عکس ماهواره ای دریاچه بَختِگان بعد از بارش‌های ۸ روزه

بعد از سیل روزهای اخیر در استان فارس، دریاچه بختگان تا حدودی آبگیری شده است. به گزارش اول فارس، بارش‌های ۸ روز گذشته در استان فارس باعث جاری شدن سیلاب و نقاط مختلف استان شد اما هرچند که این بارش‌ها خسارت‌هایی به بخش‌های مختلف به همراه داشت اما شاهد پر شدن برخی از تالاب‌ها و […]

بعد از سیل روزهای اخیر در استان فارس، دریاچه بختگان تا حدودی آبگیری شده است.
به گزارش اول فارس، بارش‌های ۸ روز گذشته در استان فارس باعث جاری شدن سیلاب و نقاط مختلف استان شد اما هرچند که این بارش‌ها خسارت‌هایی به بخش‌های مختلف به همراه داشت اما شاهد پر شدن برخی از تالاب‌ها و سدهای استان فارس نیز بودیم.

در این میان دریاچه بختگان در استان فارس پس از چندین سال خشکسالی امروز مجدد آبگیری شده و از نگاه تصاویر ماهواره‌ای هواشناسی این دریاچه در کشور به رنگ آبی درآمده است.

دریاچه بختگان 2

دریاچه بَختِگان، از دریاچه‌های ایران به طول ۱۲۰ کیلومتر در شهرستان های نی ریز ، بختگان و خرامه ، استهبان در استان فارس است.

منشأ آب این دریاچه رود کر و رودخانهٔ کوچک «سیوند» است. این رودخانه در داخل دره‌ای به نام «سیوند» یا «تنگه بلاغی» جریان دارد. «سیوند» نام روستایی بزرگ و خوش‌آب و هوا در مسیر راه شیراز به اصفهان در میانه راه تخت جمشید به پاسارگاد می‌باشد. سیلاب رود «سیوند» در انتهای مسیر خود در محلی به نام پل خان به رود کُر پیوسته و از آن جا به دریاچه بختگان می‌ریزد.

ساختن سد درودزن سبب کاهش ورودی آب رودخانه کُر به دریاچه بختگان شده‌بود. در نتیجه، ورودی آب به این دریاچه به سیلاب‌های منطقه (شهرستان بختگان، خرامه، نی ریز، مشکان استهبان وارسنجان) محدود شده‌بود.

سپس با احداث سد سیوند بر روی رود سیوند در تنگه بلاغی، سیلاب‌های رودخانه «سیوند» هم به رود کُر نرسید و در نتیجه به این دریاچه نیز آبی وارد نشد. به نظر کارشناسان، وجود سه سد درودزن، سیوند و ملاصدرا در بالادست دریاچه بختگان بر روی رودخانه‌های کُر و سیوند که منبع اصلی تأمین آب این دریاچه است، موجب خشک شدن این حوضه آبی شده‌است.

مطالب مرتبط

فرار هزاران فلامینگوی بدبخت از بختگان به مهارلو / ادعا یا واقعیت ؟!

نمک دریاچه بختگان حاوی ذرات مرگبار و خطرناک است

” دریاچه بختگان ” کامل خشک شد

نظرات