وزیر کشور در حالی اسامی استان های مجاز به تغییر ساعت کاری در فصل تابستان را اعلام کرده که نام استان فارس که این تغییر ساعت را اجرایی کرده است، در میان این استان ها دیده نمی شود.
به گزارش اول فارس ، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ۱۵ تیرماه جاری اعلام کرده بود که به جز چهار استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان که پیش از این به دلیل شرایط خاص دمای هوا، با تغییر ساعات کار در آن استانها موافقت شده است، در سایر استانها، از جمله تهران، به منظور حفظ کیفیت ارائه خدمت به مردم و مراجعان، هرگونه تغییر در ساعت کار ادارات، ممنوع است.
این در حالی است که ساعت کار تمام دستگاه های اجرایی و خدمات رسان استان فارس با هدف صرفه جویی در منابع انرژی از روز یکشنبه نهم تیرماه جاری تغییر کرد.
از ابتدای تیرماه جاری ساعات کار ادارات در ۱۵ شهرستان گرمسیری جنوب استان تغییر کرده بود که این مساله به ۱۴ شهرستان دیگر نیز تعمیم داده شد و همه استان تغییر ساعت کاری را تجربه کردند.
ساعت کار تمام ادارات، سازمانها و دستگاههای اجرایی و خدمات رسان تا پایان مردادماه امسال از روز شنبه تا چهارشنبه از ۶:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و در روزهای پنجشنبه از ۶:۳۰ تا ۱۲:۳۰ اعلام شده است.
ساعت کار بانک های استان فارس نیز به تبعیت از سایر دستگاه های استان تغییر کرد. موضوعی که در روزهای آغازین با مشکلاتی همراه بود و شهروندانی که از تغییر ساعت کاری بانک ها مطلع نبودند و تصور داشتند بانک ها هم مانند بیمارستان ها روال عادی فعالیت خود را دارند با مشکل مواجه شدند. مشتریان دقیقه نودی بانک ها که در ساعت پایانی فعالیت این موسسات اقتصادی به این شعب مراجعه می کنند پشت درهای بسته گرفتار شدند.
استان های کرمان، گلستان، خراسان شمالی، چهار محال و بختیاری، قم، لرستان و چهارمحال و بختیاری اعلام کردند که زمان فعالیت ادارات در این استان ها به روال قبل باز می گردد
استان هایی که تغییر ساعت را لغو کردند
به دنبال اعلام وزیر کشور مبنی بر محدود شدن تغییر ساعت کاری به تنها چهار استان کشور، مقام های ارشد استان های کرمان، گلستان، خراسان شمالی، چهار محال و بختیاری، قم، لرستان و چهارمحال و بختیاری اعلام کردند که زمان فعالیت ادارات در این استان ها به روال قبل باز می گردد.
یک نکته مشترک در کلام و سخن این مقام های مسئول استانی نهفته است که هرچند این استان ها به روال عادی بازگشته اند، اما این یک هشدار و تلنگر جدی است که همگان از جمله مدیران و کارکنان ادارات همانند دیگر اقشار مردم در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.
رهاوردهای تغییر ساعت کاری برای فارس
معاون استاندار: پارسال تغییر ساعات کار ادارات در فارس صرفه جویی ۱۴ درصدی مصرف برق را به دنبال داشت
گرمسیری بودن جنوب استان فارس طی سال های گذشته، زمینه ساز تغییر ساعت کاری در این مناطق بوده است، اقدامی که به گفته مسئولان، ارتقای بهره وری از نظر مصرف انرژی را در پی داشته است.
عبدالرضا قاسم پور با اشاره به اینکه پارسال تغییر ساعات کار ادارات در استان صرفه جویی ۱۴ درصدی مصرف برق را به دنبال داشت، یادآور شد: درآمد ناشی از صرفه جویی برق در بخش های مختلف به استان باز گشته و در زمینه توسعه استان به کار گرفته خواهد شد.
یک اقلیم و دو ساعت؟
تابستان امسال، گستره تغییر ساعت کاری با ابلاغ مدیریت ارشد استان فارس، به جنوب استان محدود نماند و با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی، همه شهرستان های استان مشمول اجرای این تغییر ساعت شدند.
یکی از رهاوردهای مهم این رویه، پرهیز از دوگانگی در مدیریت زمان دستگاه های اجرایی استان بود.
یک شهروند: تسری موضوع تغییر ساعت کاری ادارات به همه استان فارس، گامی در راستای پرهیز از دوگانگی در استان و تصمیمی منطقی بوده استیک کارمند ساکن شیراز می گوید: کارکنان ادارات در فارس و دیگر استان هایی که روزهای پنجشنبه نیز روز کاری آنها محسوب می شود، با دشواری های ناشی از هماهنگی بین دستگاه ها آشنا هستند.
بهنام محمدی افزود: از یک سو، دستگاه های اجرایی پایتخت به واسطه تعطیلی در روز پنجشنبه، طی دیگر روزهای کاری شنبه تا چهارشنبه، مدت زمان بیشتری را به فعالیت می پردازند، این روند مشکلاتی را در پی دارد؛ این مشکلات در یک استان زمانی بیشتر نمایان می شود که ساعت کاری ادارات در شمال و جنوب استان متفاوت باشد و از این رو، تسری تصمیم ها به کل استان، تصمیم منطقی بوده که اتخاذ شده است.
مقایسه ای با استان سیستان و بلوچستان
استان فارس، سرزمینی چهار فصل است. از جنوب استان که گرمسیر است که به سمت شمال حرکت کنید، ایرانی کوچک نمایان می شود و هوا خنک تر می شود اما با این وجود، دمای هوا در دو ماه نخست تابستان در شمال استان نیز به نسبت بالا است.
از چهار استانی که مجوز تغییر دمای هوا در آنها صادر شده، به تصادف استان سیستان و بلوچستان را انتخاب می کنیم و مقایسه ای داریم بین حداکثر دمای شهرستان های این استان و استان فارس.
بنا بر اطلاعات درج شده در پایگاه اینترنتی سازمان هواشناسی کشور، هر دو استان از نظر بیشینه گرما، شهرستان هایی را دارند که دمای ۴۸ درجه سانتیگراد را تجربه می کنند. دلگان در سیستان و بلوچستان و لامرد و مهر در فارس از این نظر اشتراک دارند.
اگر بیشینه دمای هوای طی ۲۴ ساعت کنونی شهر زاهدان، ۳۸ درجه است، حداکثر دمای شیراز ۴۲ درجه سانتیگراد گزارش شده است، یعنی مرکز استان فارس چهار درجه گرم تر از مرکز استان سیستان و بلوچستان است.
همچنین حداکثر دمای این روزهای خنک ترین شهرستان استان که بین شهرستان های خرم بید، آباده، اقلید، سپیدان و بوانات متغیر است، ۳۵ درجه است، در حالی که بیشینه دمای هوای چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان ۳۳ درجه اعلام شده است، یعنی دو درجه خنک تر از شهرهای فارس.
در حالی مجوز تغییر ساعت برای سیستان و بلوچستان صادر شده که داده های فوق نشان می دهد استان فارس در شرایط نسبتاً گرم تری قرار دارد و استحقاق آن را دارد که به عنوان یک “استثنا” در نظر گرفته شود.
تصمیم گیری روی میز
برخی منابع غیررسمی احتمال داده اند، مستندات استان فارس برای تغییر ساعت کاری در سفر امروز و فردای وزیر نیرو و معاون اول رئیس جمهوری به این استان، ارائه و تصمیم گیری نهایی اتخاذ شود.
معاون اول رئیس جمهوری قرار است برای افتتاح برخی طرح ها، روز سه شنبه ۱۷ تیرماه جاری به شهرستان های لامرد، مهر، جهرم و شیراز در استان فارس سفر کند و وزیر نیرو و جمعی از مدیران ارشد دستگاه های اجرایی نیز وی را همراهی می کنند و برخی از امروز دوشنبه وارد فارس می شوند.
اینکه استان فارس نیز همچون چهار استان دیگر، در موضوع تغییر ساعت کاری “استثنا” تلقی شود یا اینکه تغییر ساعت کاری در استان محدود شود و تنها شهرستان های گرمسیری جنوب را در بر گیرد یا کلاً در همین شهرستان ها هم ادارات مانند شمال استان فعالیت کنند، این پرسشی است که انتظار می رود، طی این سفر پاسخ آن مشخص شود.
نتیجه این تصمیم، هرچه باشد، این تلنگر و یادآوری پابرجاست که صرفه جویی در مصرف انرژی باید در همه واحدهای اداری، اقتصادی و مسکونی نهادینه شود و دستگاه های اجرایی، می توانند با اقدام های عملی، خود پیشتاز فرهنگسازی در این زمینه باشند.”منبع:ایرنا”
نظرات