هنگام گریه کردن این ۶ اتفاق عجیب در بدن و روان تان رُخ می دهد

گریه کردن موجب تخیله هیجانی شده و با دفع سموم شیمیایی ناشی از استرس و افزایش ترشح هورمون‌های تسکین دهنده مانند آندروفین موجب آرامش می‌شود. از دیگر فواید گریه کردن باید به افزایش خودآگاهی اشاره کرد. گریه کار بچه‌هاست،‌ مرد که گریه نمی‌کنه، … همه ما این کلیشه ها را شنیده ایم، اما حقیقت این […]

گریه کردن موجب تخیله هیجانی شده و با دفع سموم شیمیایی ناشی از استرس و افزایش ترشح هورمون‌های تسکین دهنده مانند آندروفین موجب آرامش می‌شود. از دیگر فواید گریه کردن باید به افزایش خودآگاهی اشاره کرد.

هنگام گریه کردن این اتفاقات عجیب در بدن و روان تان رُخ می دهدگریه کار بچه‌هاست،‌ مرد که گریه نمی‌کنه، … همه ما این کلیشه ها را شنیده ایم، اما حقیقت این است که گریه بر هر درد بی درمان دواست! گریستن می‌تواند به تعادل روحی و سلامت جسمی و روانی ما کمک کند. گریه کردن نوعی واکنش رفتاری و روشی برای تخلیه هیجان و برون ریزی احساسات می‌باشد که موجب رها شدن از تنش و داشتن حس خوب می‌گردد. در ادامه فواید گریه کردن برای جسم و روان را مطالعه کنید.

فواید گریه کردن برای ما چیست؟

۱- گریه استرس را کاهش می‌دهد
تحقیقات نشان می‌دهد که گریستن یک واکنش احساسی تطبیقی و مفید در برابر ناملایمات و استرس‌ها است که فرآیندهای اضطرابی بدن از جمله فشارخون را تعدیل کرده و در تسکین غم و تنش نقش موثری ایفا می‌کند. هنگامی که ما دچار استرس هیجانی می‌شویم، مغز و بدن ما شروع به تولید ترکیبات شیمیایی و هورمون‌های خاصی می‌کند. هورمونهایی که پس از استرس در بدن انباشته می‌شوند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و دیگر فرآیندهای بیولوژیکی می‌شوند. گریه کردن کمک می‌کند تا این ترکیبات شیمیایی زائد که نیازی به آنها نیست از بدن حذف گردند. اشک‌های احساسی به عنوان دریچه اطمینان برای قلب عمل می‌کنند و در کاهش و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با استرس موثر می‌باشد. اگر مانع از جاری شدن اشکهایتان شوید استرستان افزایش پیدا می‌کند. یک گریه خوب می‌تواند احساس آسودگی را به فرد انتقال دهد، حتی اگر شرایط بد همچنان باقی مانده باشد.

۲- گریه به تخلیه احساسات کمک می‌کند
احساس سنگینی و خفگی قبل از گریه کردن دقیقا همان حسی است که باید از وجودتان بیرون بریزد. اشک ریختن روشی فوق‌العاده برای راحت شدن از این سنگینی آزاردهنده است. مطالعات نشان داده است که همان قدر که گریه برای سازگاری بدن در مقابل تنش‌ها مفید می‌باشد، گریه نکردن و سرکوب کردن احساسات منفی می‌تواند سلامتی انسان را در معرض خطر قرار دهد. بدین معنی که فروخوردن و عدم بروز احساسات با بالا رفتن فشار خون، اختلالات قلبی- عروقی، تضعیف سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.

۳- مانع افسردگی و ناامیدی می‌شود
اگر گریه نکنید و اجازه ندهید دردها، غمها و غصه‌هایتان بیرون بریزد احتمال اینکه در دام افسردگی بیافتید زیاد است. طبق مطالعات به عمل آمده گریستن باعث تسکین روح و خلق افراد و رهایی از اضطراب، غم و ناامیدی می‌باشد. گریستن می‌تواند از نظر ذهنی شما را به فردی بهتر تبدیل کند. محققان می‌گویند، افرادی که با دیدن فیلمی غمگین، گریه می‌کنند بعد از اتمام فیلم احساس خوشبختی بیشتری دارند. به عبارتی گریه کردن، درمانی موثر و کم هزینه برای افرادی است که احساس افسردگی دارند. در عین حال افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی و خلقی ممکن است کمتر اثرات مثبت گریه را تجربه کنند.

۴- گریستن به شما آرامش و احساس خوب می‌دهد
گریه کردن یکی از بهترین مکانیزم‌ها برای خود تسکین دهندگی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد گریستن سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال کرده که به آرام شدن بدن کمک می‌کند. بعد از جاری شدن اشک‌ها و تخلیه احساساتتان احساس بهتری خواهید داشت و به اصطلاح سبک می‌شوید. گریه، تنفس‌ را آرام می‌کند و می‌تواند اثر آرامش‌بخشی داشته باشد. طی یک بررسی مشخص شد که ۸۵ درصد از زنان و ۷۵ درصد از مردان بعد از گریه کردن احساس بهتری داشته و آسان‌تر بر شرایط مسلط می‌شوند. در مطالعات روانشناختی اخیر نشان داده شده که گریستن می‌تواند میزان ترشح اندورفین مغز را افزایش دهد. اندورفین هورمون مربوط به ایجاد حس خوب در بدن است که خود می‌تواند مسکنی طبیعی باشد.

۵- خودآگاهی شما را بالا می‌برد
از فواید گریه کردن، این است که شما را مجبور می‌کند تا از خودتان درباره اتفاقاتی که در درون‌تان می‌افتد، سوالاتی بپرسید. وقتی به طور ناگهانی اشک‌هایتان جاری می‌شود، شما درون‌تان را جستجو می‌کنید و به این نتیجه می‌رسید که اگر دارید گریه می‌کنید، به این دلیل است که احساس شکست، ضعف و سرزنش و احساساتی دیگر از این قبیل می‌کنید و البته بهترین کار همین مورد است. شما با بررسی دقیق درون‌تان علت واقعی اشک‌هایتان و وضعیتی که این احساسات را در مغزتان و درون‌تان افزایش می‌دهد، کشف می‌کنید و این یعنی افزایش خودآگاهی!

۶- گریه شما را به نیروی برتر متصل می‌کند
یک علت دیگر برای گریه کردن این است که شما در جستجوی یک حامی هستید. با گریستن نشان می‌دهید چیزی شما را آزار داده است و صدمه دیده‌اید و احتیاج دارید که حمایت بشوید. پس به جای اینکه خودتان را در تنهایی حبس کنید، یک گوش شنوا پیدا کرده و احساس‌تان را بروز خواهید داد و یا این حمایت را از جانب نیروی برتر یعنی خداوند کشف و احساس آرامش خواهید کرد.

دیگر تاثیرات و فواید گریه کردن

  • گریستن، سرآغاز بیان واقعی و استعاره‌ای افکار و احساسات است و می‌تواند واسطه بحث‌های لازم و عمیق بین دوستان یا همسران باشد.
  • گریستن برای مدت طولانی به تولید اکسی توسین و مخدرهای درون‌زا منجر می‌شود. این ماده‌های شیمیایی کمک می‌کند درد جسمی و روحی فرد تسکین پیدا کند.
  • اگر احساس تنهایی می‌کنید گریه کردن روشی است که اطرافیان را متوجه نیاز شما به کمک می‌کند.
  • گریستن تنها در واکنش به اتفاقات بد رخ نمی‌دهد و گاهی اوقات فرد به دلیل شادی، ترس یا مضطرب بودن گریه می‌کند. به این روش به حفظ تعادل احساسی فرد کمک می‌کند.
  • باید بدانید که هنگامی که گریه سرکوب می شود، هیجانات رها نمی‌شوند و خصایص شخصیتی مخرب همچون پرخاشگری بروز می‌کنند.
  • شک‌های احساسی سطح منگنز بدن را کاهش می‌دهند و مواد سمی‌ای که در پی استرس هیجانی در خون تجمع می‌یابند را از بدن دفع می‌کند.
  • از فواید پزشکی گریه می‌توان به دفع سموم بدن مانند کاتکول آمین و ایجاد تعادل شیمیایی و باز شدن دید و شستشوی سطح چشم اشاره کرد که باعث دید بهتر می‌شود.
  • نکته حایز اهمیت این است که گریه در بحران‌ها یک واکنش طبیعی به شمار می‌رود؛ اما اگر به صورت مداوم و بدون علت تکرار شود ممکن است نشانه اختلال خلقی مانند افسردگی باشد و نیاز به درمان دارد.

۴ علت مهم کند شدن رشد گیاه سانسوریا

نگهداری صحیح خیارشور در خانه و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن

مطالب مرتبط
برچسب‌ها:

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نظرات