• 16 آذر 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 127700

۲ روش پخت ماهی سوخاری،گزینه ای بسیار لذیذ و مناسب برای تمامی مجالس

ماهی سوخاری از غذاهای خوشمزه ای است که گزینه بسیار مناسبی برای مجالس و مهمانی ها است.ماهی سوخاری را می توان به صورت فیله آماده از فروشگاه ها تهیه کنید و یا آن را در رستوران ها میل کنید ولی لذت طعم دادن به ماهی و تهیه ماهی سوخاری در خانه یک تجربه آشپزی جالب […]

ماهی سوخاری از غذاهای خوشمزه ای است که گزینه بسیار مناسبی برای مجالس و مهمانی ها است.ماهی سوخاری را می توان به صورت فیله آماده از فروشگاه ها تهیه کنید و یا آن را در رستوران ها میل کنید ولی لذت طعم دادن به ماهی و تهیه ماهی سوخاری در خانه یک تجربه آشپزی جالب است. ماهی سوخاری بسیار مورد استقبال کودکان قراراست.که در ادامه فوت وفن پخت آن به دو روش را برایتان آورده ایم.پس تا انتها همراه ما باشید.

ماهی سوخاری

مواد لازم برای ماهی سوخاری

فیله ماهی : ۴۵۰ گرم
آرد سوخاری : ۱ پیمانه
آرد سفید : ۱ پیمانه
تخم مرغ : ۱ عدد
پیاز : ۱ عدد
سیر : ۱ حبه
نمک، فلفل، ادویه ماهی : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم

دستور پخت ماهی سوخاری

طرز تهیه ماهی سوخاری خوشمزه

مرحله اول: مزه دار کردن ماهی

برای این کار، ابتدا پیاز را خلالی کرده و سیر را رنده می کنیم؛ کمی نمک، فلفل و ادویه به مواد اضافه می کنیم. حالا ماهی را داخل این مواد گذاشته و برای چند ساعت در یخچال استراحت می دهیم.

مرحله دوم: آماده سازی مواد سوخاری
داخل ظرف مناسبی تخم مرغ ها را شکسته به آن نمک و ادویه می زنیم و مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود. داخل دو ظرف دیگر هم آرد سوخاری و آرد سفید را ریخته و آماده می گذاریم.

مرحله سوم: آغشته کردن ماهی به مواد سوخاری
تکه های ماهی را از داخل پیاز خارج کرده و اول داخل آرد سفید می زنیم تا کاملا به آرد سفید آغشته شود، سپس داخل تخم مرغ غلتانده و بعد در پودر سوخاری بزنید. حالا ماهی کاملا روکش شده داخل ظرف مناسبی گذاشته و برای ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

مرحله چهار: پخت ماهی سوخاری
داخل تابه دیواره بلندی را به اندازه ۱ تا ۲ سانتی متر روغن ریخته، گرم که شد ماهی را در روغن داغ انداخته و سرخ می کنیم تاکاملا مغز پخت شود.

مرحله آخر: سرو ماهی سوخاری
بعد از اینکه ماهی کاملا سرخ شد؛ روی دستمال روغن گیر گذاشته و اجازه دهید روغن اضافی آن گرفته شود. حالا در کنار انواع سبزیجات بخار پز یا سیب زمینی سرخ شده نوش جان کنید.

ماهی سوخاری

مواد لازم روش سوخاری کردن ماهی در فر

ماهی فیله: ۳ تکه
پیاز: ۱ عدد متوسط
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای خوری
سیر: ۲ حبه متوسط
آرد سفید: ۴ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری یا پودر خمیر نان باگت: ۵ قاشق غذاخوری
پودر پنیر: ۱ قاشق غذاخوری

مراحل آموزش ماهی سوخاری در فر
با طرز تهیه ماهی ساده مرحله به مرحله، سوخاری کردن ماهی و سرخ کردن ماهی با پودر سوخاری همراه ما باشید.

مرحله اول؛ مرینیت کردن ماهی برای سوخاری کردن ماهی

قبل از هر چیز، پوست ماهی‌ها را جدا کنید. برای گرفتن بوی زهم ماهی فیله‌ها را در یک ظرف یا پاکت پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و روی آنها را با نمک، فلفل و لیمو آغشته کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب طعم بگیرند و به اصطلاح مرینیت یا مزه‌دار شوند.در طرز سوخاری کردن ماهی، کره را ذوب کنید. سیرها را له کنید. پیاز را رنده کنید. حالا در یک ظرف مناسب، کره، سیر له شده و پیاز رنده شده را به همراه نمک و فلفل با هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

مرحله دوم؛ سوخاری کردن ماهی

برای درست کردن پودر سوخاری برای ماهی، آرد سفید و خمیر نان باگت پودر شده را هم در ظرف دیگر بریزید. به خمیر نان، کمی نمک و پودر پنیر اضافه کنید. البته در طرز تهیه ماهی با آرد سفید می‌توانید خمیر نان باگت را حذف و فقط از آرد سفید استفاده کنید.

مرحله سوم؛ غلتاندن ماهی در پودر سوخاری ماهی

در طرز تهیه ماهی سرخ شده رستورانی، فیله‌های ماهی را از کیسه یا ظرف داخل یخچال بیرون بیاورید. آن‌ها را ابتدا در ظرف حاوی کره، سیر و پیاز بزنید تا این مواد همه سطح‌شان را بپوشاند. سپس فیله‌ها را در مخلوط آرد سفید و خمیر نان باگت بغلتانید تا موقع پخت حسابی پفکی و سوخاری شوند.

مرحله چهارم؛ قرار دادن ماهی سوخاری ساده در سینی فر

کف سینی فر را فویل آلومینیومی بپوشانید. مقداری کره کف آن بمالید تا چرب شود.  فیله‌هایی را که آماده کرده‌اید، در ظرف بچینید.

مرحله پنجم؛ قرار دادن ماهی با آرد سوخاری در فر

فر را از روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سینی را در طبقه وسط قرار دهید‌. به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا ماهی‌ها مغزپخت شوند.برای سوخاری کردن ماهی در فر، ماهی باید طلایی شود، بعد از ۲۰ دقیقه که پخت، آن‌ها را از فر بیرون بیاورید و رویشان را روغن زیتون بمالید. دوباره به مدت ۵ دقیقه ماهی‌ها را در طبقه اول فر قرار دهید.

طرزتهیه ماهی سوخاری

نکات مهم و فوت و فن تهیه فیله ماهی سوخاری

  • ماهی سوخاری یکی از لذیذ ترین روش های طبخ ماهی است که برای این منظور بهتر است از ماهی های بی استخوان و یا فیله استفاده کنید که موقع سرو دچار مشکل نشوید.
  • اگر ادویه ماهی در دسترس نداشتید از مقداری پودر سیر، آویشن استفاده کنید.
  • اول روغن را با حرارت بالا گرم کنید و بعد حرارت را ملایم کرده تا کاملا ماهی مغز پخت شود.
  • برای مزه دار کردن ماهی از ۱ قاشق غذا خوری سس مایونز هم می توانید استفاده کنید.
  • ماهی سوخاری رستورانی را می‌توانید با انواع سس و سبزی خوردن و نان یا برنج سرو کنید.
  • برای درست کردن ماهی سوخاری از ماهی تیلاپیا یا فیله ماهی شیر و هر نوع ماهی دیگر که تیغ و استخوان کمتر و گوشت بیشتری دارد استفاده کنید. همچنین طرز تهیه ماهی سوخاری جنوبی با ماهی‌های جنوب و طرز تهیه ماهی سفید سوخاری شبیه طرز تهیه ماهی شیر سوخاری است که در بالا توضیح داده شد.
  • برای طرز تهیه ماهی شیر پفکی، مراحل را به صورت کامل انجام دهید و نکات کلیدی طرز تهیه ماهی سوخاری را هم رعایت کنید تا در نهایت از طعم ماهی سوخاری خوشمزه‌تان لذت ببرید.
مطالب مرتبط

نظرات