خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از وی آورده است که هوز نمیتوان با قاطعیت اعلام کرد که ارتباط مستقیمی بین این مرگ و میرها با تزریق این واکسن وجود دارد، ولی تحقیقات کامل درباره مرگ این ۹ نفر انجام میشود.
وی افزود: ما ارتباط مستقیمی بین مرگ و واکسن یا ارتباطی بین عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا و مرگ این افراد پیدا نکرده ایم.
وی ضمن تایید اینکه تحقیقات درباره این مساله شروع شده است، گفت: با توجه به اینکه هیچ عوارض جانبی جدی از یک واکسن خاص گزارش نشده است، ما تصمیم گرفتیم که واکسیناسیون آنفلوانزا را متوقف نکنیم.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری و بهداشت کره جنوبی در گزارشی آورده است که دو مورد از مرگ و میرها احتمالا به دلیل شوک جدی پس از تزریق بوده است.
تاکنون نزدیک به ۱۳ میلیون نفر در کره جنوبی واکسن آنفلوانزا دریافت کرده اند، که نزدیک به ۸ میلیون نفر آنها جزو برنامه ویژه دولت بوده و واکسن رایگان به آنها تزریق شده است.
دو فرد سالمند ۶۸ و ۷۸ ساله از جمله کسانی هستند که در منطقه داگو واکسن زده و جانشان را از دست داده اند.
هراس از مرگ و میر ناشی از تزریق واکسن آنفلوانزا در کره جنوبی زمانی عمومیت یافت که یک نوجوان ۱۷ ساله در شهر بندری «اینچیون» پس از تزریق واکسن آنفلوانزا جان خود را از دست داد.
«کیم گانگ لیپ» معاون وزیر بهداشت کره جنوبی در جلسه مطبوعاتی گفت: ما از نگرانی عمومی در مورد تزریق واکسن رایگان آنفلوانزا آگاه هستیم و احساس سرخوردگی و پشیمانی میکنیم. این مساله به طور جدی بررسی خواهد شد، اما ابتدا باید علت دقیق مرگهای اخیر را دریابیم.
«کیم جونگ گون» از مسوولان تیم پزشکی مرکز یاد شده که در بررسیها مشارکت دارد، میگوید: از آنجا که اکثر افرادی که واکسن آنفلوانزا زدند، هیچ مشکلی اساسی ندارند، نتیجه گرفتیم که این واکسنها حاوی مواد سمی نیستند.
«کی مو-ران» متخصص بیماریهای همه گیری در مرکز ملی سرطان در کره جنوبی گفت: هیچ دارو یا واکسنی ۱۰۰ درصد ایمن نیست، اما باید بدانیم که از سال ۱۹۴۵ میلادی تاکنون بیش از ۷۰ سال از استفاده از واکسن آنفلوانزا میگذرد و اگر قرار بود عده زیادی به دلیل تزریق آن جان میباختند، تا الان استفاده از این واکسن متوقف شده بود.