مرگ ماهی ها فاجعه ای دیگر از نابسامانی های زیباترین رود فارس
سیروس زارع با انتقاد شدید از وضعیت پیش آمده تصریح می کند: در پی سد سازی های مکرر و خشکاندن رود خانه کُر و قرار گرفتن لاگونهای پساب مجتمع های صنعتی شیراز در مجاورت حریم ممنوعه رودخانه و ورود انواع فاضلاب و آلاینده ها به بستر آسیب دیده رودخانه کر فاجعه ای بزرگ را شاهدیم.
وی می افزاید: میلیونها ماهی در این رودخانه پشت بند فیض آباد در بخش کربال تابعه شهر زرقان تلف شده و هیچ واکنشی از متولیان در این خصوص شنیده نمی شود . پیامدهای آلودگی رودخانه کُر زنگ خطری برای متولیان عضو شورای تشکل های تالابی کشور بیان می کند: این حجم از آلایندگی در مسیر رودخانه ای که اگر بر حسب احتمال بارندگی با جریانات بارشی یا رهاسازی آب زراعی به سمت مزارع کشاورزی هدایت می شود ، آنچه از این آب آلوده تولید می شود قرار است به سفره مردم وارد شود، تماس این آب با بدن آبیاران و کشاورزان چه آسیب هایی برای آنان خواهد داشت.
وی می گوید: سایر زیستمندان موجود در این رودخانه چه سرنوشتی خواهند داشت؟ یا پرندگانی که الوده خواهند شد و الودگی را به سایر مناطق منتقل خواهند کرد.؟ انفعال متولیان نابخشودنی است.
دبیر گروه احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان اظهار می کند: انفعال متولیان در این خصوص نابخشودنی است و لازم است علت این فاجعه را شفاف به اطلاع مردم برسانند و اقدام لازم جهت کاهش یا رفع الودگی را در دستور کار قرار دهند .
وی با ذکر این نکته که منشاء این حجم از آلایندگی کجاست؟ و چرا با منبع آلاینده هیچ برخورد جدی صورت نمی گیرد؟ متذکر می شود: چرا باید جامع تاوان کوتاهی، سهل انگاری و ترک فعل دستگاه هایی که به وظیفه ذاتی خود عمل نکرده اند رابپردازد.
مرگ بی رحمانه زیستمندان رودخانه کر را با اعمال جریمه توجیه نکنیم
زارع عنوان می کند: جریمه صید ماهیها را در قیاس با جریمه کشتار بیرحمانه تمام زیستمندان مسیر رودخانه کُر آن هم در دشت حاصلخیز کربال را توجیه اقدام نکنیم ، آیا تدبیری جهت سلامت این مسیر آبی اندیشیده اید ؟ آیا آمار بیماری های صعب الاعلاج در بخش کربال زنگ خطر ها به صدا در نیاورد ؟
وی ادامه می دهد: آیا کاهش سن بیماری های خطرناک در این بخش از مرکز استان فارس هیچ مسئولی را به تامل وانداشت ؟ بهداشت و درمان در راستای پایش و ارزیابی وظیفه ای ندارد؟ پایش های سایر متولیان ناظر کیفیت در حوضه آبی خصوصا کُر جنبه تکمیل سند آرشیوی دارد یا نقش کنترلی آنها به اینجا ختم شده و شاهد این اقدام فاجعه بار هستیم؟
این فعال محیط زیست تصریح می کند: این همه فاجعه در مسیر حاشیه نشینان رودخانه کر و به فنا دادن حیات طبیعی چرخه هزاران ساله چرا در هیچ مرجع رسمی مورد مواخذه قرار نمی گیرد؟
ناشناس
تاریخ : ۲۲ - آذر - ۱۴۰۳
ب…ها اب رو گذاشتن برای کشت برنج کامفیروز .اومدن سد ملاصدرا رو راه انداختن دشت حاصلخیز کربال رو نابود و کوه و کمر اقلید رو که دیم بود آبی کردن یک نفر هم نیست صدای مردم رنج دیده کربال باشد خدا جای حق هست