مخدر گل را ساده نگیریم
متاسفانه مخدر گل قشر جوان جامعه را هدف قرار داده است. جوانانی که باید آینده ساز این مرز و بوم باشند با گرفتار شدن در دام اعتیاد، آینده ای سیاه برای خود رقم می زنند. به خاطر داشته باشیم که همه ما نسبت به سلامت روان جامعه مان مسئولیم و باید قدمهایی در جهت هر چه بهتر شدن آن برداریم.گل، ماده مخدری است که امروزه سلامت جامعه ما را تهدید می کند و همانطور که گفته شد بیشترین آسیب این مخدر روی قشر جوان جامعه است اما بسیاری از جوانان فکر می کنند مخدر گل آسیب زا نیست و همین باور رایج شده و صد درصد اشتباه، باعث شده که جوانان به دام این مخدر کشیده شوند زیرا گل به نوعی همان ماری جوانا و تمامی حالاتی را که بعد از مصرف حشیش به فرد دست می دهد، در گل نیز همان حالتها به فرد دست خواهد داد، زیرا این مخدر، همان گل گیاه ماریجوانا ست که امروزه در ایران نیز در بعضی از شهرها کشت آن به صورت مخفیانه انجام می شود و ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال جلوگیری و شناسایی مکانهایی است که مخدر گل در آنجا پرورش داده می شود.
بعد از باور غلط نسبت به مخدر گل می توان علت دیگر را ریشه در مسائل خانوادگی دانست؛ مانند درک نشدن در خانه و استرس و فشارهای خانواده که فرد برای فرار از این فشارها، یا پر کردن خلأ عاطفی به سمت شادیهای زودگذر پناه برده و به همین دلیل به دام این مخدر کشیده می شوند، حتی بعضی اوقات از مراجعان در مورد علل اعتیاد پرسیده می شود، می گویند لجبازی با پدر و مادر، پول زیاد باعث این شده به سمت مواد مخدر رفته و نبود برنامه ای برای شادیهای پایدار و به دور از اعتیاد ندارند.این نکته را باید مد نظر داشت که پول زیاد برای نوجوانان بی شک آسیب زاست و میتواند باعث شود، برای استفاده از آن به سمت مواد مخدر از جمله گل بروند. نکته بسیار مهم در اعتیاد به مخدرات روانگردان به خصوص گل این است که چون اینها شادی آور هستند، افراد بعد از مصرف و اتمام زمان آن حدود چهار الی ۱۰ ساعت که این مدت بسیار کند از نظرشان می گذرد فردی گوشه گیر شده و به خاطر بازگشت به همان حال و هوا دوباره اقدام به مصرف می کنند و همین کار باعث شده وابستگی شدید به این مخدرات پیدا کنند.
باید برای این افراد تفریحاتی مثل کوه ، پیاده روی ، دورهمی با فامیل و از این قبیل برنامه ها قرار داد تا از حال هوای وابستگی به این مخدرات خارج شوند که در کنار روان درمانی اعتیاد برای این افراد می تواند مفید باشد. از عوارض کوتاه مدت استفاده از مخدر گل مانند حشیش این است که فرد دچار کاهش اشتها که منجر به پایین آمدن وزنشان می شود و همچنین مشکلات خواب، پرخاشگری و عصبانیت، کابوسهای شبانه مشکلات تنفسی و بوی بد دهان ، اضطراب و استرس و همچنین افسردگی شدید و بروز علایم افسردگی شود، اما باید این را دانست که استفاده مداوم از این مخدر میتواند باعث از دست دادن تدریجی حافظه ، نواسانات خلقی ،آسم ، برونشیت و حتی سرطان شود.با نگاهی به عوارض آسیب زا ی مواد مخدر می توان نتیجه گرفت که شادی و تفریح سالم می تواند بهتر از این شادی های زودگذر باشد زیرا تفریح سالم روانی سالم را برای ما در پی خواهد داشت و تفریح ناسالم علی رغم آسیبهای بدنی به لحاظ روانی نیز ما را دچار آسیبهای جبران ناپذیر خواهد کرد .
با در نظر گرفتن آسیبهای استفاده از مخدر میتوان گفت که با وجود باورهای اشتباه افراد در مورد مخدر گل، این ماده هم آسیب زاست و تبعات جبران ناپذیری به مرور زمان برای فرد خواهد داشت و علل اعتیاد جوانان بعد از موارد فوق که در بالای متن گفته شده میتواند عدم آگاهی جوانان از این ماده خطرناک باشد که آن را ساده و بی هیچ آسیب میدانند و باید با برنامه ریزی و برگزاری کارگاهها در فرهنگسراها و مدارس و حتی رسانه های و برنامه های اجتماعی، مخدرات را به قشر جوان و خانواده های آنها بشناسیم تا بتوانیم مانع از بیشتر شدن این مخدر در بین جوانان شویم. درمان این مخدرات برای افرادی که در دام آن گرفتار شده اند، باوجود روان درمانی نیاز به روانپزشک و پزشک متخصص اعتیاد دارند. باید به طور تخصصی تحت درمان قرار بگیرند و هرچه زودتر سلامت خود را به دست آورند.