خانوادهسرگرمی

فایده فرستادن فرزندان به مهدکودک چیست؟

مهد کودک برای کودکان بالای سه سال مناسب‌تر است. علاوه بر پرورش قدرت خلاقیت، کودک در مهد حس مستقل بودن و داشتن روابط اجتماعی را تجربه می‌کند.
این روزها بیشتر خانواده‌ها برای راحتی و آسایش خود کودک را در اولین فرصت به مهد کودک می‌فرستند بدون اینکه دقیقا از فواید و یا مضرات زود رفتن کودک به مهد آشنا باشند. مهد کودک اگر در سن مناسب برای کودک مهیا گردد باعث رشد ذهنی و فکری و همینطور رشد اجتماعی او می‌شود اما اگر در سن نامناسبی او به مهد فرستاده شود ممکن است کودک دچار برخی آسیب‌های روحی گردد. پس آگاهی‌های لازم در این زمینه برای والدین ضروری است.

مهدکودک

 

امروزه تقریبا تمام والدین با مکانی به نام مهد کودک آشنا هستند. بسیاری از آنها حتی ماه‌ها قبل از اقدام به بچه‌دار شدن، اطلاعات زیادی در این باره به دست می‌آورند. مسلما مهد برای کودک به شکلی که امروز در جوامع مختلف می‌بینیم، یک پدیده نوظهور است. شاید فلسفه اولیه ایجاد مهد برای کودکان به دنبال انقلاب‌های صنعتی و اشتغال مادران در کارخانه‌ها بوده است. در مجموع انقلاب صنعتی بسیاری از جنبه‌های زندگی مردم را تغییر دارد.  در حال حاضر مهدهای کودک‌ بیشتر از اینکه یک مکانی برای نگهداری کودکان در هنگام اشتغال والدین باشند، به یک نهاد آموزشی و پرورشی تبدیل شده‌اند که حتی مادران غیرشاغل نیز رغبت و تمایل زیادی برای فرستادن کودکان خود به این مکان‌ها پیدا کرده‌اند. مهد کودک در واقع امروزه به مکانی برای آموزش مهارت‌های اولیه زندگی به کودکان تبدیل شده است.

بهترین سن برای فرستادن کودک به مهد
این موضوع بیشتر به نحوه حالات و رفتار کودک بستگی دارد. کودکی که هنوز به دلایلی وابستگی به مادر را از لحاظ روحی در خود پاسخ دیده نمی‌بیند پس به طبع نیاز به ماندن در کنار مادر دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت با وجود اینکه مهد کودک، اولین قدم ورود به جامعه است، تا پیش از سه سالگی خیلی مناسب نیست و توصیه هم نمی‌شود که بچه را پیش از سه سالگی به مهد بفرستید. چون بچه‌های زیر سه سال نیازمند توجه متمرکزتر در خانواده هستند. اگر به مهد بروند مربی آنها باید توجه خودش را بین همه تقسیم کند. پس تا سه سالگی بهتر است نزد مادر یا مادربزرگ پرستاری شوند اما کودکان بالای ۳ سال از مهدکودکی که در آنجا بتوانند خوشحال باشند و تعامل با دیگران را یاد بگیرند، سود می‌برند و اجتماعی شدن و مستقل شدن را تجربه می‌کنند.
ویژگی‌های یک مهد کودک خوب چیست؟
برای اطمینان از اینکه کودکتان از فواید یک مهد کودک خوب بهره‌مند است موارد زیر را باید در نظر داشته باشید:

  • یک مهد کودک خوب باید به ازای هر ۳ کودک ۶ تا ۱۴ماهه یک کارمند داشته باشد، این نسبت برای کودکان ۱۸ تا ۲ ساله، ۱به ۴و برای کودکان ۲ تا ۳ساله، ۱ به ۷ است.
  • باید گواهی دولت مرکزی (به اضافه تاییده موسسه ملی) داشته باشد.
  • باید حداکثر ۶ نوزاد در هر کلاس باشد. این تعداد برای کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهه، ۸ نفر و کودکان ۲ تا ۳ ساله، ۱۴نفر است.
  • مربیان و کارکنان مهد باید گواهی یا مدرک دانشگاهی در رشته تربیت کودک یا آموزش کودکان خردسال داشته باشند.

