سخنگوی وزرات کشور در دولت اصلاحات گفت: اصلاحات قبل از دولت خاتمی شروع شد و او محصول اصلاحات آن دوره است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ضمن تاکید بر حفظ اخلاق حرفهای در سیاست افزود:صرف نظر از آنچه که کرباسچی گفته است که خود او هم میتواند در این زمینه توضیحات بیشتری ارائه کند و در عین حال مواضع کلان حزب در برهههای مختلف بیان شده است، در واقع او درست گفته که اگر ما اصلاحطلب هستیم باید مناسبات و الزامات آن را هم بپذیریم، نمیشود ادعای اصلاحطلبی داشته باشیم و مردم را پای صندوق رای بیاوریم و با چهرههای وزین و مطرحی مانند سید محمد خاتمی ولکن بعد از انتخابات، پاسخگو نباشیم. اگر دولت و جریانی عملکرد درستی داشت بگوئیم ما عامل آن بودهایم و اگر عملکرد ضعیفی داشتند، پاسخگو نباشیم. به عبارت دیگر آنجا که فایده دارد به نفع خود مصادره کنند و آنجا که هزینه باشد، سعی کنند برائت بجویند و دوری کنند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به نقش خاتمی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصریح کرد: در این موارد باید منطقی فکر کنیم و همان طور که خود او گفت هرگز فضای دموکراتیکی که انتخابات صورت گرفته باشد و در آنجا او به عنوان رهبر جریان اصلاحات انتخاب شده باشد، نبوده است. اما جامعه سیاسی کشور در طی سالهای گذشته خاتمی را به عنوان رهبر اصلاحات پذیرفته است. بدیهی است ضمن احترام به خاتمی، او نیز باید پاسخگو باشد و این هیچ چیزی از شخصیت و وزن سیاسی-اجتماعی او کم نمیکند. در هر صورت شورایی به نام شورای عالی اصلاحطلبان به وجود آمده است که بخش عظیمی از شخصیتهای حقیقی آن را خاتمی انتخاب کرده است، طبیعتا نمیتوانیم بگوییم که باید او از نواقص شورای عالی اصلاحطلبان، مبرا باشد. به همان میزان که اگر شورا توفیقی داشته او در توفیق آن بهرهمند بوده و اگر خطا و اشتباهی داشته به او هم بر میگردد.
خانجانی با تاکید بر اینکه بنده یکی از اعضای ستاد خاتمی در سال ۷۶ بودم و همچنین سخنگوی وزارت کشور در دولت او بودم، خاطرنشان کرد:اینگونه نبوده است که اصلاحات از سال ۷۶ شروع شده باشد بلکه یک فرآیند و پروسهای بوده که از دولت مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی شروع شد و تا امروز هم تداوم دارد. جریانات سیاسی و احزاب سیاسی باید با هم گفتگو کنند و این شکاف نخبگانی سبب شود که الگوی متعالی و گفتمان مناسبی به وجود بیاید.
سخنگوی وزرات کشور در دولت اصلاحات ادامه داد: اگر خاتمی را در یک حزب و جناح محصور کنیم جفای بزرگ به او کردیم و همینطور اگر اصلاحات را به دوره خاتمی محدود کنیم، این هم یک خطای بزرگ استراتژیک است. اصلاحات قبل از دولت خاتمی شروع شد و او محصول اصلاحات آن دوره است. همانطور که دوم خرداد محصول خاتمی نیست بلکه او محصول دوم خرداد است و بعد از این هم، خاتمی به عنوان یک شخصیت محبوب و بزرگوار قابل احترام است اما وقتی وارد فضای سیاسی میشوید، نباید به شخصیتهای سیاسی وجهه کاریزماتیک و تقدسگرایی بدهید.
خانجانی در توصیه به اعضای برخی از احزاب، آنها را به دوری کردن از رفتارهای سلبی و ایدئولوژیک دعوت و خاطرنشان کرد: نباید سعی کنیم افراد را با توهین و جسارت کردن از بیان اندیشه های مخالف باز داریم و حتما بزرگان این احزاب تدبیر کنند که این گفتگوها در جای خود به جدال احسن تبدیل شود و صحبتهای حزب کارگزاران، منطقی شنیده شود. اینکه بگویند حزب کارگزاران سازندگی اصلاحطلب نیست، سخن بیهودهای است. اتفاقا اصلاحطلبی به نوعی از مجلس پنجم و با فعالیت حزب کارگزاران سازندگی رشد و نمو یافت و این بی انصافی است که کارگزاران را که پایه گذار روند اصلاحی مدرن و جدید بود را بنا به سلایق سطح نازل به غیر اصلاح طلبی سوق دهیم. با مراجعه به تاریخ، خیل عظیمی از اصلاحطلبان در دوره کرباسچی جزو فعالین روزنامههایی بودند که آن زمان تحت پوشش شهرداری تهران و تحت حمایت فکری کارگزاران، فعال بودند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان ضمن تاکید بر اینکه باید مدبرانه صحبت کنیم و شأن همدیگر را حفظ کنیم، یادآور شد: نباید به این اختلافات دامن بزنیم و به جای اصلاح فرآیند اصلاحطلبی به خود زنی سیاسی بپردازیم. شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان ضمن توفیقاتی که داشته قطعا اشتباهات بزرگی داشته که عامل فضای سیاسی فعلی برای اصلاحطلبان نیز است و نقد آن را هم باید، مشوقانه بپذیریم.
عضوکانال واتساپ اول فارس شوید