مردم یکی از شهرهای استان فارس ۱ هفته است آب ندارند/ نوش داروی بعد از مرگ استاندار

یه گزارش اول فارس کاربری بنام حاج محسن در  شبکه ایکس نوشت: جناب استاندار؛ اینکه پس از نشر خبر آب بیرم در فجازی دستور ویژه صادر کردید، مصداق نوش دارو بعد از مرگ سهراب است،چرا که در جلسه قبل از سفر ریاست جمهوری، این مسئله را تذکر داده بودیم…«گفته بودیم‌ها» ، دیالوگ تلخ بین ما […]

یه گزارش اول فارس کاربری بنام حاج محسن در  شبکه ایکس نوشت: جناب استاندار؛ اینکه پس از نشر خبر آب بیرم در فجازی دستور ویژه صادر کردید، مصداق نوش دارو بعد از مرگ سهراب است،چرا که در جلسه قبل از سفر ریاست جمهوری، این مسئله را تذکر داده بودیم…«گفته بودیم‌ها» ، دیالوگ تلخ بین ما و شماست.

photo 2024 01 17 13 26 05


خبرگزاری فارس از لارستان گزارش داد:  شش بخش تشنه جنوب فارس سالهاست از وعده بی آبی مسوولان و متولیان امر منتفع و پُر شده به حدی که وضعیت آب در بیرم از مرز بحران هم عبور کرده است، شهری که به واسطه بی کیفیت بودن آب و ابتلا به بیماری های گوارشی و سرطان  به غیزانیه دوم معروف شده است و ۲۰ سال است که این رنج را به دوش می کشد، بیرم شهر وعده هاست.

بحران آب در بیرم این روزها علاوه بر کیفیت به کمیت هم نفوذ پیدا کرده است، شهری که یک هفته بدون آب شب و روز  را سپری می کند و کسی به داد این مردم نمی رسد! نه آنکه فکر کنید آب جیره بندی می شود و یا در برخی ساعاتِ روز آب قطع است،  بیرم بدون یک قطره آب درحال سپری کردن روزگار خود است و این بحرانی است بیخ گلوی مردم.

آقای استاندار؛ مردم را دریابید

قطعی یک هفته ای آب در شهر بیرم مردم را کلافه و صدای اعتراض ها را بلند کرده است، اعتراضاتی که بحق و بجا است، آیا این مردم برای پخت و پز، شست و شو، نظافت، استحمام، سرویس بهداشتی و هزار هزار کار دیگر به آب نیاز ندارند؟!

تعدادی از شهروندان بیرمی در گفتگو با خبرنگار فارس از این وضعیت بحرانی گلایه کردند و می گویند آیا مسئولین واقعا وضعیت بیرم را نمی بینند؟ چرا هیچ کاری برای این شهر انجام نمی دهند؟ آقای استاندار مسئولین به شما اطلاعات غلط می دهند و می گویند آب فقط در قسمتی از شهر که روی تپه است قطع شده است، اما شخصا تشریف بیاورید بیرم تا ببینید سرتاسر بیرم آب قطع است، خانه های ما اولِ شهر بیرم است اما دریغ از یک قطره آب.

مجبوریم آب معدنی بخریم اما کو پول؟

مردم شهر بیرم یک هفته است که برای برطرف کردن رنج بی آبی متوسل به خرید آب معدنی شده اند، آب معدنی برای پخت و پز، آب معدنی برای نظافت و شست و شو و…!  این مردم رنج کشیده و صبور در این وانفسای اقتصادی چه گناهی کرده اند که باید برای رفع نیاز اولیه و کوچک خود چنین بهای سنگینی را بپردازند؟

یکی از شهروندان بیرمی با گلایه از این وضعیت می گوید دوتا نوزاد دوقلو دارم یک هفته است که آب منزلمان قطع شده است، حتی برای پر کردن شیشه شیر بچه هایم هم آب نداریم باید برویم آب معدنی بخریم، میخواهیم بچه ها را بشوریم باید برویم آب معدنی بخریم آبگرمکن از کار افتاده است آب در کتری گرم میکنیم تا بچه ها را نظافت کنیم.

بی آبی
قطعی یک هفته ای آب در شهر بیرم مردم را کلافه و صدای اعتراض ها را بلند کرده است

بیرم مُرد

حرفها بیخ گلوی بیرم گیر کرده است، مردم آنقدر از دردهایشان گفته اند و مرهمی نیافته اند که شهرشان را مرده خطاب می کنند و می گویند، آخر این چه زندگی است که مسئولین برای ما درست کرده اند، چرا هیچ کسی به فکر مردم بیرم نیست، ما باید دردمان را به چه کسی بگوییم تا فکری به حال ما کنند؟ ۲۰ سال است که فریاد می زنیم آقای مسئول به داد این مردم برسید، این مردم آب می خواهند،این مردم‌ با این آبهای بی کیفیت سرطان گرفتند و مُردند، حالا هم که همین آب بی کیفیت قطع شده است و وضعیت شده قوز بالای قوز.

آقای استاندار، شما را به خدا فکری به حال بیرم کنید، بیرم از این رنج مُرد بیرم از وعده های بی سر و ته مسئولین مرد، ما از شما تقاضا داریم شخصأ به بیرم بیایید و این مسئله را پیگیری کنید.