چند راهکار موثر برای تشویق کودکان به انجام تکالیف درسی

در صورتیکه شما به دلیل شرایط خاص شغلی و… که دارید بخواهید کودک زیر ۳ سال خود را به مهد کودک بسپارید باید مهدی که انتخاب می‌کنید دارای شرایط زیر باشد:

  • تعداد مربیان کودکان زیر ۳ سال باید بیشتر از تعداد مربیان کودکان بالای ۳ سال باشد.
  • یک نگه‌دارنده باید دوره طولانی‌تری کودک را نگهداری کند و مربیان نباید سریع عوض شوند.
  • به کودکان زیر ۳ سال باید بیشتر توجه شود.

بهتر است والدین به دنبال مربی‌ای باشند که خونگرم بوده و مراقبت‌کننده باشد و خودکفایی لازم را داشته باشد و احساس مسئولیت و توجه به کودک داشته باشد.
توجه: یکی از مسایل مهمی که والدین باید دقت نمایند این است که مربی کودکشان توانایی برقراری ارتباط با توجه به سن کودکشان را داشته باشد. گاهی افراد فقط با یک طیف محدود سنی کودکان، خوب ارتباط برقرار می‌کنند که طبیعتا باید سن کودک و توانمندی ارتباط مربی‌اش با هم متناسب باشد. مهم است که والدین بدانند چه مدت است مربی در این مهد کار می‌کند و قرار است چه مدت دیگر آنجا بماند. همچنین تعویض زیاد و مکرر و همچنین تعویض مربی در مراحل خاص بحرانی تکامل کودک می‌تواند برای کودک استرس‌زا باشد. بنابراین اگر والدین دریابند که مهد کودک فرزندشان را مناسب انتخاب نکرده‌اند بهتر است آن را تعویض نمایند.

فواید فرستان کودک به مهد کودک

فوایدی که مهد کودک برای بچه‌ها به همراه دارد؟
تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که به مهد می‌روند به دلیل تعدد بازی‌ های دسته جمعی و همبازی‌های بیشتر، نسبت به سایر کودکان فعال‌تر و پرتحرک‌ترند. در مقابل برخی کودکانی که به مهد نمی‌روند بیشتر بازی‌های نشسته انجام داده و از همه بدتر بسیاری از وقت خود را به تماشای تلویزیون می‌گذرانند که می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی آنها تاثیرات منفی و بلند مدت بگذارد. مهد کودک‌ها علاوه بر این می‌توانند به ارتقاء مهارت‌های اجتماعی و تقویت هوش کودکان کمک کنند. همین بازی های گروهی برای کودکان به رشد عاطفی و شخصیتی کودکان کمک می کند. همچنین بازی های ورزشی برای کودکان در مهد کودک ها باعث رشد و پرورش جسمی آن ها می شود.

کودکانی که به مهد می‌روند دست به انتخاب دوست می‌زنند و از خود خلاقیت‌هایی نشان می‌دهند که منجر به تشویق او می‌شود و همچنین تشویق‌های مربیان مهد باعث می‌شود حس اعتماد به نفس کودکان بالا رفته و از نظر رشد ذهنی و اجتماعی از رشد خوبی برخوردار شوند و باعث می‌شود که در سال‌های تحصیلی کمتر دچار افت شده و از نظر هوشی نیز نسبت به کسانی که مهد نرفته‌اند از هوش و استعداد نسبتا بهتری برخوردار باشند.
توجه داشته باشید با تمام مزایایی که در بالا ذکر شد ساعات ماندن کودک در مهد نباید بیش از حد باشد زیرا باعث می‌شود که کودک به جای مادر به مربی خود وابستگی پیدا کند و دچار مشکلاتی شود.

نشانه های بلوغ زودرس کودکان و نوجوانان که پدر و مادر باید بدانند

چکار کنیم تا کودک مان مودب و با اخلاق بار بیاید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا