به گزارش اول فارس، غلامحسین امامی، مدیر کتابفروشی “کتاب اسفند”، صبح دوشنبه ۱۰ تیرماه و بعد از تحمل یک دوره طولانی رنج بیماری، در بیمارستان پیوند اعضای شیراز جان به جان آفرین تسیلم کرد.
او که از سال ۶۶ یک مرکز عرضه کتاب را با همکاری مشترک شاپور بنیاد در خیابان پوستچی در شیراز تاسیس کرده و نامش را کتاب اسفند گذاشته بود، بعد از درگذشت بنیاد شخصا عهدهدار مدیریت شد و از سال ۷۸ آن را به میدان دانشجو منتقل کرد.
کتاب اسفند، خیلی زود به مرکزی برای حضور بسیاری از ادیبان و فعالان حوزه ادبیات ایران و استان فارس و شهر شیراز تبدیل شد اما امامی اعتقاد داشت که مردم بیشتر از آنکه به مراکز فرهنگی نظیر کتاب اسفند مراجعه کنند، به کافی شاپها میروند.
امامی زمانی سال ۹۴ در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران، گفته بود: من در سال ۱۳۶۷ انتشارات «شیوا» را تأسیس کردم و از آنجا که در آن سالها کار نشر و کتابفروشی را با هم انجام میدادیم دوره بسیار خوبی را تجربه میکردیم. چراکه کتابهای خودمان را به پخشیها میدادیم و کتابهای روز ناشران دیگر را هم تحویل میگرفتیم و میتوانم بگویم که آن روزها روزهای رونق کار ما بود .
او همچنین در خصوص نشر شیوا نیز گفته بود: انتشارات شیوا با این که حدود ۲۱ کتاب منتشر کرده بود و تعدادی کتاب دیگر آماده چاپ داشت، به دلیل مشکلاتی که در ادامه برایش پیش آمد، پس از دو سال تعطیل شد و این موضوع فعالیت فروشگاه «کتاب اسفند» را نیز مدتی متوقف کرد .
امامی خاطرنشان کرده بود: در آن زمان محمدرضا صفدری، داستاننویس خوش ذوق بوشهری، بسیار مورد توجه جامعه ادبی بود، به طوری که احمد شاملو در هفته نامه «کتاب جمعه» سه داستان از این نویسنده را چاپ و منتشر کرده بود. بر همین اساس ما سراغ این نویسنده رفتیم و در سال ۱۳۶۸ مجموعه داستانهای این نویسنده را با عنوان «سیاسنبو» چاپ و منتشر کردیم که بسیار مورد توجه فعالان ادبیات مانند گلشیری، دولت آبادی و بسیاری از ادبای آن دوره قرار گرفت .
به گزارش ایسنا، امامی بعد از توقف فعالیت نشر شیوا و کتاب اسفند در سالهای ابتدایی دهه هفتاد، مدتی را در بنیاد فارسشناسی مشغول به کار شد اما با علاقهای که به کار کتاب داشت، پس از وقفهای سه ساله با راهاندازی مجدد کتابفروشی، فعالیت در حوزه کتاب را ادامه داد.
کتاب اسفند، بعد از سه سال توقف، ابتدا در بازار انقلاب مجددا راه اندازی شد و مدتی بعد به میدان دانشجو نقل مکان کرد و تا امروز فعالیتش ادامه داد.