معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز اعلام کرد که فراخوان جایزه پژوهشهای ادبی “سیمین” با محوریت ادبیات داستانی ایران، منتشر شده است.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر اول فارس، مرتضی جعفری با بیان اینکه سال ۱۴۰۰، صدمین سالروز تولد بانو سیمین دانشور و ادبیات معاصر ایران به ویژه در حوزه ترجمه و داستان نویسی مرهون خدمات و آثار اوست، گفت: شهرداری شیراز به مناسبت صدمین زادروز زندهیاد دکتر سیمین دانشور، این جایزه پژوهشی ادبی را در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می کند.
جعفری گفت: محورهای بخش اصلی این جایزه ادبی «شیوههای نقد داستان»، «ادبیات تطبیقی و موضوعات میانرشتهای با حوزه داستاننویسی»، «نقد داستان و بررسی نقدهای موجود (با تکیه بر آثار داستان نویسان)»، « ژانرهای مختلف داستان معاصر»، «تاریخ داستان نویسی شهرها، استانهای ایران»، «نقد و تحلیل عناصر هنری و زیباییشناسی در داستان معاصر»، «داستان درادبیات انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری»، «داستان کودک و نوجوان»، «نقش داستان در ادبیات فارسی معاصر»، «تأثیرپذیری داستان معاصر از قصههای فولکلور و باورهای عامیانه»،«شیوههای ارتقاء جایگاه داستان فارسی در ادبیات جهان»، «جایگاه داستان نویسان ایران در فراسوی مرزهای ایران»، «تأثیرپذیری داستان نویسان ایران از نویسندگان جهان» و کلیه موضوعات مرتبط با حوزه داستان و داستاننویسی ایران خواهد بود.
وی افزود: پژوهشگران میتوانند مقالات خود را در محورهای بخش ویژه همچون «نقد آثار سیمین دانشور»، «نقش و جایگاه زنان در داستاننویسی ایران»، «نقد آثار زنان نویسنده ایران»، «تأثیر سیمین دانشور بر نویسندگان ایران»، «جایگاه داستاننویسان شیراز در داستاننویسی ایران» و «نقد آثار داستاننویسان شیراز» به دبیرخانه این جایزه ادبی ارسال کنند.
جعفری خاطرنشان کرد: آخرین مهلت ارسال مقالات ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده و زمان اعلام نتایج اولیه داوری ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ است و آیین پایانی همایش و جایزه پژوهشهای ادبی سیمین اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ همزمان با صدمین زادروز زندهیاد دکتر سیمین دانشور برگزار می شود.
معاون شهرداری شیراز گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاهها، دانشجویان و پژوهشگران میتوانند برای ارسال مقالات و کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای جایزه پژوهش های ادبی سیمین به آدرس www.siminliteraryaward.ir مراجعه کنند.
جعفری اضافه کرد: مقالاتِ منتخب در پایگاه سیویلیکا نمایه و در کتاب چکیده مقالات منتشر شده و به سه مقاله برتر در هر بخش نیز جوایز نقدی نفیس اهدا خواهد شد.
بر اساس این گزارش، زندهیاد دکتر سیمین دانشور که هشتم اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز به دنیا آمد؛ اولین زنی است که داستاننویسی را به صورت حرفهای در ایران پیش گرفت و شاهکارهایی همچون «سووشون» و دهها کتاب و ترجمه دیگر را از خود به یادگار گذاشت.
عضو کانال تلگرام اول فارس شوید