در این گزارش عکس دیده نشده ای از یک مرد بستنی فروش شیرازی در دوران قاجار را می بینید.
تاریخ این عکس سال ۱۲۷۵ خورشیدی ذکر شده است.
به گزارش اول فارس ، این عکس توسط آنتوان سوروگین عکاس ارمنی-گرجی مقیم ایران٬(عکاس قاجار) از مهمترین پیشگامان عکاسی در قرن نوزدهم گرفته شده است.او در طی پنج دهه فعالیت حرفهای در ایران به موضوعات متنوعی پرداخت و بیش از هفت هزار نگاتیو شیشهای ثبت کرد.
آنتوان سوروگین (عکاس قاجار) در سال ۱۲۱۸ خورشیدی در سفارت روسیه در تهران از یک پدر و مادر گرجى تبار ارمنی متولد شد. پس از فوت پدرش که خاورشناس و دیپلمات سفارت روسیه تزاری بود به گرجستان بازگشت و در تفلیس به آموختن عکاسى روی آورد.
در سال ۱۲۴۸خورشیدی همراه با برادرانش برای عکاسی به تبریز رفت و در دستگاه مظفرالدین میرزا ولیعهد راه یافت و لقب «خانى» گرفت. او پس از مدتى به تهران نقل مکان کرد و در خیابان علاءالدوله استودیو عکاسى خود را بنا نهاد.
بیشتر عکس های گرفته شده آنتوان خان ( عکاس قاجار) متعلق به سالهای ۱۲۴۹تا ۱۳۰۹خورشیدی است. سورگین به علت اینکه توانایــی صحبت کردن به زبان فارسی فصیح را داشت، توانست ارتباط خوبی با اقشار مختلف مردم ایران برقرار کند و تصاویرآنان را به ثبت برساند.
او در دربار ناصرالدین شاه به منزلت و مقام رسید و شاه نیز علاقۀ زیادی به عکس های او داشت و نشان شیر و خورشید را به او اعطا نمود. او که به زبان فرانسه تسلط کامل داشت «رسالۀعکاسى لیبر»را به فارسى ترجمه کرد و به مظفرالدین میرزا تقدیم نمود.
سوروگین در سال ۱۲۸۷به سبب ارتباط با مشروطه خواهان گرفتار مشکلاتی شد و با وجود تابعیت روسی، در سفارت انگلیس پناهنده شد. مخالفان مشروطه، خانۀ ظهیرالدوله را به آتش کشیدند که به دلیل همسایگی عکاسخانه آنتوان با خانۀ ظهیرالدوله، عکاسخانۀ او هم دچارآتش سوزی شد و تعداد بسیاری ازعکس ها و نگاتیوهای او که گنجینه ای ارزشمند از دورۀ قاجار بودند از بین رفت و از۷۰۰۰ شیشۀ نگاتیو، ۵۰۰۰ آن در آتش سوخت.
شما هم نظرتان را برای ما بنویسید
۱۴ طوطی شجاع ، زیبا و شگفت انگیز که باید بشناسید +عکس
در شبکه های اجتماعی زیر در کانال اول فارس عضو شوید و مطالب ما را پیگیری کنید،کلیک کنید و عضو شوید.
اگر حکومت های بعد نیامده بودند همچنان مردمی شپشو بودیم که حمام هم حرام بود
چه بودیم چه شدیم
این که ملی بی گیوه هست از لرهای ساکن دروازه اصفهان قدیم زمان رضا شاه فوت کرد
بابا این جد بزرگوار … هست بقران
اون موقع لرها در شیراز خیلی کم بودند و لرهای شیراز بازماندگان دوران زند اصلا شیرازی شده بودند. این لباس بیشتر به پوشش زنان عشایر قشقایی بیشتر نزدیک است تا لر…
از کجا میدونی که لر هست
شیرازیها قدیم به خداوند تبارک وتعالی اُسو کریم می گفتند! عکس در محوطه ونمایی گرفته شده که دیوار بازر شمالی وکیل در آن نمایان است!
درود بر اصالت لر که لر تمدن ایران و ایرانی بوده و هست ..
حالادعواتون نشه
خدا شفات بده! آیس یعنی یخ و کرم یعنی خامه یا همون کرم….یعنی خامه یخی. اینا رو از کجا درآوردی؟!
این بستنى فروش اوس کریمه ، خارجیها که فارسى نمیفهمیدن وتقاضای بستنى داشته میکفتند اسکریم بده الآن هم اسکریم انکلیسى بستنیه برکرفته از اوس کریم خودمونه
این بستنی فروش نیست پالوده فروش است
در زمانهای قدیم شیرازیا پالوده درست میکردند و نه بستنی این چرخ دستی هم ابزار کارش هست بهش میگفتن قوطی و جوتی
چه جالب چه عکس زیبایی…اول فارس بهترین سایت خبری استان فارس
تشکر از زحماتتون
چرا مرد بستنی فروش کفش پاش نیست؟؟؟