مارمیشو دریاچه ای دیدنی و زیبا پُر از قزل آلا برای تفریح دبش آخر هفتهای
دریاچه مارمیشو در ۴۵ کیلومتری غرب شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی ایران قرار دارد. مارمیشو در ۳۷ درجه عرض شمالی و ۴۴ درجه طول شرقی واقع شده و در نزدیکی مرز ایران و ترکیه است. مساحت این دریاچه ۵ هکتار است. درختان صنوبر، بلوط و گردو ازجمله پوشش گیاهی اطراف دریاچه هستند. برای رفتن به مارمیشو باید از روستاهای پسان، بانی و هلانی در ۴۵ کیلومتری شهر ارومیه رد شد.
مارمیشو با دارا بودن انواع آبزیان چون قزلآلا محل مناسبی برای ماهیگیری است. البته در سال جاری به دلیل ماهیگیری بیش از اندازه در این مکان، ماهیگیری ممنوع اعلام شده است و حضور در مارمیشو تا ساعت ۶ بعد از ظهر ممکن است و بعد از ساعت ۶ جاده ورودی توسط هنگ مرزی بسته می شود. مارمیشو بر اثر زمینلرزه و سد کوه در مسیر آبهای مرزی ایران و ترکیه به وجود آمدهاست.
نام دریاچه از مارشیمون بنیامین، رهبر مسیحیان آشوری ارومیه گرفته شدهاست.
دریاچه مارمیشو یکی از زیباترین جاهای دیدنی ارومیه برای گذراندن آخر هفتهای عالی و تفریح در کنار دوستان و خانواده است. این دریاچه در منطقه کوهستانی قرار دارد و به همین دلیل، بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از آن محسوب میشود.
دریاچه مارمیشو در ۴۵ کیلومتری غرب شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی در درهای نزدیک مرز ایران و ترکیه قرار دارد. دریاچه از جنوب به قلل سیتاو، قایدوک و چال، از شمال به کوه بایدوست، از غرب به روستای مخروبه دری و از شرق به روستاهای بانی و پسان منتهی میشود.
برای دسترسی به دریاچه باید از میدان مدرس شهر ارومیه حرکت کنید و با طی حدود ۴۵ کیلومتر بهسمت غرب و با عبور از روستاهای زیبای پسان، بانی و هلانی به روستای زیبای مارمیشو برسید. مسیر جاده در دره زیبایی قرار گرفته که از منظره کوهستانی خاصی برخوردار است. در روستای مارمیشو با پیداکردن زیارتگاه پیر خراسانی و ادامه مسیری سنگلاخی و زیبا، به دریاچه مارمیشو خواهید رسید.
آدرس: استان آذربایجان غربی، ارومیه، ۴۵ کیلومتری غرب ارومیه
معرفی دریاچه مارمیشو
دریاچه مارمیشو یکی از بکرترین جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی است که با چشماندازی زیبا مکانی مناسب برای استراحت و آرامش است و هر مسافری را شیفته خود میکند.
این دریاچه پنج هکتاری حدود ۵۰ تا ۶۰ متر عمق دارد که قزلآلاهای آن در میان مردم منطقه شهرت دارد. سرمنشا آب این رودخانه نازلوچای است که از کوههای بایبون و ستاره لوند سرچشمه میگیرد و در نهایت به تنگهای بسیار سرسبز و دیدنی میرسد.
نکته قابلتوجه در مورد این دریاچه زیبا علت پیدایش آن است. بر اثر زلزله قسمتی از کوه ریزش کرده و سدی طبیعی به وجود آورده که باعث ایجاد دریاچه فعلی شده است. از آنجا که ساکنان قبلی مارمیشو مسیحیان بودند، این دریاچه نام خود را از رهبر این مسیحیان یعنی بنیامین مارشیمون گرفته است.
پوشش گیاهی دریاچه مارمیشو
در طول رودخانه تا دریاچه علاوه بر انواع درختان جنگلی، درختان بید بهشکل حفاظی طبیعی دور دریاچه را فرا گرفتهاند. در کنار درختان بید و درختان گردو در منطقه، درختان بلوط، بنه، عناب، گلابی، زالزالک، بادام، گز، صنوبر، سایر درختچهها و انواع مختلف گون نیز در این محل به چشم میخورد که مکان مناسبی برای پرورش زنبور عسل محسوب میشود.
از دیگر گونههای گیاهی مارمیشو میتوان خارشتر، گزنه، زنبق، لاله کوهی، شیرینبیان، خشخاش، پیاز کوهی، بومادران، کاسنی، آویشن، کنگر و… را نام برد.
گونههای جانوری دریاچه مارمیشو
گونههای جانوری مارمیشو به دو دوره تقسیم میشود. در حال حاضر، اطراف دریاچه زیستگاه حیواناتی مانند خرس، روباه، گرگ و خرگوش است؛ در حالی که قبلا بز کوهی، گراز و پلنگ نیز جز جانوران منطقه بودند. از پرندگان نیز باید به کبک، شاهین، بلدرچین و غیره اشاره کرد.
ماهی قزلآلا، ماهی سفید و سمور از جمله آبزیان فراوان دریاچه محسوب میشدند که بهدلیل تردد گردشگران و صید بیرویه اینگونهها با کاهش جدی روبهرو هستند. علاوه بر این، اثری از سمورها نیز وجود ندارد.
جاذبههای اطراف دریاچه مارمیشو
چادرهای عشایر
یکی از جالبترین مناظری که در این سفر خواهید دید، چادرهای ایلات و عشایر است که در این منطقه اتراق کردهاند. آشنایی با نحوه زندگی عشایر بسیار جذاب است و در کنار بازدید از دریاچه و دیدن مناظر اطراف آن میتواند خاطرهانگیز باشد.
زنبورداران
اگر کمی خوششانس باشید، ممکن است در بین راه گذرتان به زنبورداران این منطقه بخورد و این فرصتی است تا بتوانید طعم واقعی عسل طبیعی را به سفرهتان هدیه کنید.
آبشار مارمیشو
علاوه بر بازدید از دریاچه مارمیشو میتوانید از آبشار زیبایی دیدن کنید که در نزدیکی دریاچه و در مسیر رودخانه نازلوچای قرار گرفته است. این آبشار فصلی است و در فصول پرباران، آبش زیاد میشود و صدای آن را میتوان از چند صد متری شنید. اتراق در کنار آبشار مارمیشو و استفاده از طبیعت بینظیر آن را از دست ندهید.
بهترین زمان بازدید از دریاچه مارمیشو
از آنجا که دریاچه مارمیشو در منطقه کوهستانی آذربایجان غربی واقع شده است، برای استفاده هرچه بیشتر از منظره و طبیعت، در روزهای خوش آب و هوای بهار و تابستان به بازدید از دریاچه بروید. در زمستان هوای سرد و بارش برف بر منطقه حاکم است و احتمال میرود که دریاچه یخ بزند و به شما این امکان را ندهد تا آن طور که باید از دریاچه لذت ببرید.
نکات بازدید از دریاچه مارمیشو
هوای بسیار مطبوع و خوب باعث شده است که اینجا محلی عالی برای کمپهای یک روزه باشد.
با توجه به مرزیبودن منطقه، هنگ مرزی اجازه شب مانی را نمیدهد و حداکثر تا ساعت چهار بعدازظهر اجازه ورود به منطقه را خواهید داشت.
صبحها از ساعت ۹ اجازه ورود داده میشود.
از ریختن زباله در این منطقه زیبا بپرهیزید.
