مسجد شیخ زاید در شهر ابوظبی، پایتخت کشور امارات متحده عربی قرار دارد و بزرگترین مسجد این شهر کویری است. مسجد شیخ زاید می تواند به راحتی بیش از ۴۱ هزار نمازگزار را در خودش جای دهد و از این رو یک مکان مرکزی برای گردهمایی مسلمانان به هنگام برگزاری نمازهای جمعه و اعیاد مختلف، محسوب میشود.
به گزارش اول فارس، دیوارهای مسجد بزرگ شیخ زاید کاملا از سنگهای مرمری ساخته شده که از مقدونیه آورده شده است. رنگ سفید یکی از ویژگیهای شگفتانگیز مسجد است؛ شیخ زاید این رنگ را انتخاب کرد تا نماد خلوص باشد. دیوارهای مرمری سراسر مسجد با سنگهای رنگارنگ به شکل گل تزئین شدهاند؛ این گلها زیبایی دیوارهای سفید را دوچندان کرده است.
از جمله نکاتی که تمایز مسجد شیخ زاید را در معماری بنا پر رنگ می کند، رنگ سفید و یک دست آن است که به سبب وجود مرمر اعلاست. این سنگ مرمرها که از کشور مقدونیه وارد شده اند، در کیفیت حرف اول را می زنند و در معماری و مجسمه سازی بسیار مورد توجه هستند.
دیوارهای سالن نمازخانه اصلی به همراه سقف آن، از مرمر ساخته شده و با طرحهای بسیار زیبا تزئین شده است. دیوار اصلی که رو به مکه (کعبه) است و امام جماعت آنجا روی منبر میایستد و نماز میخواند، با ۹۹ نام از نامهای خدا به زبان عربی دکور شده است. این یکی از نشانههای پرستش و احترام بسیار به خداوند است.
مسجد شیخ زاید یکی از آثار معماری بی نظیر است که از ۸۰ گنبد و ۱۰۰۰ ستون ساخته شده است و قابلیت پذیرش ۴ هزار نمازگزار را دارد . رنگ آمیزی این مسجد به گونه ای است که رنگ های ساختمان به واسطه تابش خورشید یا نور ماه تغییر می کنند.
مسجد شیخ زاید گرچه مجموعه ای مدرن و زیباست؛ اما از آن جا که همچنان مکانی مقدس برای مسلمانان محسوب می شود، آداب ورود مخصوص به خود را دارد. بنابراین تمام بازدیدکنندگان و گردشگران لازم است ضمن حفظ احترام به مسجد، از آداب اسلامی پیروی کنند. در هنگام ورود به مسجد، روسری و مانتوهای پوشیده مناسبی در اختیار بازدیدکنندگان خانم قرار می دهند.
یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد مسجد شیخ زاید، وجود استخرهای آب دور تا دور ساختمان است که تصویری آینه ای از طاق ها و ستون های بنا ایجاد کرده و به نوبه خود، شکوه مسجد را دوچندان می کند. وسعت تمام این استخرها برابر با ۷۸۷۴ متر مربع است و همگی در کف با کاشی های آبی پر رنگ و کم رنگ پوشیده شده اند.
مسجد شیخ زاید در مجموع ۸۲ گنبد در اندازههای مختلف دارد. این گنبدها مانند سایر بخشهای مسجد از مرمر ساخته شده و برای تزئین آنها در قسمت بالایی، از شیشههای طلایی استفاده شده است. در زیر گنبدها پنجرههایی وجود دارد که باعث میشود نور طبیعی وارد محلهای برپایی نماز شود. بزرگترین این گنبدها دقیقا روی سالن اصلی برپایی نماز قرار دارد.
روزانه صدها زن و مرد غربی از مسجد شیخ زاید آل نهیان ابوظبی به عنوان سومین مسجد بزرگ پس از حرمین شریفین که شهرت جهانی دارد بازدید میکنند. این امکان خاص را به گردشگران تورهای امارات داده است که آنها به احترام این مکان معنوی با پوششها و آداب اسلامی یعنی یک عبای بلند سفید و پوشش سر برای بازدید وارد این مسجد شوند.
پوشش اسلامی، خود به نوبه ای جذابیت خاصی برای توریستهای اروپایی ایجاد کرده که برای صفحات مجازی اقدام به گرفتن عکسهای مختلف دراین مسجد مینمایند.
در طول تاریخ اسلام، مساجد نه تنها مکانی برای عبادت که محلی مرکزی برای گردهمایی مسلمانان و انجام فعالیت های آموزشی و فرهنگی بوده است. مسجد شیخ زاید نیز به عنوان مرکزی کلیدی در شهر ابوظبی، این مسوولیت را به راحتی به عهده گرفته است. یعنی این مسجد زیبا و وسیع در کنار برگزاری روزانه نمازها، میزبان و یا شرکت کننده رویدادهای دیگری نیز هست و به این ترتیب، اقشار دیگری از جامعه را نیز به سوی خود جذب می کند.
طبق قوانین مسجد عکس گرفتن مرد و زن با هم حتی اگرمحرم هم باشند ممنوع است اما بسیاری از توریست ها به صورت پنهانی سعی درگرفتن عکس و ایجاد جنجال درصفحات مجازی خود دارند.در سال ۲۰۱۳ حضور ریحانا خواننده مشهور در این مسجد برای او دردسر ساز شد. او به دلیل ژستهایش برای عکس گرفتن مورد انتقاد و از او خواسته شد تا مسجد را ترک کند.
این مسجد ۲۲ چراغ برق بسیار بزرگ دارد که برای روشنایی فضای بیرونی در ساعتهای تاریکی مورد استفاده قرار میگیرد، روشنایی مسجد نشاندهنده کامل شدن هلال ماه است که از ابرهای تاریک شروع میشود تا با هلال ماه، شروع ماه (قمری) را نشان دهد و به تدریج مثل کامل شدن ماه روشنایی بیشتر میشود.
این مسجد در منطقهای بزرگ میان دو پل «مصفح» و «مقطع» در مدخل جزیرهٔ أبوظبی قرار دارد. اگرچه ورود به مسجد برای نامسلمانان در امارات ممنوع است ولی این مسجد برای امکان بازدید گردشگران یک استثنا است .
نظرات