استان فارسایرانجهانخبر اولسلامت

ماجرای عمل جراحی اشتباه در بیمارستان شهید رجایی شیراز

تصویر مرتبط

رییس بیمارستان شهید رجایی شیراز درخصوص انتشار خبر انجام اشتباه عمل جراحی بر روی مچ دست یک مصدوم در فضای مجازی پاسخ داد.

به گزارش اول فارس، سید امیررضا مصباحی رییس بیمارستان شهید رجایی  در خصوص بیمار «الف – ک» که در روز پنج شنبه بیست و پنجم مهر امسال برای عمل جراحی شکستگی ناحیه مچ دست برای پین گذاری از راه پوست (بدون ایجاد شکاف در محل شکستگی) به اتاق عمل انتقال یافته است، اظهار کرد: به دنبال بروز اشتباهات فردی، جراحی بیمار در سمت اشتباه انجام شده که به محض اطلاع مسئولان ارشد بیمارستان از احتمال این خطا، نشست بررسی ریشه‌ای عارضه (RCA) در محل بیمارستان تشکیل و یک روز پس از انجام جراحی، همه اطلاعات و مستندات مربوطه در سامانه وزارت بهداشت ثبت شد.

او افزود: در حال حاضر و بدون در نظر گرفتن شکایت بیمار و همراهان، مسئولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت جدی و با قاطعیت پیگیر این مسئله بوده و به محض دریافت نتیجه و مشخص شدن افراد خاطی، برخورد قاطع و قانونی با مقصر یا مقصران این حادثه انجام می‌شود.

رییس بیمارستان شهید رجایی ادامه داد: بیمارستان در خصوص درمان شکستگی دست بیمار هیچ هزینه‌ای دریافت نکرده است، همچنین مراحل درمان دیگر مشکلات بیمار از جمله مشکلات تنفسی که بسیار شدید بوده و حیات این بیمار را در خطر جدی قرار داده بود که با تلاش همکاران بدون هیچ عارضه و به بهترین وجه ممکن انجام و تخفیفات حداکثری نیز اعمال شد.

او اضافه کرد: در زمینه ایجاد خطا‌های پزشکی، عوامل مختلفی دخیل بوده و پروسه جراحی یک بیمار پیچیده و با درگیری گروه ها، افراد و بخش‌های مختلف در بیمارستان صورت می‌گیرد که در هر مرحله، امکان بروز خطای انسانی وجود دارد.

مصباحی اظهار کرد: در پیشرفته‌ترین مراکز پزشکی دنیا بر اساس شواهد علمی و مستندات موجود در مقالات مختلف، از بین هر ۵۰ تا ۱۰۰ هزار عمل جراحی انجام شده، یک مورد خطا در زمینه محل اشتباه جراحی اتفاق می‌افتد که این اشتباه در تعیین صحیح محل جراحی برای نخستین بار از بدو تاسیس بیمارستان در این مرکز در مورد این بیمار خاص اتفاق افتاد و تبعات و عوارض جسمی برای ایشان به همراه نداشت.

رییس بیمارستان شهید رجایی ضمن پوزش از بیمار و خانواده او، از همه هموطنان تقاضا کرد اخبار و گزارش‌های مربوط به نظام سلامت را تنها با مستندات قانونی و از رسانه‌های معتبر نظام سلامت پیگیری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا