محمدجواد حق‌شناس: زندگی اقتداری جز چکاندن قلم درباره خلیج‌فارس چیز دیگری نبود

به گزارش اول فارس، محمدجواد حق‌شناس دوشنبه دوم اردیبهشت در مراسم نکوداشت زنده‌یاد احمد اقتداری، پدر مطالعات خلیج فارس گفت: سخن گزافه نیست اگر بگوییم سرزمین ایران یکی از عاشقان راستین خود را از دست داد، عاشقی که در مطالعاتش تلاش کرد فرهنگ و آداب صفحات جنوبی کشور به ویژه خلیج‌فارس را ثبت و ضبط […]

حق‌شناس: زندگی اقتداری جز چکاندن قلم درباره خلیج‌فارس چیز دیگری نبود

به گزارش اول فارس، محمدجواد حق‌شناس دوشنبه دوم اردیبهشت در مراسم نکوداشت زنده‌یاد احمد اقتداری، پدر مطالعات خلیج فارس گفت: سخن گزافه نیست اگر بگوییم سرزمین ایران یکی از عاشقان راستین خود را از دست داد، عاشقی که در مطالعاتش تلاش کرد فرهنگ و آداب صفحات جنوبی کشور به ویژه خلیج‌فارس را ثبت و ضبط کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر افزود: اقتداری که بیش و پیش از هر کسی دل در گرو مام وطن و به ویژه خلیج فارس داشت، با رنج و زحمتی که در راه تحقیقات و تالیفات خود کشید، باعث شد که به حق پدر مطالعات خلیج‌فارس نام بگیرد.

وی به سایر جنبه‌های ناشناخته شخصیت اقتداری اشاره کرد و افزود: وقتی زندگی این محقق عاشق و شیفته ایران را مرور می‌کنید، جز چکاندن قلم درباره جزایر و کرانه‌های ایران و خلیج فارس چیز دیگری نمی‌بنیم. از سویی خارج از جنبه محققانه‌اش باید در نظر داشت که وی بنای بیش از ۲۰۰ مکان آموزشی در جنوب ایران را پایه‌گذاری کرد، لذا این اتفاق نادری است که فردی هم محقق باشد و هم دستی در بنا نهادن مکان‌های آموزشی داشته باشد.

حق‌شناس ادامه داد: این وجه از شخصیت اقتداری، ما را به یاد استاد بهمن بیگی بزرگ می‌اندازد. اما درباره اقتداری همین بس که مطالعات خلیج فارس چراغ راه هر پژوهشگری است به طوری که پژوهش درباره خلیج فارس بدون رجوع آثار اقتداری ممکن نیست. فقدان اقتداری، آموزگار، وکیل، نویسنده، پژوهشگر و جغرافی‌دان برای ایران به ویژه جنوب و گراش ضایعه‌ای بس تاسف‌بار است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر ادامه داد: امیدوارم هر آنچه که اقتداری برای فرهنگ گراش، لار و خلیج فارس انجام داد، مردم آن نواحی در زنده نگه‌داشتن نام و یاد این محقق بزرگ انجام دهند.بجنوردی، رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی پیشنهاد داده است که شورای شهر نام اقتداری را بر یکی از گذرهای تهران قرار دهد. ما از این پیشنهاد استقبال می‌کنیم هیمن‌طور که می‌دانید چند وقت پیش برخی از خیابان‌های تهران را به نام شعرا، هنرمندان، فرهیختگان، محققان اختصاص دادیم و در صدد ادامه این رویکرد هستیم.

عشق جنون‌آمیز اقتداری به وطن

هوشنگ دولت‌آبادی، یار دیرین سه قلم‌دار(ایرج افشار، منوچهر ستوده و احمد اقتداری) گفت: دوستی با احمد اقتداری را مدیون ایرج افشار هستم، در یکی از سفرهای کویرگردی این سه تن پیشنهاد کردم که در سفر همراه این سه تفنگدار که به ظن من سه قلم‌دار همراه شوم و در کنار آنها شاگردی کنم و به اطلاعات خود بیفزایم.

وی ادامه داد: البته این سفر و سفرهای دیگر باعث شد من در احوالات این سه نفر تحقیق کنم، اقتداری که من شناختم فردی به معنای کلمه منظم و منزه بود. از سویی چون تحصیلاتش حقوق بود به تحقیقات درباره ایران چون یک پرونده حقوقی می‌نگریست و در نتیجه تالیفاتش همه جزئیات به طور منظم ثبت شده است.

دولت‌آبادی افزود: دوست ایرانشناسم، عشقی در مرز جنون به ایران داشت، به طوری که کسی نمی‌توانست در حضورش عیبی درباره ایران به زبان بیاورد، اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد، اقتداری به شدت رنجیده می‌شد.

وی ادامه داد: احمد اقتداری شخصیتی ویژه داشت که با اندیشه دفاع از ایران و تحقیق درباره جنوب به تهران آمد تا در انتخابات دوره هیجدهم مجلس شورای ملی شرکت کند، اما اقتداری در انتخابات مجلس رد شد، زیرا در خیابان‌های تهران سخنانی تندی درباره مشکلات کشور به ویژه جنوب به زبان آورد و همین باعث شد که با هواپیمایی نظامی دوباره به جنوب بازگردانده شود و در مقابلش دو راه گذاشتند که در لار بماند و خموشی گزیند یا به تهران برود اما بدون بیان سخنرانی‌های تند و ایراد گرفتن به دولت و مسائل فرهنگی.”منبع:ایبنا”

مطالب مرتبط

اوج گیری شاخص گرما تا ۶۵ درجه سانتی گراد در منطقه خلیج فارس

خبر فوری:فارس در سواحل خلیج فارس شهر بندری می‌سازد

ضرورت فوریت و سرعت در ایجاد ” استان خلیج فارس “

نظرات