پایگاه هوایی عین الاسد در استان انبار واقع در غرب عراق است و دومین پایگاه هوایی بزرگ مورد استفاده نیروهای آمریکایی محسوب می شود.
به گزارش اول فارس «نعیم العبودی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق روز چهارشنبه، ساعاتی پس از حملات انتقامجویانه ایران از جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار «قاسم سلیمانی» گفت که در این پاسخ موشکی، بخش آمریکایی پایگاه عین الأسد ویران شده است.
العبودی به شبکه خبری «المیادین» گفت که در این پاسخ موشکی ایران، بخش آمریکایی پایگاه عین الاسد که بزرگترین پایگاه آمریکا در عراق محسوب میشود، به طور کامل نابود شد.
پایگاه «عین الأسد» بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق است که در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری غرب بغداد در نزدیکی رود فرات در شهرک البغدادی غرب استان الأنبار واقع شده است.مساحت این پایگاه ۱۰ کیلومتر یعنی چیزی برابر با مساحت منطقه سبز بغداد، است.
بامداد چهارشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای از اجرای حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد در غرب عراق خبر داد و اعلام کرد که این عملیات در انتقام از ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش انجام شد.
، منابع آمریکایی به شبکه خبری ان بی سی آمریکا گفتند هنگام حمله تلافی جویانه بامداد امروز سپاه به پایگاه هوایی عین الاسد در عراق، حدود ۱۵۰۰ نیروی آمریکایی و ۷۰ نیروی نروژی در این پایگاه حضور داشته اند.
پایگاه عین الاسد کجاست؟
مایک پنس معاون رییس جمهوری آمریکا کمتر از دو ماه پیش به همراه همسرش برای دیدار با سربازان آمریکایی و گذراندن روز شکرگزاری به این پایگاه سفر کرده بود.
زمستان دو سال پیش هم دونالد ترامپ و همسرش ملانیا در روزهای پایانی دسامبر ۲۰۱۸ به پایگاه عین الاسد رفته بودند.
این پایگاه پیش از این با نام قادسیه شناخته می شد و کلنگ بنای آن در سال ۱۹۷۵ زده شد. آن طور که گفته شده پیمانکاران ساخت آن دو شرکت از یوگوسلاوی سابق بوده اند.
آن طور که گزارش شده آمریکا پس از اشغال عراق حدود ۲۸۰ میلیون دلار برای توسعه این پایگاه هزینه کرده تا ظرفیت حضور نیروهای آمریکایی در آنجا را به ۵ هزار نفر برساند.
این پایگاه هوایی به پناهگاه های ویژه حملات موشکی سهمگین مجهز است.
پیش از سقوط صدام حسین این پایگاه مقر استقرار جت های جنگنده میگ ۲۱ و میگ ۲۵نیروی هوایی عراق بود اما پس از ورود امریکا برای مدتی متروکه ماند و سپس به پایگاه الاسد (به معنای شیر در زبان عربی) تغییر یافت.