فرق میگوی سالم با فاسد چیست؟

میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که میگوی فاسد به ویژه در قسمت سرسینه، دم و پوست دارای سیاه شدگی است. الهام باباعلی کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که […]

میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که میگوی فاسد به ویژه در قسمت سرسینه، دم و پوست دارای سیاه شدگی است.

میگوی سالم 1

الهام باباعلی کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که میگوی فاسد به ویژه در قسمت سرسینه، دم و پوست دارای سیاه شدگی است.

او ادامه داد: سینه و دم در میگوی سالم به طور کامل به هم متصل، بافت‌ها سخت و سالم و چشم‌ها به طور کامل روشن، براق و محکم است، در حالی که در ماهی فاسد اکثر چشم‌ها از بین رفته است و بوی شدید و تند آمونیاک استشمام می‌شود.

باباعلی افزود: عمر نگهداری میگوی تازه بدون بسته بندی ۷ روز (در دمای صفر تا ۲ درجه سانتی گراد)، میگوی تازه بسته بندی شده در بسته‌های معمولی ۳ روز (در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد)، بسته بندی در خلاء ۵ روز و بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده ۷ روز است. اما میگوی منجمد بسته بندی شده را می‌توان به مدت ۱۲ ماه در دمای ۱۸- نگهداری کرد و باید به این نکته توجه داشته باشیم که عمر نگهداری از زمان صید محاسبه می‌شود.

کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: در هنگام پخت، گوشت میگوی سالم و تازه به رنگ قرمز در می‌آید. در حالی که در میگوی فاسد ایجاد رنگ قرمز بستگی به درجه فساد میگو دارد، به این معنی که هر اندازه میگو بیشتر فاسد شده باشد، مقدار پیدایش رنگ قرمز کاهش می‌یابد.

میگوی سالم 2

انواع تقلب و تخلف بهداشتی در نگهداری و فروش میگو

او گفت: بهداشتی نبودن یخچال و وسایل مورد استفاده، تغییر تاریخ تولید و انقضای میگوی بسته بندی شده، تامین میگو از منابع غیر مجاز، عرضه و فروش میگوی بسته بندی تاریخ گذشته، نپوشاندن کامل میگوی تازه با یخ، رعایت نکردن دمای یخچال و فریزر در زمان عرضه، رعایت نکردن اصول بهداشت فردی از جمله نداشتن لباس کار مناسب، کارت بهداشت و گواهی سلامت، رعایت نکردن اصول بهداشت محل کار، میز و وسایل مورد استفاده، یخ زدایی میگوی منجمد و عرضه آن به صورت تازه و استفاده از میگوی فاسد در تولید فرآورده‌های میگو از جمله تقلب و تخلف‌های بهداشتی در نگهداری و فروش میگو است.

باباعلی تصریح کرد: برای خرید محصول ایمن و با کیفیت و همچنین حفظ سلامت خود، خرید از مراکز معتبر و دارای پروانه بهداشتی توصیه می‌شود.

مطالب مرتبط

طرز تهیه پاستا میگو به روش رستوران های معروف

طرز تهیه میگو کنجدی خوشمزه و متفاوت

نحوه نگهداری طولانی مدت صحیح میگو در یخچال و فریزر

نظرات