وعده کوتاه کنید

باید مثلِ من خبرنگار وسط مردم این شهر باشید تا رنج سطر به سطر این گزارش را درک کنید، از اینکه رنجشان را می بینم اما جز قلم و نوشته کاری از من برنمی آید عرق شرم بر چهره ام می نشیند.

مردم بیرم، مردم ولایتمدار بیرم، مردم شهیدپرور بیرم، مردمانی مظلوم که گلهایشان را در راه میهن فدا کرده اند، شهیدان بسیاری را چه در دفاع مقدس چه در عرصه امنیت تقدیم کرده اند حقشان نیست که این چنین متحمل بی مهری و اسیر وعده ها شوند.

مردم نجیب بیرم و پنج بخش تنشه جنوب فارس سالهاست که گوششان از وعده های انتقال آب از سد سلمان، انتقال آب از دریا، اختصاص آب شیرن کن و هزاران وعده رنگ و لعاب دیگر پر است، اما این مردم دیگر از وعده خسته و در تمنای یک جرعه آب اند، آبی که نه نیترات دار باشد و نه یک هفته قطع!

تلاش میکنیم چاه وارد مدار شود

برای پیگیری مشکل آب منطقه بیرم سراغ مسئولین رفتیم، نخستین گفتگوی ما با رئیس اداره آبفا لارستان انجام شد که سید عبدالمهدی میرپور در این گفتگو بیان کرد: ما تمام تلاشمان را میکنیم که هرچه سریعتر چاه آبرسانی وارد مدار شود،در حال حاضر با آبرسانی به وسیله تانکر و استفاده از چاه کشاورزی مجاور شهر بیرم تلاش می کنیم  این مشکل حل شود.

گرفتار خشکسالی هستیم

رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس تنش آبی را نتیجه کاهش بارندگی ها دانست و اظهار کرد: در حال حاضر مسئله خشکسالی به شدت به کم شدن میزان آب  دامن زده است و با ادامه این رویه نه فقط بیرم که بسیاری از شهر و روستاهای استان دچار تنش آبی می شوند. از مردم میخواهیم که با توجه به کاهش بارندگی ها در مصرف بهینه آب بسیار دقت داشته باشند.

محمود رضایی کوچی افزود: برای آبرسانی بیرم یک‌طرح کلان مدنظر است از آنجا که انتقال آب از سد سلمان دشوار است به دلیل اینکه خط لوله بیش از ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر است و زمان اجرایی این‌کار هم به دو تا سه سال می رسد ما تصمیم داریم انتقال آب از خلیج فارس را عملیاتی کنیم اما چون این پروژه هم دو تا سه سال طول خواهد کشید درحال حاضر از مسیر انتقال آب از سد سلمان  به سمت لارستان یک‌خط فرعی به سمت بخش های مجاور  یعنی بیرم و بقیه بخش های تشنه جنوبی برود تا مشکلات آبرسانی این منطقه حل شود.

به اعتبار و زمان نیاز داریم

مدیرعامل شرکت آبفا فارس  با اشاره به معضل کاهش بارندگی ها اظهار داشت: خشکسالی و کمبود منابع آب مشکل اساسی استان است، توقع داریم که مردم ما را درک کنند با مصرف درست به حفظ منابع آب کمک کنند. تمام تلاشمان را میکنیم که مشکلی برای مردم پیش نیاید.

علی جان صادق پور درخصوص مشکل آب منطقه بیرم تصریح کرد: بیرم یکی از مناطق کم آب استان است که حتی کیفیت آب هم در این بخش مطلوب نیست، چهار چاه آبرسانی در این بخش وجود دارد و سال گذشته یک چاه کف شکنی شد.

وی افزود: با توجه به کاهش بارندگی ها میزان آب در این منطقه کم شده است و از نظر کیفیت هم شور شده است، چندماه گذشته نیز چاه آبی را حفر کردیم و با آماده سازی تجهیزات در تلاشیم تا با تأمین اعتبار و صرف زمان چاه وارد مدار شود تا بتوانیم به طور موقت مشکل کمبود آب را برطرف کنیم.

مدیرعامل آبفا استان فارس از پروژه انتقال آب از سد سلمان به بخش های تشنه جنوبی چنین گفت: پروژه اصلی آبرسانی به بیرم و بخش های تشنه جنوبی از دو مسیر پیگیری می شود، یکی از مسیرها که جزء برنامه میان مدت است این است که با مشارکت بخش خصوصی عملیات انتقال آب از سد سلمان انجام شود و این کار احتمالا حدود ۸ تا ۹ ماه زمان خواهد برد. پروژه اصلی هم این است که از آب شیرین کن ها آب این منطقه تأمین شود و این کار هم با مشارکت بخش خصوصی شرکت فرا آبرسان در حال انجام است.

مطالب مرتبط

ببینید ایرانی‌ها ۳۰۰۰ سال پیش چه کردند !

آخرین آمار میزان پُرشدگی سدهای کشور  از ابتدای سال آبی

بدبختی فارس با بدترین ناترازی تاریخی در حوزه آب/ کشاورزی سالی ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب می‌خورد

نظرات