خبر اولویدئو

عکس دیده نشده ارگ حسین آباد شیراز در دوران قاجار

در این گزارش عکسی دیده نشده ارگ فرمانفرما (ارگ حسین آباد) در محله میدان شاه شیراز  واقع را می بینید.

شیراز عکس قدیم

به گزارش اول فارس ، ارگ حسین آباد به دستور حسین‌علی میرزا فرمان‌فرما حاکم شیراز و فارس در اوایل دوره قاجار به دور بناهایی چون ارگ، باغ نظر، اندرونی، میدان‌های حکومتی و دیوانخانه کشیده شد.این عکس توسط  پیر لوتی فرانسوی گرفته شده است.

HosseinAliMirzaFarmanfarma

حسین‌علی‌میرزا شاهزاده قاجار و فرزند فتحعلی‌شاه از بدر جهان خانم بود.

ولی‌عهد فتحعلی‌شاه قاجار در ابتدا عباس میرزا بود. او در دوران ولایت‌عهد در یکی از عهدنامه‌هایی که با روسیه به امضا رساند، مسئله موروثی شدن سلطنت در میان فرزندانش را به‌عنوان یکی از بندهای عهدنامه گنجاند. از آنجا که او یک سال پیش از مرگ فتحعلی‌شاه (مهرماه ۱۲۱۳ خورشیدی) درگذشته بود، فتحعلی‌شاه برای اجرای مفاد عهدنامه، برخلاف مرسوم، محمد میرزا فرزند عباس میرزا یعنی نوه خودش را به ولایت‌عهد منصوب کرد و وی را به والی‌گری آذربایجان فرستاد.

با مرگ فتحعلی‌شاه، بزرگ‌ترین پسر باقی‌مانده‌اش، حسین‌علی میرزا فرمان‌فرما که والی فارس بود و به‌لحاظ مرمت بارگاه شاه‌چراغ، محبوبیتی نیز کسب کرده بود، داعیه پادشاهی نمود. محمدشاه، برادر کوچک‌تر (۱۷ساله‌اش) فیروز میرزا را به مقابله با قوای عمویش فرستاد که در این نبرد، قوای حسین‌علی میرزا فرمانفرما شکست خورد و پایه‌های سلطنت محمدشاه ۱۷ ساله تحکیم گردید.

پیر لوتی ۱۹۲۳-۱۸۵۰ میلادی،  نویسنده و جهان‌گرد فرانسوی که در ۱۸۸۷ با انتشار رمان ماهیگیر ایسلند (Le Pêcheur d’Islande) که شاهکار او محسوب می شوند، از طرف فرهنگستان فرانسه برندۀ جایزه ادبی ویته شد. او در ایران بیشتر به خاطر کتاب به سوی اصفهان مشهور است.

Pierre Loti en academicien

پیر لوتی در اواخر سده نوزدهم از سوی وزارت برون‌مرزی فرانسه مأمور شده بود که به هند سفر کند تا مراتب دوستی فرانسه را به آگاهی مهاراجه هند برساند. وی آنگاه از هند از طریق بندر بوشهر به ایران وارد می‌شود و پس از دیدار از شهرهای شیراز،اصفهان، قم و تهران از طریق بندر انزلی از ایران خارج می‌شود. کتاب به سوی اصفهان که به صورت یک دفتر خاطرات با انشایی فاخر نوشته شده، ماجرای این سفر حدوداً پنجاه روزه را بیان می‌کند. این کتاب توسط بدرالدین کتابی به فارسی ترجمه شده‌است.

شما هم اگر در مورد این عکس  بیشتر میدانید برای ما بنویسید


عکس ها را نگاه کنین شرط میبندم حالتون خوش بشه

رونمایی هوش مصنوعی از زیباترین زن و شوهران کشورهای جهان +تصاویر

نوشته های مشابه

‫۷ دیدگاه ها

  1. آین ارک فرمانفرما در کجای شیراز فعلی واقع شده بوده؟
    درحال حاضر از این بنای ارگ ساختمانی فیزیکی وجود ندارد
    میدان شاه در کجای شیراز فعلی واقع شده؟
    خواهشا اگر کسی اطلاع داره حتما پاسخ بده؟

  2. مطلب تون جالب بود…
    من از عکس های قدیمی شیراز خیلی خوشم میاد.
    احساس میکنم بخشی از آن هستم

  3. درود بر سردار رشید ایرانی عباس میرزا که در دفاع از سرحدات ایران در برابر متجاوزان روسی جان به جان آفرین تسلیم کرد. تاریخ ایران هرگز رشادت‌های عباس میرزا در برابر متجاوزان تزار روس فراموش نخواهد کرد..(مرجع تاریخ معاصر ایران متعلق به سوم دبیرستان سال ۱۳۶۷)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا