اجتماعیخبر اول

قانون صدور سند مفروز حدنگار برای اراضی کشاورزی تصویب شد

اراضی کشاورزی

نمایندگان مجلس سازمان اسناد را مجاز به صدور سند مفروز حدنگار با قید کاربری کشاورزی تا زمان تصویب این قانون کرد، به موجب قانون تقویت امنیت غذایی، امکان افراز و تقسیم زمین‌های کشاورزی به قطعات کوچک‌تر پس از تصویب قانون وجود ندارد.

به گزارش اول فارس به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ماده ۱۲ طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولید کشاورزی با ۱۹۵ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع موافقت کردند که براساس آن به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اجازه داده می‌شود در اجرای قانون جامع حدنگار برای کلیه قطعات اراضی کشاورزی که تا زمان تصویب این قانون دارای تصرفات مفروز بوده و منشا آن تصرفات قانونی باشد با هر مساحتی سند مفروز حدنگار با قید کاربری کشاورزی صادر کند. پس از صدور سند مالکیت حدنگاری موضوع این ماده هرگونه افراض، تقسیم و تفکیک اراضی مذکور مشمول قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی- اقتصادی مصوب ۲۵ فروردین ۸۳ خواهد شد.

تبصره یک- سازمان امور اراضی مکلف است ظرف یکسال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون کلیه سوابق لازم اعم از نقشه‌ها و مستندات مربوط به این ماده را در اختیار سازمان ثبت و اسناد و املاک قرار دهد.
تبصره ۲- چنانچه متصرفین قانونی اراضی کشاورزی ظرف دو سال از اجرای این قانون اقدام به مستندسازی و تشکیل پرونده از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک جهت صدور حدنگاری کنند از ۵۰ درصد حق الثبت معاف خواهند بود و بعد از انقضای مدت مذکور به ازای هر سال یک برابر تا حداکثر ۳ برابر حق الثبت اضافه دریافت خواهند شد.
تبصره ۳- پس از گذشت زمان مقرر در تبصره ۲ این ماده ارائه هرگونه خدمات توسط وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های ذیربط منوط به سند حدنگاری کشاورزی توسط متقاضی است.
تبصره ۵- دستورالعمل این ماده و تبصره‌های ذیل آن و چگونگی دریافت هزینه‌های مربوط حداکثر ۳ ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان ثبت اسناد و املاک با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی پس از تائید رئیس قوه قضائیه توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ خواهد شد.
به تشخیص رئیس مجلس شورای اسلامی تبصره ۴ این ماده برای اصلاح به کمیسیون ارجاع شد و با توجه به اینکه پیشنهادات نمایندگان بر روی این ماده موجب مغایرت‌هایی با اصل ۶۱ قانون اساسی می‌شد مقرر شد کمیسیون به منظور جلوگیری از رد تبصره مذکور توسط شورای نگهبان آن را اصلاح کند.
آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در این باره گفت: اصل ۶۱ می‌گوید اعمال قوه قضاییه به وسیله دادگاه‌های دادگستری است که باید طبق موازین اسلامی تشکیل شود و به حل و فصل دعاوی و حفظ حقوق عمومی و گسترش و اجرای عدالت و اقامه حدود الهی بپردازد یعنی کمیسیون‌های رفع تداخل شهرستانی که در تبصره ۴ پیش بینی شده نظر خود را اعلام می‌کنند، اما نظر قطعی نمی‌توانند اعلام کنند و باید دادگاه نظر قطعی را مطرح کند و تعدادی از نمایندگان که در این خصوص اخطار دادند و آن را مغایر با قانون اساسی دانستند اخطار درستی مطرح کردند لذا باید این تبصره در کمیسیون اصلاح شود.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. بدین ترتیب مشکل دیرینه اسناد مشاعی کشاورزی که منشاء اختلافات بی شمار و تشکیل پرونده های قضائی بسیار زیادی در محاکم قضائی شده بود با تصویب این قانون مرتفع خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا