محیط زیست

قطع گسترده درختان جنگلی در ماهور میلاتی ممسنی برای زغال‌سازی

منطقه ماهورمیلاتی شهرستان ممسنی هر ساله میزبان طبیعت‌دوستان از سراسر کشور جهت بازدید و تفریح است، محصولات درختان این منطقه به‌عنوان روزی بی‌منتی از طرف پروردگار است که منبع درآمد خیلی از خانواده‌های عشایر‌نشین و‌ روستایی منطقه است، که متاسفانه از ۲ سال پیش با قطع درختان توسط افراد سودجو روزهای خوبی ندارد.  

منطقه جنگلی ماهور ممسنی 1

به گزارش اول فارس ، حفاظت و‌ نگهداری از طبیعت وظیفه اجتماعی مردم‌ و‌ همچنین‌ مسئولین است که هر کدام به سهم خود می تواند کمک‌کننده و نیز بازدارنده باشد.

قطع درختان بلوط و بادام کوهی منطقه ماهور ‌شهرستان ممسنی در استان فارس حقیقت تلخی است که اگر به‌موقع برای جلوگیری از آن اقدام نشود، عواقب جبران‌ناپذیر و مشکلات زیست محیطی را شاهد خواهیم بود.

بخش ماهور میلاتی با طبیعت بکر و دست نخورده، دارای پوشش جنگلی شامل درختان بلوط، بادام کوهی، بنه یا پسته‌ کوهی، کله خنگ و کنار است که بلوط بیشترین سهم‌ از این‌ پوشش را به خود اختصاص داده است.

این‌ منطقه که هر ساله میزبان طبیعت‌دوستان از سراسر کشور جهت بازدید و تفریح است و همچنین محصولات این درختان به عنوان روزی بی‌منتی از طرف پروردگار است که منبع درآمد خیلی از خانواده‌های عشایر نشین و‌ روستایی است، متاسفانه از ۲ سال پیش با قطع درختان توسط افراد سودجو روزهای خوبی ندارد.

قطع درختان تنومند بلوط، تحویل آن به کوره‌ها و تبدیل به زغال کار ناپسندی است که در شأن و‌ حیطه وظیفه انسانی یک فرد در جامعه نمی‌گنجد.به گفته کارشناسان کشاورزی و متخصصان این حوزه، درخت بلوط یک درخت مقاوم در برابر شرایط سخت آب و هوایی است که سالیان سال طول می‌کشد تا به ثمر برسد و فواید آن برای محیط زیست بسیار زیاد است.

حالا تصور کنید قطع این درخت در حوزه زیست محیطی چه عواقبی را در پی خواهد داشت؟

منطقه ماهور میلاتی جزء مناطق خاصی است که بکر بودن طبیعت آن مثال زدنی است اما اگر به همین منوال پیش برود شاهد عواقب جبران ناپذیری خواهیم بود که مشکل امروز را به فاجعه فردا تبدیل خواهد کرد.

وقتی پیگیر این مشکل می‌شویم که مطالبه به‌حق مردم ماهور است به این نتیجه می‌رسیم که ۲ ساختمان در بابامنیر مرکز این بخش در قسمت سربند و روستای بیدکرز زیر بند وجود دارد که اسماً ساختمان سرجنگل بانی است اما عملا خالی از سکنه و بدون استفاده است.

با طرح این سوال که متولیان فرهنگ حفاظت از محیط زیست و سازمان ها، نهادها‌ و‌ ادارات مربوطه مانند منابع طبیعی، مراتع و آبخیز داری‌ و‌ جنگلبانی تا چه اندازه خودشان به وظیفه اجتماعی شان عمل کرده و در این مسیر گام برداشته‌اند؟

منطقه جنگلی ماهور ممسنی 2
کمبود نیروی انسانی در سازمان منابع طبیعی مشکلی است که عشایر یا روستایی‌ها هم متوجه آن هستند.چرا برای حفاظت از جنگل‌ها، مراتع و طبیعت خدادادی نباید یک مامور قرق‌بان یا جنگلبان وجود داشته باشد؟

کمبود نیروی انسانی به عنوان جنگلبان یا قرق‌بان دائمی در مناطق اصلی ترین و مهم‌ترین مشکل در این حوزه است‌.نبود نیروی انسانی در حفاظت از محیط زیست یعنی دامن زدن به مشکلات و فاجعه‌هایی که عواقبی جبران ناپذیر را در پی خواهد داشت.

مرادی، مدیر کل منابع طبیعی استان فارس در این باره گفت: بخش ماهور میلاتی جزء مناطق پربارش و دارای جنگل‌هایی است که قبلاً هیچ مورد و مشکلی در رابطه با از بین بردن طبیعت آنجا نداشتیم اما مشکلات از دو سال پیش شروع شده و هنوز ادامه دارد.

وی گفت: ۲۴ قرق‌بان فصلی به ممسنی و رستم اختصاص دادیم اما با توجه به ظرفیت بالای منطقه ، پاسخگو نیست. مرادی افزود: اخیرا موارد تخلفی در این حوزه داشتیم که هفت ماشین با سرنشینان یک الی دو نفر بودند و با آنها برخورد شده و به مراجع قضایی تحویل داده شدند.

وی افزود: معمولا بیشتر ماشین‌ها پژو و پیکان هستند که کمتر شک‌برانگیز است که با برداشتن صندلی‌های عقب فضا برای جاسازی شاخه های شکسته درختان بیشتر می‌شود، اما معمولا برای این محکومین جریمه نقدی در نظر گرفته می‌شود که با وجود مشکلات اقتصادی باز هم میدان برای این تخلف باز است.

مدیرکل منابع طبیعی فارس ادامه داد: با توجه به نبود قرق بان‌ های دائمی در منطقه و مشکلات بیکاری در جامعه این مشکل نیز جزء معضلات حل نشده تا این لحظه است که همت مسیولین را می‌طلبد تا با بازنگری قوانین و‌ جذب نیروهای جوان در حوزه قرق‌بانی و جنگلبانی و تامین نیروی انسانی مناسب در به حداقل رسیدن میزان مشکلات در این حوزه قدمی موثر برداشته شود. منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا