سید محی الدین حسینی ارسنجانی در اول فارس نوشت:
با نهایت تاسف با خبر شدیم که یکی از هنرمندان پیشکسوت عرصه بازیگری و کارگردانی سینما به علت بیماری و در سکوت خبری رسانه های استانی از میان ما رفت.
علی ناجی از دوستان وی و از فعالان سینمایی شیراز با اعلام خبر درگذشت ناهنگام این هنرمند جنوبی در شیراز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت:زنده یاد غضنفر دریا باد یکی از هنرمندان عزیز و دوست داشتنی اصالتا خوزستانی ساکن شیراز بود،او لهجه شیرین داشت و بازیگری که با تمام وجود عاشق هنر بود،من در سال ۱۳۶۸ با او آشنا شدم.
حتی خودم شک کرده بودم که نکند او قبلا معتاد بوده است
این آشنایی از طریق یکی از دوستانم کارگردان تاتر و پیشکسوت گرامی جناب آقای رحمت اله صمدی اتفاق افتاد.وی گفت:در آن زمان که نوار ویدئو جرم محسوب شده و ممنوع بود،تدوین و میکس فیلم ویدئو هم جرم محسوب میشد و فیلمسازان جوان از هر طرف مورد تهدید و ارعاب قرار میگرفتند،بنده فیلم (پاییزی دیگر) را جلوی دوربین بردم.فیلمی که در واقع داستان آن در مورد ورود مواد مخدر به کانون خانواده ها بود.موادی که جدیدا به بازار ایران آمده بود مثل هروئین و…پس از تصویب فیلمنامه با دهها مشکل توانستم بازیگر فیلم که زنده یاد دریاباد بود را برای این نقش انتخاب کنم.باور نکردنی بود هر چه در فیلمنامه نوشته شده بود را او بهتر از چیزی که در ذهنم میگذشت بازی میکرد، حتی خودم شک کرده بودم که نکند او قبلا معتاد بوده است.
دریاباد برنده جوایز بازیگری و فیلمسازی بود.
ناجی افزود:او به قدری قوی و زیبا در این نقش ظاهر شد که این فیلم به جشنواره سینمای جوان و سپس به جشنواره سراسری سینمای جوانان ایران در سال ۱۳۶۹ راه پیدا کرد.بازی کودک خردسال ساناز ولی زاده،در کنار زنده یاد دریاباد آنقدر کار را برای من ساده کرده بود که در تدوین فیلم هشت میلی متری خود نمیتوانستم سکانس یا پلانی را حذف کنم،با تجربه خوب دوستان آن زمان که یکی از آنها جناب آقای رحمت اله صمدی بود،این فیلم بسیار زیبا و عالی در مدت زمان ۱۵ دقیقه تولید و تدوین شد.
این فعال سینمایی بیان داشت:هر چه بیشتر گروه فیلمبرداری و تدارکات خسته میشدند زنده یاد دریاباد با آن لهجه شیرین خوزستانی اصیل خود خستگی را از تن ما در می آورد،وی بعضی وقت ها آنقدر در نقش خود فرو میرفت که فکر میکردم دارم فیلم “گوزنها” با بازی بهروز وثوقی را کپی میکنم و پیش خودم میگفتم نکند هیئت داوران و منتقدین پیش خود فکر کنند که من از آن فیلم کپی برداری کرده ام.
عضو انجمن سینمای جوان کشور در ادامه خاطر نشان کرد:زنده یاد دریا باد نه تنها یک بازیگر خوب ،بلکه یک دوست مهربان هم بود.او چندین فیلمنامه را نویسندگی کرد، دو، سه فیلم هم کارگردانی کرده و سرمایه گذار آن بود، اما همیشه عاشق بازیگری بود و همواره از کارکردن با ما و گروه فیلم برداریمان در سال ۱۳۶۸ یاد میکرد. حالا حدود ۳۵ سال از آن زمان گذشته است و او ناباورانه دیگر در میان ما نیست.
تسلیت به جامعه هنری و سینمایی فارس
ناجی تصریح کرد: این ضایعه بزرگ و غم از دست دادن هنرمندی بی ادعا که شاید جوانان امروز که در عرصه هنر فعالیت دارند حتی نام او را نشنیده باشند و او را ندیده اند را نخست به خانواده محترم، فرزندان و دوستان هنرمند او و سپس به جامعه هنری و سینمایی کشورمان بویژه مردم شریف و هنرمندان سینمایی استانهای خوزستان و فارس تسلیت عرض میکنم و شادی روح آن عزیز از دست رفته را از خداوندگار بزرگ و متعال خواهانم.
زنده یاد غضنفر دریاباد متولد ۱۳۳۶ در ابادان و از کارکنان شرکت ملی نفت در شیراز بود
مدیر عامل شرکت سینمایی ناجی هنر در ادامه یاد آور شد:در میان عکسهای پشت صحنه در سال ۱۳۶۸ یک عکس است که اینجانب علی ناجی پشت دوربین هستم و غضنفر دریاباد و ساناز ولی زاده در کنار هم هستند. این یکی از سکانسهای تاثیر گذار فیلم بود که “…دختر،پدر معتاد خود را درخرابه ای که آن زمان به کوره پز خانه معروف بود پیدا میکند و از وی میخواهد که به خانه برگردد چون بچه های مدرسه سراغ پدرش را میگیرند و خیلیها او را در مدرسه مسخره میکنند…
“مدیر عامل شرکت فیلم سازی ناجی هنر در پایان گفت: کارمندان و هنرمندان شرکت فیلم سازی ناجی هنر دست اندر کاران و پیشکسوت تان عرصه سینما و تاتر شیراز ( ۱۳۶۸ ) تا امروز که وی را از نزدیک میشناختند فقدان وی را ضایعه ای برای صنعت فیلم سازی کشور بویژه جنوب ایران و شیراز و فارس میدانند. گفتنی است برخی فیلمهای ساخته شده توسط زنده یاد “دریا باد”عبارتند از ایثار در سال ۱۳۶۶، گل محبت در سال ۱۳۶۸،تیتراژ در سال ۱۳۷۵،آ بعلاوه ب انیمیشن در سال ۱۳۸۰ میباشد.
زنده یاد غضنفر دریاباد متولد ۱۳۳۶ در ابادان و از کارکنان شرکت ملی نفت در شیراز بود که پس از تشییع با شکوه دوستان و اهالی جنوب ساکن در شیراز شهر راز در دارالرحمه این کلانشهر به خاک سپرده شد.روح و روانش شاد و یاد و نامش در گستره زمین وزمان جاودانه باد.