عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی بتدریج از هفته آینده تا آخر بهمن پرداخت میشود.
به گزارش اول فارس، این مطلب را محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در حاشیه افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری فرهنگی به خبرنگاران گفت و افزود: تمام تلاش ما این است که عیدی همه بازنشستگان تا پایان همین ماه پرداخت شود.
وی افزود: در یک سال گذشته تلاش کردیم از داراییهای باارزش در صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) درست صیانت کنیم و براساس گزارش پایان سال ۹۷ و گزارش صورتهای مالی ۶ ماه ابتدای امسال، رشد سه برابری این نهاد را شاهد بودیم که نشان از صیانت داراییها و اموال این قشر از جامعه است.
وزیر کار گفت: تلاش داریم سال آینده در جهت توسعه فعالیت گردشگری و در زمینه مسایل بیمه تکمیلی بازنشستگان برای ارایه خدمات بهتر پزشکی و همسان سازی حقوق بازنشستگان پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه دستمزد سال آینده کارگران متناسب با نرخ تورم و همچنین حداقل هزینه معیشت تعیین میشود، اظهارداشت: تحولات مربوط به مزد در روزهای پایانی سال مورد بررسی قرار میگیرد و کمیته مزد در ماههای پایانی جلسات مختلفی را با ذینفعان برقرار میکند.
شریعتمداری افزود: دبیر شورای عالی کار که معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است در این کمیته شرکت میکند و با روش سه جانبهگرایانه تلاش میکنند از طریق تعیین حداقل سبد معیشت خانوار کشوری و بررسی میزان تورم سال آینده پیشنهاد دستمزد را به شورای عالی کار ارایه کنند.
وی تصریح کرد: در تعیین دستمزد باید تلاش کنیم که هزینه تولید و سهم دستمزد به گونهای نباشد که موجب بالارفتن سطح قیمتها و زیان مجدد به کارگران باشد و از طرف دیگر حداقلهای مورد نیاز تا حد ممکن تعیین شود.وزیر کار درباره انتقاد افراد نسبت به شاخصهای شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی، گفت: استفاده از شاخصها به صورت ترکیبی و در قالب مدل است و هیچکدام منفرد انجام نمی شود.
وی همچنین با اشاره به افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوریهای فرهنگی گفت: سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع فرهنگی داشتیم، در حالی که با توجه به جمعیت کشور و بازار جهانی، حجم صادرات میتواند بیش از ۵ میلیارد دلار باشد.
این عضو کابینه دولت افزود: رشد اقتصادی بخشهای فرهنگی و خلاق بسیار بالا است. بر اساس آمار یونسکو در سال ۲۰۱۳ نزدیک ۳۰ میلیون اشتغال در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی وجود داشته و حدود دو هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار هم گردش مالی در این صنایع ایجاد شده است.
وی افزود: بیشترین سهم آن متعلق به قاره آسیا و اقیانوسیه با ۳۴ درصد سهم از ارزشافزوده و ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر فرصت شغلی است.
شریعتمداری گفت: در طبقهبندی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) هم حجم اقتصاد خلاق در سال ۲۰۱۳ بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار معادل پنج درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا خواهد بود.
وی گفت: در سال ۲۰۱۵ میزان صادرات محصولات و خدمات خلاق و فرهنگی بیش از ۵۰۹ میلیارد دلار بوده که سهم کشورهای در حال توسعه در این حوزه بیش از کشورهای توسعه یافته و معادل ۲۶۵ میلیارد دلار بوده است. وزیر کار گفت: صنایع خلاق و فرهنگی در واقع نقطه تقاطع هنر، کسب و کار و فناوری است و امتیاز آن نسبت به صنایع دیگر هزینه کمتر و اشتغالزایی بیشتر است.
وی افزود: هزینه ایجاد هر شغل پایدار در بسیاری از رشتهها بیش از ۵۰۰ میلیون تومان است، ولی درحوزه صنایع فرهنگی ایجاد یک شغل نیاز به حدود ۷۰ میلیون تومان هزینه برای هر نفر دارد.
نظرات