متن کامل شیوه نامه ابلاغی صدور دام زنده

سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای شیوه نامه نهایی صادرات دام زنده در سال ۱۴۰۱ را رسما ابلاغ کرد. به گزارش اول فارس، متن کامل شیوه نامه ابلاغی از سوی ولی الله فریادرس سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به شرح زیر است: شیوه‌نامه صدور مجوز صادرات دام زنده (سبک و سنگین) […]

سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای شیوه نامه نهایی صادرات دام زنده در سال ۱۴۰۱ را رسما ابلاغ کرد.

به گزارش اول فارس، متن کامل شیوه نامه ابلاغی از سوی ولی الله فریادرس سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به شرح زیر است:

شیوه‌نامه صدور مجوز صادرات دام زنده (سبک و سنگین)

مقدمه:

به دلیل بروز خشکسالی و ایجاد شرایط اضطرار برای دامداران در اثر کمبود علوفه و عدم امکان نگهداری دام مازاد خود، به استناد بند ۱ مصوبات جلسه مورخ ۱۴۰۱/۴/۲۹ ستاد تنظیم بازار؛ ابلاغ به شماره ۱۹۹۲۴/م مورخ ۱۴۰۱/۵/۲ معاون اول محترم رئیس‌جمهور و نامه شماره ۱۴۰۱/۹۰۰/۳۹۷۵۴ مورخ ۱۴۰۱/۵/۲۳ معاونت امور تولیدات دامی و به منظور تمرکززدایی و تفویض اختیار به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها مقرر شد صادرات دام زنده مشروط به تعادل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی طبق ضوابط زیر اجرایی شود:

سیاست‌ها و ضوابط کلی:

۱. برش استانی تعداد دام‌های زنده قابل صدور (سبک و سنگین) با رعایت الزامات بازار و زیرساخت موجود توسط معاونت امور تولیدات دامی تعیین و به استان جهت اجرا ابلاغ می‌شود.

۲. کمیته‌ای متشکل از معاونت توسعه بازرگانی، معاونت امور تولیدات دامی، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان امور عشایر کشور و تشکل‌های مربوطه پایش، مدیریت و کنترل صادرات در سطح ملی را برعهده خواهند داشت.

تبصره ۱: محل استقرار دبیرخانه این بند دفتر توسعه صادرات خواهد بود.

تبصره ۲: کمیته بند ۲ بازار محصولات پروتئینی را پایش و ضمن گزارش وضعیت درخصوص تغییر و اصلاح سیاست صادرات دام اقدام خواهد نمود:

۳. سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها مکلفند با محوریت معاونت امور تولیدات دامی هر سه ماه یکبار میزان دام مازاد را مشخص نموده و از طریق سامانه‌ای که بدین‌منظور توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی می‌شود اعلام و نتایج این پایش را به دبیرخانه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ارسال نمایند.

شرایط دام‌های زنده گوشتی قابل صدور:

۱. دام سبک صادراتی باید تر و حداقل ۴۰ کیلوگرم باشد.

۲. دام سنگین صادراتی باید تر و دارای حداقل وزن ۴۰۰ کیلوگرم باشد.

شرایط صادرکننده دام زنده :

۱. باتوجه به عدم اجرای فراگیر اعتبارسنجی بازرگانان برای همه کالاها توسط سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری و عدم دسترسی سازمان‌های جهادکشاورزی به اطلاعات سامانه مذکور؛ اهلیت‌سنجی صادرکنندگان (دارا بودن کارت بازرگانی معتبر و مرتبط و عدم وجود تعهد ارزی) توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مربوطه سنجیده می‌شود.

۲. در صورت تغییر سیاست صادراتی توسط کمیته بند ۲ سیاست‌ها و ضوابط کلی، صرفا دام‌هایی که در محل قرنطینه دامپزشکی بوده و پلاک‌کوبی شده باشند (با تایید سازمان دامپزشکی کشور) مشمول حقوق مکتسبه ماده ۱۱ مکرر قانون مقررات صادرات و واردات خواهند بود.

 

فرآیند صدور دام زنده:

۱. متقاضی درخواست صادرات خود را به همراه مستندات به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه می‌نماید. در صورت تایید فنی توسط سازمان (با رعایت سقف مجاز تعیین- طبق نظر معاونت امور تولیدات دامی و سازمان امور عشایر کشور) مجوز صادرات برای صادرکنندگان دارای اهلیت به اداره دامپزشکی استان به منظور صدور گواهی بهداشتی و قرنطینه‌ای ارسال می‌شود.

تبصره ۱: در صورت عدم امکان احراز اهلیت صادرکننده توسط سازمان جهاد کشاورزی استان موضوع از دفتر توسعه صادرات استعلام می‌شود.

تبصره ۲: به منظور ایجاد هماهنگی و اطمینان از طی شدن مراحل اخذ مجوز؛ سازمان جهاد کشاورزی استان لیست نهایی متقاضیان مجاز صادرات را به منظور تایید سیستمی در سامانه EPL گمرک به دفتر توسعه صادرات ارسال می‌نماید.

۲. اداره دامپزشکی استان  اقدام به صدور گواهی بهداشتی و پلاک‌کوبی‌ دام‌ها در محل تعیین شده در همان استان نموده و دام‌های پلاک‌کوبی شده در گمرک محل مبدا دام (استان مبدا) اظهار و با رعایت الزامات فنی سازمان دامپزشکی و به همراه مامور بدرقه سازمان دامپزشکی جهت صادرات به گمرک مرز خروجی حمل می‌شوند.

۳. به منظور امکان کنترل سقف کلی دام‌های قابل صدور در سطح کشور تایید نهایی سیستمی در سامانه EPL گمرک توسط معاونت توسعه بازرگانی (دفتر توسعه صادرات) انجام می‌شود.

۴. مسئولیت حمل‌ونقل محصول صادراتی، پرداخت عوارض صادراتی و همچنین رفع تعهد ارزی با صادرکننده خواهد بود.

۵. صادرکننده متعهد به رعایت پروتکل سازمان دامپزشکی کشور و معاونت امور تولیدات دامی شامل الزامات بهداشتی و ضوابط قرنطینه‌ای و همچنین رعایت سن، جنس و نژاد می‌باشد.

۶. سازمان‌های جهاد کشاورزی مسئول نظارت بر خرید دام توسط صادرکننده می‌باشد.

۷. اداره دامپزشکی استان مسئول نظارت بر قرنطینه دام و صدور گواهی قرنطینه و پلاک‌کوبی و حمل دام می‌باشد.

۸. مسئولیت تایید فنی صادرات تلیسه آبستن هلشتاین با معاونت امور تولیدات دامی (مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی) است.

مطالب مرتبط

انفجار گاز ال‌پی‌جی یک ساختمان را در شیراز روی هوا برد

پیش بینی پنج روزه هواشناسی برای آب وهوای شهرهای استان فارس

ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴

نظرات