رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کنارک در سیستان و بلوچستان از فوران بزرگترین گلفشان کشور در بخش کهیر این شهرستان خبر داد.
به گزارش اول فارس ، طاهر میرزایی با اعلام این خبر کرد: در کنارک و بخش کهیر این شهرستان سه گلفشان وجود دارد که جزو جذابیتها و ظرفیتهای گردشگری جنوب سیستان و بلوچستان محسوب میشود و همواره گردشگران و مسافران داخلی و خارجی زیادی را به سمت خود جذب میکند.
وی افزود: این گلفشانها بعضا به دلایل مختلف و شرایط جوی و محیطی فوران کرده و مقادیری از محتویات این گلفشان به بیرون منتقل میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کنارک ادامه داد: همزمان با آغاز سفرهای نوروزی، گلفشان تنگ در بخش کهیر این شهرستان فوران کرده و صحنه های بسیار زیبا و جذابی را به وجود آورده است و قطعا برای تماشا و بازدید مسافران نیز خالی از لطف نیست.
وی بیان کرد: به گفته بومیان منطقه این فوران نوعی نفس کشیدن و باز شدن مجاری تنفسی گلفشان محسوب میشود که بسیار هم موثر هست و به گفته برخی کارشناسان در جلوگیری از بروز حوادث طبیعی مانند زلزله نیز موثر است.
میرزایی تاکید کرد: از همه مسافران و گردشگران دعوت میشود تا در کنارک حضور پیدا کرده و از خاصیتهای شفابخش این گلفشانها برای درمان انواع بیماریها استفاده کنند.
فعالیت ناگهانی گل فشان در طول سال در نوع خود بی نظیر است و پرتاب گل همراه با غرش مهیب و بوی خاک و بخار و جاری شدن گل مانند چشمه آب گرم از مهمترین شاخصه های این اثر طبیعی است که سبب شگفتی مردم، مسافران و بازدید کنندگان می شود.
وی گفت: این گلفشان با ۵۶ متر ارتفاع بزرگترین گلفشان در سطح کشور محسوب میشود و برای بازدید گردشگران نیز آماده است.
گلفشان یا گِلافشان، پدیدهای طبیعی است که طی آن گلولای از زیر زمین به شکل چشمهوار به سطح زمین میرسد و شکل ماهوری به خود میگیرد.
گلفشان یکی از عوارض ژئومورفولوژی و زمینشناسی است که از یک یا چند دهانه آتشفشانی تشکیل شده و بهطور مداوم گل سردی ازآن به خارج پرتاب و روان شده و با انباشته شدن روی هم، کمکم مخروطهای کوچک و بزرگی را تشکیل میدهد. برخی معتقدند گلفشان پدیدهای مرتبط با فعالیتهای آتشفشانی است، اما اغلب دانشمندان معتقدند این پدیده خاستگاه غیرآتشفشانی دارند.
بررسی های کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشان می دهد که در محدوده شهرستان های چابهار و کنارک حدودا ۶ پدیده گِل افشان وجود دارد که مهمترین آن در حدود ۹۰ کیلومتری غرب بندر کنارک و در دشت کهیر نرسیده به روستا و بندر صیادی «تنگ» که در اصطلاح محلی به آن «تنک» نیز گفته می شود و ۳۰ کیلومتری روستای کهیر واقع شده است.
گِل فِشان روستای تنگ از توابع شهرستان ساحلی کنارک در سواحل مکران جاذبه ای دیدنی برای گردشگران داخلی و خارجی و مناسب برای بهبود بیماری های پوستی، ساخت سفال، صنایع دستی و اسباب بازی کودکان است.
گردشگران داخلی و خارجی پس از بازدید، تفریح و حمام گِل با صورتی گلی و خندان از کوه گل افشان پایین می آیند و لحظاتی خوش را برای خود رقم می زنند.
کانال تلگرام|کانال واتساپ| کانال ایتا|کانال سروش|کانال روبیکا|کانال بله
فعالیت ناگهانی گل فشان در طول سال در نوع خود بی نظیر است و پرتاب گل همراه با غرش مهیب و بوی خاک و بخار و جاری شدن گل مانند چشمه آب گرم از مهمترین شاخصه های این اثر طبیعی است که سبب شگفتی مردم، مسافران و بازدید کنندگان می شود.
برخی معتقدند گل فشان پدیده ای مرتبط با فعالیتهای آتش فشانی است، اما اغلب دانشمندان معتقدند این پدیده خاستگاه غیر آتشفشانی دارد.
نظرات