خبرگزاری ایلنا : بررسی میدانی نشان میدهد که با وجود افزایش تولید، مرغ همچنان نایاب و قطره چکانی به دست مردم و شهروندان استان فارس می رسد و مردم شیراز باید برای خرید یک الی دو عدد مرغ ساعت ها در مقابل مغازه ها منتظر بمانند.
گرانی مرغ میل مرغداران به جوجه ریزی را افزایش داده است
آن طور که پژمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس می گوید: افزایش قیمت ها باعث شده تا تمایل مرغداران به جوجه ریزی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی تنها متولی تولید مرغ است و در توزیع این محصول نقشی ندارد، گفت: ذکر این نکته ضروری است که مشکلات در بخش مرغ در استان فارس از مهر ماه سال گذشته آغاز شد بطوری که بنده در آن زمان هنوز به عنوان رئیس سازمان جهاد استان منصوب نشده بودم.
حسین پژمان نا با اشاره به اینکه در سال گذشته به صورت میانگین ماهیانه ۷ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان فارس انجام میشد، افزود: این در حالیست که ۱۰ درصد این مقدار جوجه ریزی به دلائلی مانند بیماری و …. تلف میشوند که در نهایت ماهیانه ۶ میلیون و سیصد هزار قطعه مرغ در استان تولید می شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه به صورت متوسط حدود ۱۵۲ هزار تن مرغ در سال گذشته در استان فارس تولید شده است، ادامه داد: در سال جاری و در فروردین ماه مرغداران استان حدود ۷ میلیون و ۵۶۰ هزار قطعه جوجه ریزی در فارس انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق استاندارد ها مرغ های حاصل از جوجه ریزی های انجام شده بعد از ۴۵ روز وارد بازار می شود، بیان کرد: با بررسی متوجه می شوید که میزان تولید مرغ در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال های گذشته افزایش یافته است که مرغ های حاصل از جوجه ریزی ها در خرداد ماه وارد بازار می شود.
به گفته وی، طبق آخرین آمارها در اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان انجام شده است.
توزیع، مشکل اصلی کمبود مرغ در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه با بیان اینکه حدود ۸۴۵ سالن مرغداری در استان وجود دارد، گفت: اما نباید فراموش کرد که توزیع مرغ مشکل اصلی کمبود این محصول در استان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۲۲ واسطه در حوزه مرغ در استان وجود دارد، گفت: این افراد در بخشهایی مانند تامین مالی مرغداران، خرید و فروش و تحویل مرغ به کشتارگاه و ….. فعالیت میکنند بطوریکه این افراد بعد از کشتار مرغ این محصول را در سطح شهر توزیع می کنند.
نبض بازار مرغ در دست واسطه ها
پژمان با اشاره به اینکه اغلب واسطه گرها در سطح شهر دارای مغازه هستند، افزود: ذکر این نکته ضروری است که واسطه ها با تامین مالی که از مرغداران انجام می دهند توانسته اند نقش پر رنگی در بازار مرغ استان ایفا کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه تامین مالی ۵۰ الی ۶۰ درصد مرغداران استان توسط واسطه ها انجام می شود، ادامه داد: اگرچه دولت قیمت هر کیلو مرغ را حدود ۱۷ هزار تومان اعلام کرده است اما به دلیل اینکه حدود ۲۰ سال است که مرغداران، واسطهها، کشتارگاهها با یکدیگر فعالیت میکنند نمی توان قیمت مرغ را در تمام این بخش ها تنظیم کرد.
پژمان در ادامه با اشاره به اینکه واسطه ها نقش پر رنگی در افزایش و کاهش قیمت ها دارند تصریح کرد: ارتباط نزدیک واسطه ها با مرغداران، کشتارگاه ها باعث شده تا این افراد قیمت را در بازار به دست بگیرند بطوری که در اختیار قرار ندادن یک روز مرغ به مغازه داران باعث می شود تا مردم در تامین مرغ با مشکل مواجه شوند.
سرانه مصرف مرغ در استان فارس روزانه رقمی بالغ ۴۰۰ الی ۴۵۰ تن است
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف مرغ در استان فارس روزانه رقمی بالغ ۴۰۰ الی ۴۵۰ تن است، افزود: علی رغم افزایش تولید متاسفانه همچنان شاهد مشکل در تامین مرغ در استان فارس هستیم بطوری که مشکل کمبود مرغ در استان از درب مرغداری به بعد آغاز می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه واسطه ها با هدف به دست آوردن مرغ از مرغداری ها این محصول را با قیمت متفاوت از مرغداری ها خریداری می کنند، بیان کرد: در حال حاضر مسئولان به راحتی نمی توانند با مرغداران متخلف برخورد کنند.
زور مسئولان هم به واسطه ها نرسید
وی در ادامه تصریح کرد: مصوبه حذف واسطه ها از بازار مرغ که در ۲۵ فروردین ماه توسط استانداری فارس ابلاغ شد باعث شد تا بازار مرغ استان با مشکلات متعددی مواجه شود بطوریکه تولید مرغ در دو روز بعد یعنی ۲۷ فروردین ماه از ۵۰۰ تن یک باره به ۱۰۰ تن کاهش یافت.
پژمان با اشاره به اینکه تصمیم گیران این مصوبه به دلیل نداشتن اطلاعات کافی اقدام به اتخاذ این تصمیم کردند، تصریح کرد: تبانی واسطه ها با مرغداران باعث شد تا حدود ۵ الی ۶ مرغ به اندازه کافی وارد بازار نشود بطوریکه این مهم باعث ایجاد خلل در بازار و نگرانی مردم شد.
وی با اشاره به اینکه از ۱۴ کشتارگاه فعال استان حدود ۱۱ کشتارگاه در اختیار واسطه ها قرار دارد، افزود: هرچند جلساتی را با مسئولان اداره صمت فارس برگزار کردیم اما نظارت ها بازدارنده نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه متاسفانه واسطه ها از تقاضای زیاد مردم و نگرانی مردم از کمبود مرغ سوء استفاده می کنند و میزان کمی مرغ وارد بازار می کنند ، ادامه داد: اگرچه قیمت مرغ از صبح تا ساعت ۱۱ حدود ۲۴۹۰۰ تومان است اما متاسفانه واسطه ها از ساعت ۱۱ ظهر به بعد مرغ ها را بعد از قطعه بندی و بسته بندی با قیمتی گران تر و دو برابر به مردم می فروشند.
پژمان با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان مرغ بسته بندی شده نسبت به مرغ گرم در مغازه های سطح شهر بسیار زیاد است، افزود: سود بالای مرغ بسته بندی باعث شده تا واسطه ها به بسته بندی این محصول روی بیاورند.
ضعف جدی در نظارت
وی با اشاره به اینکه علی رغم تولید زیاد مرغ در استان اما همچنان مشکلات باعث شده تا در این بخش با چالش های متعددی مواجه شویم، افزود: واسطه ها مرغ گرم را عصرها با قیمتی گران تر در اختیار مردم قرار می دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه ضعف در نظارت باعث شده تا نتوانیم دراین بخش موفق باشیم، گفت: نباید فراموش کرد که سازمان جهاد کشاورزی اجازه ورود به نظارت بازار مرغ را ندارد بطوری که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان متولی نظارت این بخش است.
یکی از مغازه داران هم با بیان اینکه قیمت هر بسته مرغ سینه با ران حدود ۱۰۰ هزار تومان است گفت: متاسفانه مردم از خرید این مرغ خودداری می کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم همواره از خرید مرغ گرم با قیمتی ارزان تر استقبال می کنند، افزود: قطعا تنها عده ای خاص از خرید مرغ بسته بندی استقبال می کنند.
مرغ بسته بندی کفاف خانواده را نمی دهد
یک خانم میانسال بازنشسته هم از نبود مرغ در بازار گلایه می کند و می گوید: برای خرید مرغ تاکنون به ۵ مغازه مراجعه کردم و هنوز نتوانسته ام این محصول را خریداری کنم.
وی با اشاره به اینکه مغازه داران بعد از ساعت ۱۱ دیگر مرغ را به صورت فلهای در اختیار مردم قرار نمیدهند، ادامه داد: مغازه داران از ساعت ۱۱ به بعد مرغ را به صورت بسته بندی و با قیمتی گران تر به مردم می فروشند بطوریکه مرغ های بسته بندی بیشتر برای تفریح و کباب است نه برای ما که تعداد اعضا خانواده زیادی داریم.
وی بیان کرد: متاسفانه مرغ های بسته بندی و قطعه بندی پاسخگوی نیاز ما خانواده ها نیست و توان خرید دو بسته در روز را هم نداریم.
ناشناس
تاریخ : ۲۲ - اردیبهشت - ۱۴۰۰
وقتی نظارت نباشه چه توقعی دارین، زنگ بزنید اداره تعزیرات گزارش گران فروشی بدین میگن از طریق اینترنت و سایت فلان ثبت شکایت کنید، یکی نیست پای تلفن….به شکایت مردم رسیدگی کنه.
ناشناس
تاریخ : ۲۲ - اردیبهشت - ۱۴۰۰
من نمیدونم اینا چی بلدن
ناشناس
تاریخ : ۲۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۰
شرمنده خدا باشند
ان شاء الله بزودی قوه قضاییه پشت ایی قضایا رو برا مردم رو کنه