به گفته مدیران شهری شیراز در سال جاری ۶۹۰ عملیات مارگیری در شیراز انجام شده است.با گرمای هوا و همچنین افزایش طبیعت گردی در فصل تابستان احتمال رویارویی و همچنین نزدیک شدن حیوانات و خزندگان به محل سکونت انسان افزایش مییابد.
به گزارش اول فارس ، دهها گونه مار سمی و غیر سمی در طبیعت استان فارس وجود دارد که شتر مار شیرازی، افعی شاخدار، تیر مار، مار پلنگی، شتر مار، مار قیطانی و مار جعفری ازجمله آن است که بعضی از این گونهها زهری خطرناک دارند.
داشتن سر مثلثی شکل و نوک تیز، پولک های کوچک سر، عمودی و بیضی بودن مردمک چشم و کم تحرکی ازجمله مشخصه ای مارهای سمی است و در واقع تشخیص سمی و غیرسمی بودن این خزنده خطرناک برای افراد عادی کاری سخت و مشکل است.
اول فارس ، دهها گونه مار سمی و غیر سمی در طبیعت استان فارس وجود دارد که شتر مار شیرازی، افعی شاخدار، تیر مار، مار پلنگی، شتر مار، مار قیطانی و مار جعفری ازجمله آن است که بعضی از این گونهها زهری خطرناک دارند." width="500" height="335" />
مارها از اوایل بهار و با مساعد شدن شرایط دمایی، فعالیت خود در طبیعت را از سر می گیرند و این جانور خزنده بطور طبیعی دشمن انسان محسوب نمی شود اما اگر مورد تهدید واقع شده و احساس خطر کنند در این صورت واکنش نشان داده و با گزش محرک کننده به مقام دفاع بر میآیند.
این جانور در فصل گرما بیشتر زیر بوتهها و سایه درختان استراحت میکند و افراد هنگام کندن بوتهها و یا استراحت و اتراق در زیر سایه درختان باید به دقت محل را مورد بررسی قرار دهند تا خطری از سوی این جانور خزنده، متوجه آنان نشود.
رییس سازمان آتش نشانی: ۶۹۰ عملیات مارگیری در شیراز انجام شده است
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در این باره گفت: آتش نشانان شیرازی امسال ۶۹۰ عملیات زندهگیری مار در مناطق مختلف کلانشهر شیراز انجام داده اند.
هادی عیدی پور افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا امروز سه شنبه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ تعداد ۶۹۰ عملیات برای زنده گیری مار در سطح شیراز توسط آتش نشانی این شهر انجام شده است.
وی ادامه داد: در این عملیاتها با استفاده از تجهیزات زنده گیری مار به دام افتاده و در ادامه این خزندگان به طبیعت بازگردانده شدهاند.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با تاکید براینکه زندهگیری مارها ممکن است با تهدید و خطر همراه باشد،گفت: از عموم مردم درخواست میشود در صورت مشاهده این خزنده خطرناک و سمی،شخصا برای به دام انداختن آن اقدام نکنند و ضمن حفظ خونسردی بلافاصله با سامانه ۱۲۵ آتشنشانی تماس بگیرند.
وی تصریح کرد: با توجه به آغاز فصل تابستان و گرما احتمال نزدیکی این نوع خزندگان به محیط های مسکونی افزایش یافته و همچنین در این ایام طبیعت گردی افراد و خانوادهها نیز زیاد شده است که بنابراین توصیه میشود در بازگشت به منزل حتما داخل وسایل و قسمتهای مختلف خودرو مورد بازدید قرار گیرد. ” ایرنا “
افعی شاخدار ایرانی، افعی گرزه رازی و افعی جعفری تنها مارهای زهردار حاضر در طبیعت شیراز و حومه هستند. این مارهای زهردار اغلب در شب فعال هستند و ضمنا بسیار کمیاب می باشند. رفتار توام با آگاهی در برخورد با این مارها، خطری را متوجه انسان نمی نماید. مارها بعنوان شکارچی، از انفجار جمعیتی جوندگان جلوگیری می کنند.