نوبت به لاستیک دنا در شیراز رسید/آینده شغلی ۱۳۵۰ کارگر چه می‌شود؟

عدم به روزرسانی دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه لاستیک دنا باعث شده تا کارگران این مجموعه امیدی به بازنشستگی نداشته باشند.

ایلنا از شیرازگزارش داد:  بعد از چالش‌های کارخانه‌های بزرگی مانند آزمایش، روغن نباتی، آی تی آی حالا نوبت به لاستیک دنا رسیده است، مجموعه‌ای با ۱۳۵۰ کارگر که در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار واقع شده است.

در شرایطی که مسئولان استان بر صنعتی شدن فارس تاکید دارند، کارخانه‌ها و صنایع بزرگ استان فارس با مشکلات بسیاری روبرو هستند. یکی از این کارخانه‌ها لاستیک دنا است.

عضو شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک دنا می‌گوید: متاسفانه کاهش میزان تولید لاستیک به دنا به کمتر از نصف رسیده که این موضوع انگیزه کار را از کارگران سلب کرده است.

به گفته مجتبی فخاری؛ عدم به روزرسانی دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه لاستیک باعث شده تا کارگران این مجموعه امیدی به بازنشستگی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه کارخانه دنا در سال ۹۲حدود ۱۲۰ تن تولید لاستیک داشت، ادامه می‌دهد: اما در حال حاضر میزان تولیدات این مجموعه به ۳۰ الی ۴۰ تن رسیده که با کاهش ۶۰ درصدی تولید مواجه شده است.

عضو شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک دنا با بیان اینکه مستهلک بودن دستگاه‌ها، از رده خارج شدن و عدم سرویس دهی دستگاه‌ها باعث شده تا میزان تولید کاهش یابد، می‌گوید: کارگران می‌گویند که رغبتی برای کار ندارند و کاهش میزان تولیدات و تعمیر نشدن قطعات کارخانه مشکلات و چالش‌هایی را برای لاستیک دنا ایجاد کرده است.

فخاری با اشاره به اینکه مدیران مجموعه لاستیک دنا علاقه‌ای به تعمیرات و به روز کردن دستگاه‌ها ندارند، بیان می‌کند: با توجه به اینکه صنعت لاستیک یکی از صنعت‌های پر سود در دنیا به شمار می‌رود و کارخانه دنا در سال ۱۳۸۲ به عنوان پر سود‌ترین کارخانه در خاورمیانه شناخته شد. در حال حاضر حدود ۱۳۵۰ نفر پرسنل در کارخانه لاستیک دنا مشغول به فعالیت هستند. وجود مشتری‌های متعدد لاستیک و مواد اولیه این محصول باعث شده تا رقبای برند دنا در بازار همچنان از افزایش میزان تولید استقبال کنند.

وی با اشاره به اینکه تکنولوژی کارخانه‌های لاستیک بارز و کویر بر گرفته از برند دنا است، ادامه می‌دهد: کارگران و پرسنل لاستیک دنا حدود ۱۰ روز است که دست به اعتصاب زده‌اند و کسی هم پاسخگوی این افراد نیست.

فخاری ادامه می‌دهد: مسئولان استان هم پاسخگوی مشکلات و چالش‌های کارگران لاستیک دنا نیستند. آنها پاسخی به پرسنل نمی‌دهند و حدود ۱۳۵۰ نفر از آینده شغلی و بازنشستگی خود بی‌خبرند.

عضو شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک دنا با بیان اینکه مسئولان کارخانه بعد از ۸ روز متوقف شدن کارخانه جلسه‌ای با کارگران برگزار کردند و امروز حدود ۱۰ روز است که کارگران و پرسنل دست از کار کشیده‌اند.

وی با بیان اینکه مجموعه لاستیک دنا در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار در مرکز شهر شیراز واقع شده است، ادامه می‌دهد: انگیزه اقدامات کارفرما در عدم به‌روز سانی تجهیزات کارخانه مشخص نیست و کارگران همواره از مستهلک بودن دستگاه‌ها و نصب نشدن قطعات بر دستگاه‌ها که در شیراز هم موجود است گلایه داشته‌اند.

مطالب مرتبط

نظرات

  • کارگر دنا

    تاریخ : ۱۷ - آبان - ۱۴۰۳

    من بعنوان کارگری که ۲۰ سال از عمر و جوانی خودم را در شرکت دنا گذاشته ام که دنا که زمانی مایه فخر صنعت استان فارس بود سالهاست که گریبانگیر عده ای سودجو شده که شیره جان شرکت را مکیده و رمقی برای آن باقی نگذاشته اند پس مسئولان استان کی می‌خواهند بداد این شرکت رسیدگی کنند آیا منتظر هستند تا دنا هم به سرنوشت آزمایش و مخابرات و شرکت‌های تعطیل شده دچار شود تا دیگر خیالشان راحت باشد که دیگر شرکتی نیست و مشکلی هم نیست از مسئولان استان و مسئولان کشوری تقاضا داریم تا آخرین نفسهای دنا قطع نشده چاره ای بیندیشند.