طبیعت گردی یکی از لذت بخش ترین فعالیت هایی است که انسان می تواند انجام دهد.همه ما حس آرامش و سبکی را بعد از یک روز گردش در طبیعت تجربه کردیم هوای تازه و دیدن درخت ها و مناظر همگی در بهبود روح ما تاثیر میگذراند.طبیعت گردی فواید بسیاری برای روح و جسم دارد که در ادامه این موارد به این فواید می پردازیم.
۱-فواید طبیعتگردی برای سلامت جسم و روح
طبیعتگردی برای سلامت جسم و روح ما لازم و تأثیرگذار است. لازم نیست این واقعیت را تحقیقات علمی ثابت کنند. کافی است خودتان یک بار آن را امتحان کنید و از نتایج شگفتانگیزی که در روحیه و جسم شما دارد، لذت ببرید. در ادامه به چند مورد از فواید طبیعتگردی اشاره میکنیم.
۲-طبیعت گردی حافظه و عملکرد مغز را بهبود می بخشد
هنگام طبیعت گردی، خون به مغز جریان می یابد و اکسیژن و مواد مغذی مهم را با خود حمل می کند. مطالعات نشان داده است که این افزایش جریان خون باعث بهبود ارتباطات بین نورونها در قسمتهای مغز می شود که حافظه و عملکرد شناختی را بر عهده دارند. محققان دریافته اند که افراد مسنی که به مدت هر چند کوتاه ورزش می کنند، در مقایسه با افرادی که ورزش نمی کنند، حافظه شان را بهبود می بخشند.
غالباً فکر می کنیم که برای انجام طبیعت گردی بیش از حد به گونه ای جلوه می کنیم که گویا مشغول کار نیستیم یعنی یک فرد بیکار هستیم؛ ما به خود می گوییم که فقط باید پشت کامپیوتر هایمان بنشینیم و لیست کارهای خود را دنبال کنیم. با این حال، مطالعات زیادی نشان می دهد که ورزش، به خصوص در خارج از منزل، می تواند به تمرکز ما کمک کند و توانایی ما در پردازش اطلاعات را بهبود بخشد، در نهایت باعث می شود که ما شغل و کار کردن با رایانه خود نیز بهتر عمل کنیم
۳-کاهش استرس
در دنیای امروز که صفحههای نمایش ما را احاطه کردهاند، خروج از خانه و تماشای مناظر زیبا در طبیعت میتواند تأثیر شگفتآوری در کاهش استرس داشته باشد. حتی اگر روزانه فقط پنج دقیقه در طبیعت باشید، آرامش ذهنی بیشتری خواهید داشت. به علاوه اینکه اگر وقتگذرانی در طبیعت با ورزش همراه باشد، باعث میشود دستگاه گردش خون عملکرد بهتری داشته باشد. بنابراین اگر برای پیادهروی به طبیعت بروید، ذهنی آرامتر و بدنی سالمتر خواهید داشت.
۴-تامین نیاز روزانه بدن به ویتامین D
ویتامین D ماده معدنی اساسی برای استحکام استخوانها و عضلات است. ویتامین D در اکثر مواد غذایی غنی سازی شده موجود است اما بهترین منبع آن نور خورشید است. ده دقیقه قرار گرفتن در تابش مستقیم نور خورشید برای تامین روزانه ویتامین D کافی است. طبیعت گردی از بهترین روشهای تامین این نیاز است.
۵-افزایش سطح انرژی
ورزش هایی از جمله کوهپیمایی و طبیعت گردی باعث اکسیژن رسانی بیشتر به عضلات، اعضا و بافت های بدن میشوند. این اکسیژن و سوخت اضافی علاوه بر تقویت عضلات و شش ها باعث افزایش استقامت و هشیاری بدن میشود.
۶- بهبود کیفیت خواب
طبیعت گردی باعث کاهش مشکل در خواب میشود. با طبیعت گردی مستمر آسان تر به خواب رفته و خواب سرزنده کننده تری خواهید داشت.
۷-تقویت سیستم ایمنی
پژوهشها نشان دادهاند وقتگذرانی در طبیعت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید (البته به اندازهی کافی) میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. به سلامتی خودتان اهمیت دهید و با خروج از خانه، به بدنتان برای مبارزهی با بیماریها کمک کنید. حتما برای پیادهروی به دامن طبیعت بروید؛ لحظات لذتبخشی در انتظار شما است.
۸-افزایش تراکم استخوان
با طبیعت گردی به جنگ آرتروز و پوکی استخوان بروید. طبیعت گردی مستمر به قوی شدن استخوانها و کاهش نرخ از دست دادن استخوانها کمک میکند. تحقیقات نشان داده است که ۱۵۰ دقیقه طبیعت گردی در هفته باعث حفظ انعطاف مفاصل و بهبود سفت شدن مفاصل مرتبط با پوکی استخوان میشود.
