خبر اولسلامتیادداشت

محبوب ترین شیرین‌کننده مصنوعی باعث حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ می شود

اریتریتول یک ماده شیمیایی است که حدود ۷۰ درصد شیرینی قند را دارد و از طریق تخمیر ذرت تولید می‌شود.افرادی که سطح اریتریتول خونشان بالاتر است، بیشتر در معرض خطر مواجهه با یک مشکل قلبی نامطلوب مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ بودند.بر اساس یک مطالعه‌ جدید، شیرین‌کننده مصنوعی محبوب اریتریتول (erythritol) با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.

شیرین کننده

به گزارش گروه سلامت اول فارس ، پژوهشگران، از جمله محققانی از کلینیک کلیولند در ایالات متحده، که روی چهار هزار نفر در ایالات متحده و اروپا آزمایش کرده بودند، دریافتند افرادی که سطح اریتریتول خونشان بالاتر است، بیشتر در معرض خطر مواجهه با یک مشکل قلبی نامطلوب مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ بودند.

این مطالعه که به‌تازگی در مجله نیچر مدیسن (Nature Medicine) منتشر شد، آثار افزودن اریتریتول به خون کامل یا پلاکت‌های جداشده را هم بررسی کرد و دریافت اریتریتول باعث می‌شود آن‌ها راحت‌تر فعال شوند و لخته ایجاد کنند.

استنلی هیزن، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «محبوبیت شیرین‌کننده‌هایی مانند اریتریتول در سال‌های اخیر به‌سرعت افزایش یافته است، اما در مورد آثار بلندمدت آن‌ها باید تحقیقات ژرف‌تری انجام شود.»

دکتر هیزن گفت: «بیماری‌ قلبی‌عروقی در طول زمان ایجاد می‌شود و بیماری‌ قلبی عامل اصلی مرگ‌ومیر در سطح جهان است. ما باید مطمئن شویم غذاهایی که می‌خوریم تاثیر پنهانی ندارند.»

اریتریتول در محصولات کم‌کالری، کم‌کربوهیدرات و «کتو»، به عنوان جایگزینی برای شکر سفره، استفاده‌ای روزافزون یافته است.

چنین محصولاتی برای افراد مبتلا به چاقی یا دیابت و کسانی که به دنبال گزینه‌هایی برای کمک به مدیریت قند یا کالری دریافتی خودند، به طور گسترده توصیه می‌شود.

اریتریتول یک ماده شیمیایی است که حدود ۷۰ درصد شیرینی قند را دارد و از طریق تخمیر ذرت تولید می‌شود.

با این حال، پژوهشگران گفتند به دلیل اینکه برخی از مولکول‌های اریتریتول پس از مصرف به جریان خون وارد و عمدتا از طریق ادرار از بدن خارج می‌شوند، در بدن به میزان ضعیفی سوخت‌وساز می‌شوند.

دکتر هیزن گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که وقتی شرکت‌کنندگان یک نوشیدنی شیرین‌شده مصنوعی با مقداری اریتریتول موجود در بسیاری از غذاهای فراوری‌شده را مصرف می‌کردند، سطوح قابل‌توجهی از آن روزها در خون افزایش می‌یافت‌ــ بسیار بالاتر از میزانی که دیدیم خطر انعقاد را افزایش می‌دهند.»

پژوهشگران با استناد به محدودیت این مطالعه گفتند که این یافته‌ها نشان‌دهنده ارتباطند نه علت.

آن‌ها خواستار مطالعات بعدی برای تعمیم یافته‌های جدید خود به همه مردم شدند.

دکتر هیزن افزود: «این نکته حائز اهمیت است که برای بررسی آثار طولانی‌مدت شیرین‌کننده‌های مصنوعی به طور کلی و اریتریتول به طور خاص، بر خطرات حمله قلبی و سکته مغزی، به‌ویژه در مورد افرادی که در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی‌اند، مطالعات ایمنی بیشتری انجام شود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا