ایسنا : با وجود آنکه اواخر مهرماه و مطابق برآورد هزینه های تابستان امسال، قیمت هر متر مربع مسکن ملی ۲.۷ میلیون تومان از سوی وزارت راه و شهرسازی تخمین زده شده بود، بنیاد مسکن اعلام کرده که با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی نرخها به بیش از متری ۳ میلیون تومان رسیده و البته این رقم نهایی نیست.
اواخر مهرماه امسال، مسئولان وزارت راه و شهرسازی بر اساس هزینه های سه ماهه دوم سال جاری قیمت هر متر مربع مسکن ملی را ۲.۷ میلیون تومان اعلام کردند. محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص با بیان اینکه نظام فنی کشور ملاک تعیین قیمت واحدهای مسکونی ملی است گفته بود: بر اساس فهرست بها با تعدیلهای سه ماهه دوم، متری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان با نوسان ۵ درصد افزایش یا ۱۰ درصد کاهش به استانها این اختیار تفویض شده است تا بر اساس این معیارها برنامه ریزی و محاسبه را انجام دهند.
با این حال به نظر می رسد نوسانات قیمت مصالح ساختمانی برآوردها را تغییر داده و حالا بنیاد مسکن می گوید هر متر آپارتمان مسکن ملی متری ۳ میلیون تومان است. جواد حق شناس، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در خصوص میانگین قیمت تمام شده هر واحد مسکن ملی گفته است: اعلام نهایی قیمتها به طور دقیق امکانپذیر نیست. همچنان که وزارت راه و شهرسازی نیز اعلام کرده نرخ پایهای که توسط سازندگان و انبوهسازان اعلام میشود ملاک عمل خواهد بود و با توجه به افزایش قیمت مصالح از ابتدای سال تاکنون قیمت هر متر واحد آپارتمانی که احداث خواهد شد بیش از ۳ میلیون تومان برآورد می شود که البته باز هم این رقم نهایی نیست.
وی یادآور شد: هر پروژهای از مسکن ملی، مستقلا بنا بر موقعیت، مکان، دسترسی، تعداد طبقات، سطح زیربنا و توپوگرافی متفاوت خواهد بود. او گفته که از ۴۴ هزار نفر متقاضی مسکن ملی تحت نظر بنیاد مسکن که تایید شده اند تا کنون ۳۴ هزار نفر واریز اولیه وجه را که معادل ۴۰ میلیون تومان است انجام دادند. آورده اولیه متقاضیان ۴۰ میلیون تومان به اضافه ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی است. در عین حال طی ۱۸ ماه متقاضیان باید بر اساس نرخی که سازندگان اعلام میکنند نسبت به تکمیل سایر مبالغ خود که قیمت تمام شده یک واحد مسکونی ملی است اقدام کنند که این رقم توسط سازندگان فصل به فصل به متقاضیان اعلام خواهد شد.
هزینه های آینده در هاله ای از ابهام
گذشته از آنکه با توجه به تورم سیستماتیک اقتصاد ایران، بنا به گفته سازندگان، اعلام دقیق قیمت نهایی واحدهای مسکن ملی تا قبل از پایان پروژه امکان پذیر نیست، این سوال پیش می آید که آیا با توجه به کاهش نرخ ارز در هفته های اخیر که می تواند به کاهش قیمت آهن آلات و مصالح ساختمانی منجر شود وزارت راه و شهرسازی و پیمانکاران، قیمت واحدها را پایین خواهند آورد؟ هرچند فولاد و بخش عمده ای از مصالح ساختمانی، تولید داخل است و تراز کردن نرخ آن با دلار چندان منطقی نیست. اما شاهد بودیم که در ماههای گذشته قیمت مصالح ساختمانی متاثر از نوسانات بازارهای ارز و بورس به طور روزانه تعیین می شد. حتی بعضی سازندگان می گفتند که فروشندگان تا قبل از ظهر قیمت نمی دهند و منتظر می مانند ببینند نرخ فولاد در بورس چقدر تعیین می شود!
ششم مردادماه امسال به دنبال التهابات ایجاد شده در بازار فولاد و سیمان، در جلسه ای که با حضور مسئولان وزارت صمت و نمایندگان مجلس برگزار شد، طبق معادله قیمت جهانی هر کیلو ورق یا میلگرد ضربدر ارز نیمایی، نتیجه گیری شد که هر کیلو میلگرد نباید بیش از ۸,۵۰۰ تومان فروخته شود. قیمت میلگرد در آن روزها به بیش از ۱۲ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده بود. با این حال سازندگان بیان کردند که نرخگذاری دستوری نتیجه نخواهد داد. کما اینکه هم اکنون قیمت هر کیلوگرم میلگرد حدود ۱۱ هزار تومان است، در حالی که قیمت دلار از حدود ۳۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسیده است.
تورم فولاد از بازار مسکن جلو زد
بهمن ماه سال گذشته همزمان با روند رشد قیمت فولاد، متوسط قیمت هر متر مسکن در تهران ۱۴.۳ میلیون تومان بود که هم اکنون به ۲۷.۱ میلیون تومان رسیده است؛ یعنی ۸۹ درصد رشد. این در حالی است که طی این مدت قیمت هر کیلو میلگرد از حدود ۴۲۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان رسیده، یعنی ۱۶۱ درصد رشد و حتی اگر نرخ گذاری ۸۵۰۰ تومانی عملیاتی شود که بعید به نظر می رسد، دولت و مجلس بر تورم ۱۰۲ درصد فولاد مهر تایید زده اند.
ناشناس
تاریخ : ۱۸ - آذر - ۱۳۹۹
ظاهرا این فقط یه حقهبودکهباتوجه به نیاز مبرمی که ما به خانه دار شدن داریم خودمونو به آبرو آتیش بزنیم و ۴۹واریز کنیم که کسر های بودجه دولت تامین بشه و بعد هر روز بیان یه فتوا صادر کنن بعدها که کلی از پولای جمع شده استفاده هاشونو کردن بیان با کمترین هزینه مسکن ملی مشابه مسکن مهر کرمانشاه که در زلزله آوار شد رو سرملت بی گناه
ناسناس
تاریخ : ۱۷ - آذر - ۱۳۹۹
خدا نبخشتون
عدل شجاعی
تاریخ : ۱۷ - آذر - ۱۳۹۹
اول از بانیان وطراحان مسکن ملی سپاسگزارم ،.اما یک سئوال ،.آیا مسکن ملی در ماهشهر خوزستان که باید قبل از ساختن یک قایق هم خرید کنی با تهران پایتخت وشمال دلپذیر و سیراز خوش آب وهوا باید یک قیمت باشه .کمی رفاه و زیرساختها ومحرومیتها و توسعه نیافتگی راهم ببینید .الان باقیمت خیلی کمتر ازمتری ۳میلیون دربازار آزاد هست درشهرهای خوزستان ۹۰متر یا ۱۰۰متر آپارتمان با ۲۵۰میلیون آزاد خریده میشه .دولت بایدوقتی دست فقرا را میگیره حداقل یابایستی تسهیلات بابهره اندک یا قیمت متراژ راکمتر محاسبه کنه یعنی دست فقرا را بگیره چون همه فقرا وکارگروبازنشسته و بیچاره ثبت نام کردند .والا هیچ مستکبروسرمایه داری خرید نمیکنه مگر دلالان برای سود ..
مردم
تاریخ : ۱۷ - آذر - ۱۳۹۹
اگہ ماپول داشتیم ۴۰۰یا۵۰۰ملیون بدیم خونہ خوب خودمون میرفتیم میخریدیم یعنی الان این قشرضعیف جامعہ کہ ثبت نام کردند باید این ھمہ پول راازکجابیارن؟؟ھرچندبیشتر مردم ھمین اوردہ اولیہ راھم ندارن واسہ ھمین ثبت نام نکردن
علیرضا
تاریخ : ۱۶ - آذر - ۱۳۹۹
سلام وقت بخیر چرا هیچ کس پاسخگو نیست که زمین این مسکن ملی ها کدام قسمت شهر ایا ساخت و سازشروع شده یانه چندساله تحویل میدن هرچه به شرکت عمران صدرای شیراز مراجعه میکنیم میگن اطلاعی نداریم پس کی اطلاع داره ۴۷تومن ریختیم بحساب ددرصورتی که حتی جای زمین هم مشخص نیست
داود
تاریخ : ۱۶ - آذر - ۱۳۹۹
باسلام.تورابخدا با شور مردم بازی نکنید مگر نگفتن مصالح دولتی در اختیار آنها میزارید پس این فیلمها چیه نمی تونید کار کنید بخرید کنار بزارید آدم کار بلد بیاد
ناشناس
تاریخ : ۱۶ - آذر - ۱۳۹۹
اگه ماپول داشتیم دیگه مسکن ملی ثبت نام نمی کردیم میرفتم می خریدم اینقدر هم منتظرنمیموندیم،اول ازما۴۰ گرفتن باهزارقرض ووام جور کردیم دادیم الان هم میگن هر فصل اعلام میکنیم چقدرواریزکنین ازکجابایدبیاریم،بااین حقوقی که ماداریم
ناشناس
تاریخ : ۱۶ - آذر - ۱۳۹۹
بنده طی دو مرحله ۴۰میلیون و ۲۰میلیون تومان واریز کردم در صورتیکه که اعلام کردن آورده اولیه ۴۰میلیون تومان میباشد پس اگه اینطوریه چرا ۲۰میلیون مازاد از ما گرفتن
امیر
تاریخ : ۱۶ - آذر - ۱۳۹۹
همش بازی بازیه. فقط مردم بیچاره زیان می بینند… مسکن ملی برای فقراست… کدوم فقیر میتواند ماهی ۷میلیون واریز و۴۰ میلیون آورده بیاورد از اونطرف هم ۱۰۰میلیون وام ۱۸درصد بگیر… فازتون چیه…