به گزارش اول فارس ، پختن لوبیا پلوی مجلسی و خوشمزه فوت و فن خاص خودش را دارد.
البته لوبیا پلو را میتوانید با گوشت چرخکرده هم بپزید که اتفاقا سریعتر و راحتتر هم خواهد بود. اما معمول این است که در لوبیا پلوی مجلسی از گوشت تکهای یا خورشتی استفاده میکنند.
پختن لوبیا پلوی مجلسی خوشمزه و خوشرنگ با برنج قد کشیده و دونشده دو نکتهی طلایی دارد که ما به شما یاد میدهیم. نکتهی اول اینکه باید برنج لوبیا پلو را کمی خامتر از حالت عادی بردارید. از آنجا که مایهی لوبیا پلو خودش مقداری آب دارد، اگر برنج را زودتر بر ندارید لوبیا پلو شفته خواهد شد.
نکتهی مهم دیگر این است که در لوبیا پلو نباید از زعفران دمکرده استفاده کنید، چرا که آب اضافهی زعفران دمکرده هم باعث شفته شدن برنج خواهد شد. به جای آن میتوانید پودر زعفران را به روشی که ادامه توضیح میدهیم لای برنج بریزید.
مواد لازم (برای ۵ نفر)
لوبیا سبز نیمپز: ۴۰۰ گرم
برنج ایرانی: ۴ پیمانه
گوشت سردست بدون چربی گوسفندی: ۳۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
پودر زعفران: به میزان لازم
لواشک زرشک: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری، زیرهی سبز، پودر دارچین و چوب دارچین: به میزان لازم
طرز تهیه
میزان آب باید به اندازهای باشد که در انتهای پخت هیچ آبی در قابلمه باقی نماند.
۲. زمانی که گوشت در حال پختن است، مابقی پیاز را با روغن بیشتری در تابه تفت دهید. اجازه دهید پیاز کمی طلایی شود، سپس ادویه و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید.
۴. لوبیاهای نیمپز شده را به مایهی لوبیا پلو اضافه کنید و با مواد دیگر تفت دهید.
۵. وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن کشیده شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
۶. گوشت را به مایهی لوبیا پلو اضافه و میزان نمک آن را اندازه کنید. اگر نیاز بود کمی دیگر لواشک به مواد اضافه کنید.
۷. زمانی که مایهی لوبیا پلو حاضر شد، برنجی را که از ۳ ساعت قبل خیساندید در آب جوش بریزید تا بپزد. فراموش نکنید، چون مایهی لوبیا پلو آب دارد، برنج را باید خامتر از حالت عادی آبکش کنید.
۸. اگر دوست داشتید میتوانید در انتهای پخت روی برنج کمی روغن داغ بدهید و سپس لوبیا پلو را سرو کنید. نوش جان!
نظرات