غذای سنتی و ایرانی مشهور به ته چین فیروز کوهی که به ته چین گرمساری هم معروف است، یکی از غذا های محبوب در دماوند و استان گرمسار محسوب می شود. این غذا با ته چین زعفرانی ایرانی که می شناسیم کاملا متفاوت است. طعم خاص زیره و ترکیب لواشک و گوشت قرمز، مجموعه ای از مزه ها را می سازد که حتما باید امتحان کرد. ته چین فیروز کوه غذایی بسیار خوشمزه و خوشرنگ است.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ته چین فیروزکوهی در ادامه با بخش آشپزی اول فارس همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ته چین فیروز کوهی
مواد |
گوشت سردست گوسفندی |
شوید |
برنج |
روغن حیوانی |
زعفران |
نمک |
گرد غوره |
دارچین |
نمک |
آلو |
طرز تهیه تهچین فیروزکوهی
۱.
برای پخت این غذا بهتر است از گوشت سردست گوسفندی یا گردن و یا ماهیچه استفاده کنید. تکههای بزرگ گوشت تازه را داخل آب جوش قرار داده و کفگیری کنید و سپس گوشتها را با آب داغ شسته و کنار بگذارید.
۲.
شوید تازه را خرد کنید. برنج را از سه یا چهار ساعت قبل در آب و نمک غلیظ خیس کرده و سپس بجوشانید و کمی خامتر آبکشی کنید.قبل از آبکشی کردن شوید را به برنج اضافه کنید. بهتر است برنج خوش نمک باشد.
۳.
کف قابلمه را کمی روغن حیوانی، زعفران و نمک بریزید و سیب زمینیها را ته قابلمه بچینید. به خاطر زمان پخت طولانی این غذا بهتر است کف قابلمه را سیب زمینی بچینید. یک لایه برنج داخل قابلمه ریخته و بعد از آن مقداری گرد غوره و دارچین روی برنج بپاشید. سپس گوشت ها را روی برنج قرار داده و دوباره گرد غوره و نمک و زعفران اضافه کرده و مقداری آلو کنار گوشت ها قرار دهید و دوباره یک لایه دیگر برنج بریزید. در صورت تمایل مقداری دارچین برای خوش عطر شدن اضافه کنید و در آخر مقداری زعفران و روغن حیوانی اضافه کنید.
۴.
نکتهی اصلی این غذا طبخ آن است. به خاطر وجود گوشت خام در این غذا حرارت باید پایین باشد و به مدت سه ساعت گوشت و برنج پخته شود. این غذا را می توانید در فر هم درست کنید که در این صورت دمای فر ۱۶۰ درجه باشد.
نظرات