تاکید کرد: تاگ درختی با ارتفاع تقریبی ۱۵ تا ۲۰متر و با برگهای سبز ، زبر و نوک تیز است و میوه های این درخت نیز زرد رنگ و به اندازه فندق می باشد که کم کم پوسته و بدنه میوه سفت می گردد و خاصیت درمانی و دارویی مانند تقویت حافظه، رفع دل درد، ورم ها و کوفتگی ها، زخم معده و روده دارد تاک یا (داغداغان) درختی که در فرهنگ کردها مقدس و چاره چشم زخم شناخته می شود.


میرجاوه، مرکز شهرستان میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان است که در منطقه سرحد بلوچستان و ۷۵ (۸۴)کیلومتری جنوب شرقی شهر زاهدان واقع است.

میرجاوه محل اسکان طوایف بلوچ، به ویژه طایفه ریگی، است. منطقه میرجاوه را نادرشاه افشار به میر بولان ریگی، یکی از اجداد طایفه ریگی، اهدا کرد. علت این اقدام نادرشاه افشار، همراهی میربولان به او در نبرد با هند خدمت کرده بود و در اصل غلام نادر شاه بوده که بخاطر زیرکی خدمت بسیار به او لقب میر بولان داده شده.نام میرجاوه در زبان بلوچی به معنی «جایگاه میر» (سکونتگاه امیر) است و به همین موضوع تاریخی اشاره دارد.

بارزترین چشم‌انداز میرجاوه، رودخانه آنجاست که از کچه‌کوه سرچشمه می‌گیرد و از وسط دره‌ای وسیع عبور می‌کند. این رود در مرز مکران و کلات (ایران و پاکستان) تلخ‌آب (تهلاپ: در زبان بلوچی) نامیده می‌شود و سپس در ریگزارهای هامون ماشکید فرومی‌رود.

مردم شهرستان میرجاوه از قومیت بلوچ  می‌باشند. زبان مردم شهرستان میرجاوه بلوچی است.

هوای میرجاوه گرم و محیط طبیعی آن محیطی خشک است. در آنجا ریزش باران به صورت رگبار است که به علت پستی و بلندی زمین، باعث وقوع سیل می‌شود. میانگین بارندگی سالانه میرجاوه در خلال سال‌های ۱۳۵۳ تا ۱۳۶۶ خورشیدی، ۷/۹ میلی‌متر بوده که از متوسط بارندگی سالانه در ایران بسیار کمتر بوده‌است.

 

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

 کانال بله

مطالب مرتبط

ورود سازمان بازرسی به قطع ۴۲۰۰ درخت جنگلی حین راهسازی در ابوالحیات- دشت ارژن

قطع هزاران اصله درخت در جنگل‌های نور مازندران و مختار یاسوج/کمر به قتل عام طبیعت بسته‌اند

کشف بلندترین و قطورترین درخت بَنه ایران با ۲۷۰۰ سال عمر در استان فارس

نظرات