۹-سوزاندن کالری
با رژیم و طبیعت گردی مستمر وزن خود را کنترل کنید. فردی با وزن ۶۸ کیلوگرم در یک ساعت طبیعت گردی با سرعت کم ۳٫۲ کیلومتر در ساعت ۲۴۰ کالری میسوزاند. ابتدا با سرعت و شدت کم شروع کنید و بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز تمرین کنید.
۱۰- طبیعت گردی به کاهش التهابات بدنی کمک میکند
التهابات بدنی میتوانند زمینه بسیاری از بیماریها را فراهم کنند. بیماریهای خود ایمنی، انواع سرطان، افسردگی و خیلی از مشکلات بدنی دیگر ممکن است در پی التهابات بدنی بروز داده شوند. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که مدتی را در طبیعت پیاده روی میکنند، سطوح پایینتری از التهابات را تجربه میکنند. اگر طبیعتی را انتخاب کنید که درختان زیادی دارد، تاثیر چند برابری را تجربه خواهید کرد. زیرا اکسیژن رسانی بهتری در کل بدن انجام خواهد شد.
۱۱-بهبود افسردگی
طبیعتگردی یکی از بهترین روشها برای مبارزه با افسردگی است. گشتوگذار در طبیعت با وجود آرامشی که به فرد میدهد، برای سلامت روان معجره میکند. همیشه یکی از راهکارهایی که برای مبارزه را افسردگی پیشنهاد میشود، گشتوگذار در طبیعت و لذت بردن از زیباییهای آن است و نقش مؤثر طبیعت در بهبود افسردگی در تحقیقت فراوانی به اثبات رسیده است. به خصوص اگر همراه با جمعهای دوستانه باشد.
۱۲- بینایی سالمتر
بیشتر افراد زمان زیادی را به تماشای صفحههای نمایش اختصاص میدهند که این گونه وقتگذرانی میتواند به بینایی آسیب برساند. در خانه ماندن یعنی خیره شدن به تلویزیون، کامپیوتر یا گوشی هوشمند. خروج از خانه به چشمان ما فرصت استراحت میدهد. دانشمندان استرالیایی با انجام پژوهشهای متعدد به این نتیجه رسیدند کودکانی که اوقات فراغت خودشان را در فضای باز میگذرانند، در سنین بالاتر، کمتر به نزدیکبینی مبتلا میشوند.
۱۳-درک عمیقتری از احساسات درونی
پیادهروی طولانیمدت در طبیعت، در واقع فرصتی برای پاکسازی ذهن است و حتی میتواند نوعی مدیتیشن باشد. وقتگذرانی در طبیعت به ما کمک میکند تا در لحظه زندگی کنیم؛ در هوای آزاد نفس بکشیم، به صدای پرندگان گوش دهیم و گلبرگهای یک گل زیبا را لمس کنیم. میتوانیم از طبیعت درسهای ارزشمندی بیاموزیم. طبیعت حقایقی را آشکار میکند که به ما کمک میکنند رابطهی بهتری با درونمان داشته باشیم. تغییر فصول، بازتابی است از فراز و نشیبهایی که در طول زندگی آنها را پشت سر میگذاریم. وقتی جریان آب در رودخانه را مشاهده میکنیم، توجه ما به این حقیقت بیشتر میشود که زندگی در جریان است و این ما هستیم که باید آن را همراهی کنیم.
۱۴-تقویت و افزایش خلاقیت را به همراه دارد
دیدن رنگهای متنوع در طبیعت، مانند آسمان آبی در کنار گل و گیاهان خوش رنگ، رنگ طبیعت هنگام غروب یا طلوع آفتاب و دیدن این مناظر چشم نواز، رسیدن بوی طبیعت و گیاهان اطراف به مشام، شنیدن صدای پرندگان و هوهوی باد در درختان و خیلی از موارد دیگر در طبیعت الهام بخش هستند. طبق تحقیقات مختلفی که انجام شده است به این نتیجه دست یافتند که طبیعت گردی میتواند تفکر خلاقانه را تقویت کند.
حرف آخر
طبیعتگردی برای همهی افراد در سنین مختلف، تفریحی جذاب و لذتبخش است. علاوه بر این، فواید بیشماری نباید که باعث میشود حتما ارزش امتحان کردن داشته باشد. اگر از علاقهمندان به طبیعتگردی هستید، سعی کنید در گشتوگذار خود، بیشتر مراقب سلامتی خود و مراقب طبیعت باشید و به کودکان خود هم بیاموزید که طبیعت مهمترین دارایی ما است و باید برای حفظ و نگهداری آن تلاش کنیم.