شما را به حضرت عباس جاهای دیدنی ایران را معرفی نکبید مگر قصدتون نابود کردن طبیعت و محیط زیست ایران باشه میخواین همون بلائی که سر دریاچه ارومیه و تالابها و زاینده رود حتی خزر اوردن سر جاهائی ک از شر اهریمنان در امان هستند رو بیارن
دادا اگه از خواب بیدار شدی باید بگم بهت که ۱۰ سالی میشه که تموم شده یعنی ممه رو لولو بورد و دریاچه توسط جانبرکفان از بین رفته
دادا خواب موندید حداقل ۱۰ سالی میشه که توسط چندتا جانبرکف کلا از بین رفته دریاچش
همه نامهای منطقه تورکی هستش که تغییر کرده مور مئشه شده مارمیشو، آبشار سو توکولن شده سوله دوکن، کوه بوزلو سینه شده بز سینا تمام کلمات معنی دار شده بی معنی و مفهوم
عالی البته بدون چای دبش
شما به خدا از مارمیشو نگید اونم مثل دریاچه خشک میکنن
که تیتانیوم ببرن
خداوکیلی اشتباه کردی این عکس ها را گذاشتی حالا مسوولان فوری نابودش میکنن
اگه میخای قبرستان ببینی شما از کورد حر ف میزنی بیا باهم بریم نشونت بدم عکسا مال قدیمی که به دلیل رعایت نکردن حفظ آن خشک شده وشما که برای .گردش میری اونجرو به گوه میکشی آتیشش میزنی آشغال میریزی من خودم آهل اونجام پس چرتو پرت نگو علی آقا قبر کورد نشونت بدم باور کنی لب مرزه نمیزارن ببینی
مور مئشه،،با تحریف و دروغ نمیتوان صاحب تاریخ شد.خودتون رو کوچکتر از این نکنید.
آذربایجان سرتاسر زیباست.ضمنا میهمانان کرد که در این منطقه قدمتشان به هفتاد سال هم نمیرسد آداب میهمانی رو رعایت کنند و بیشتر ازین خودشون رو تحقیر نکنند
دریاچه ارومیه احیا نشه.چند وقته دیگه خشکسالی کل ایران رو کویر میکنه.از کارشناسان خبره داخلی و خارجی استفاده کنین برای احیا دریاچه ارومیه
اگر اسم اون کوردیه یک قبر کرد با قدمت بیش از هفتاد سال رو پیدا کنید
اسامی ساختگی بر روی اراضی آذربایجان از طرف گروههای نژاد پرست بسیارند که این هم ازآن دسته است نام اصلی مور مشه یعنی بیشه سبز سیر به خاطر رنگ جنگل اطراف می باشد نه اسم یک باقی که چند ده سال پیش مرده اگر اینطوره پس قبل از اون چی بود،
کلمه مارمیشو از ترکیب دو کلمه به زبان کردی شامل مار+ میشه یعنی مار + زیاد، که بدلیل زیاد بودن مار در اون منطقه به این نام ، نام گذاری شده و این منطقه از قدیم منطقه ای کرد نشین بوده است در ضمن اون عکسها هم عکسهای قدیم میباشد چون الان به دلیل تردد و دخالت زیاد انسانها دیگر اون بکر بودن سابق با ماهی ها رو که ذکر کردین نداره.
کلمه مارمیشو از ترکیب دو کلمه به زبان کردی شامل مار+ میشه یعنی مار + زیاد بدلیل زیاد مار در اون منطقه به این نام ، نام گذاری شده و این منطقه از قدیم منطقه ای کرد نشین بوده است در ضمن اون عکسها هم عکسهای قدیم میباشد چون الان به دلیل تردد و دخالت زیاد انسانها دیگر تون بکر بودن سابق با ماهی ها رو که ذکر کردین دیگه نداره.
مواظب باشید چینی ها آن جا را پیدا کنند به کمک دولت آنرا خشک خواهند کرد
مسیحیان فقط ۴۰۰ سال در اشغال کردن اذربایجان بودند و ساکنین اورده شده نادر افشار با انها در تضعیف ترکها همکاری داشتند که در نهایت با اقدام دولت عثمانی و شورش ارامنه منطقه طومارشان برچیده شد یاد اوری کنم که ملت ترک ما بیش از ۵۰۰۰ سال است که ساکن اینجاست و خواهد بود و روزی همه حیله را برگشت میدهد و مکرو مکرالله والله خیرالماکرین. و ما مردمی هستیم مغول خونخواررا استحاله و به را اسلام هدایت کردیم.
بی رحم ترین مردم نسبت به طبیعت مردم. ودولت ایران هستن
چرا از گفتن حقیقت ناراحت می شوید وانتقادپذیر نیستین
کاش دریاچه ارومیه هم محافظت میشد
همون پس داستان داره انقدر تمیزه
عمق دریاچه وخطرات آن را نیز لطفاً بیان کنید