تاریخ

مجسمه عتیقه ۲۰۰۰ ساله زن ایرانی کشف شد+عکس

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری قاچاقچی عتیقه که قصد فروش مجسمه باستانی ۲۰۰۰ ساله را داشت، خبر داد.
مجسمه زن ایرانی 1

به گزارش اول فارس ، سرهنگ علی قاسم پور‌ رئیس پلیس پیشگیری پایتخت اظهار داشت: در پی اشرافیت اطلاعاتی و اقدامات فنی پلیسی عوامل کلانتری ۱۷۹ خلیج فارس دو نفر قاچاقچی آثار باستانی را شناسایی کردند که این افراد اقدام به انتقال مجسمه فلزی باستانی از جنوب کشور به تهران کرده و قصد فروش آن را دارند.

وی اظهار داشت: مجسمه پس از انتقال به تهران به محله خلیج فارس منتقل شده که تیم عملیاتی کلانتری ۱۷۹ به همراه عوامل یگان انتظامی میراث فرهنگی، مخفیگاه متهم که مجسمه را داخل آن نگهداری می‌نمود شناسایی کردند.

این مقام انتظامی عنوان کرد: ماموران پس از هماهنگی‌های قضائی، به نشانی اعلامی اعزام و موفق شدند در یک عملیات ضربتی هر دو نفر قاچاقچی را شناسایی و دستگیر کنند.

مجسمه زن ایرانی 2

رئیس پلیس پیشگیری تهران ادامه داد: در بازرسی اولیه از مخفیگاه متهمان مجسمه مذکور کشف و به کلانتری منتقل شد که پس از تحقیقات تکمیلی مشخص گردید که یک نفر خریدار عتیقه‌جات قصد خرید این مجسمه به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال را داشته است.

سرهنگ قاسم پور خاطر نشان کرد: کارشناسان قدمت این مجسمه باستانی را ۲۰۰۰ سال اعلام کردند و متهم به جرم خود مبنی بر خرید و فروش آثار باستانی اعتراف کرده و با اقدامات فنی پلیسی هویت خریدار مذکور شناسایی شد و دستگیری وی در دستور کار عوامل پلیس قرار گرفت.

سرهنگ قاسم پور در پایان توصیه کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه اعمال مجرمانه بلافاصله با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ تماس بگیرند تا در سریع‌ترین زمان ممکن مجرمان شناسایی و دستگیر شوند.

پانوشت اول فارس:

مجسمه کشف شده در جنوب ایران نگاهی اجمالی ارزشمندی به دوران اشکانیان ارائه می دهد و لباس، مدل مو و آرایش صورت متمایز آن دوره را به نمایش می گذارد. ژست دست مجسمه آیینهٔ کسانی است که در تصاویر شاهان هخامنشی از شیراز و کرمانشاه دیده می شوند و به طور بالقوه جزئیات قابل توجهی دربارهٔ آیین های باستانی ایرانی و شیوه های فرهنگی را آشکار می کند.
انتظار می رود سازمان میراث فرهنگی به این مجسمه منحصر به فرد ارج نهد و درک ما از تمدن باستانی ایران و میراث فرهنگی غنی را افزایش دهد.
مجسمه ساخته شده از برنز، مواد، مد و احتمالا هویت سوژه اش را برجسته می کند. سرپوش، ویژگی دوره اشکانی، که اغلب به عنوان «تیرای پارتیان» یاد می شود، نشان دهنده وضعیت بالا و احتمالاً سلطنتی یا مذهبی است. شکل اشاره شده و تزئینات پیچیده آن نشان دهنده مد و هنجارهای فرهنگی آن زمان است.
این مجسمه احتمالاً نشان دهنده یک شخصیت برجسته زن از دوران اشکانیان است، احتمالاً یک ملکه، یک زن اشراف زاده یا روحانی زن، با توجه به ماهیت استادانه لباسش. امپراتوری اشکانی که به خاطر دستاوردهای فرهنگی و هنری اش شناخته شده است، اغلب مجسمه هایی را برای احترام به افراد مهم در جامعه خود خلق می کرد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. وای خدای من چقدرهم که مجسمه نازوزیبایی هست.چقدرچشم نوازه.خواهشا توی موزه نگهداری کنید تادردیدعموم مردم قراربگیرد.خدالعنت کنه مزدوران قاچاقچی راکه تمام هویت ایران عزیزرابدولتهای بیگانه فروختند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا