نتایج تحقیقات نشان میدهد که مصرف گردو میتواند خلق و خوی را تا ۲۸ درصد بهبود بخشد.
به گزارش اول فارس،پروفسور پیتر پریبیس، محقق ارشد این تحقیق گفت: در گذشته، مطالعات روی گردو، اثرات مفیدی بر بسیاری از پیامدهای سلامتی مانند بیماری قلبی، دیابت و چاقی نشان داده است. مطالعه ما متفاوت بود زیرا در تحقیق کنونی بر شناخت متمرکز بودیم و در این کارآزمایی تصادفیسازی شده کنترلشده (CRT) پیامدهای خلقی را در مردان و زنان اندازهگیری کردیم.
برای این مطالعه، نیمی از شرکتکنندگان قرص نان موز غنی شده با گردو را مصرف کردند، بنابراین دیدن گردو یا حس طعم آن غیرممکن بود. بقیه نان موز غنی نشده با گردو خوردند.
شرکتکنندگان در این مطالعه، پرسشنامهای در مورد خلق و خوی خود پر کردند.
پروفسور پریبیس توضیح داد: ما از یک پرسشنامه معتبر به نام پروفایل حالات خلقی (POMS) استفاده کردیم که یکی از پرکاربردترین و پذیرفتهترین مقیاسهای خلقی در مطالعات شناختی است.
این آزمون دارای ۶ حوزه خلقی تنش، افسردگی، خشم، خستگی، قدرت، پریشانی است همچنین نمره اختلال خلقی کل (TMD) را ارائه میدهد. هر چه امتیاز نمره اختلال خلقی کل فرد کمتر باشد، خلق و خوی بهتری دارد.
پس از هشت هفته خوردن نان موز با گردو، مردان مورد مطالعه ۲۸ درصد بهبود خلق و خوی خود را مشاهده کردند.
پروفسور پریبیس بیان کرد: در مردان جوان شاهد بهبود معنادار و ۲۸ درصدی خلق و خوی بودیم اما هیچ بهبودی در خلق و خوی زنان مشاهده نکردیم.
«چرا چنین نتایجی حاصل شده است، نمیدانیم، با این حال، مطالعات دیگر بهبود خلق و خوی زنان را پس از خوردن گردو نشان داده است».
گردو حاوی انواع مواد مغذی است که ممکن است به بهبود خلق و خوی کمک کند این مواد شامل آلفا-لینولنیک اسید، ویتامین E، فولات، پلیفنولها و ملاتونین است. آلفا لینولنیک اسید چرب ضروری امگا ۳ است و از آن جهت ضروری نامیده میشود که برای رشد و تکامل طبیعی انسان مورد نیاز است. پلیفنولها گروهی از مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان تولید میشوند و ملاتونین نیز یک فرآورده طبیعی است که در گیاهان و جانوران یافت میشود.
پروفسور پریبیس نتیجه گرفت که نتایج این تحقیق واضح است؛ «بیشتر گردو بخورید».
مصرف گردو یک مداخله آسان است و آنها نه تنها برای خلق و خوی شما بلکه برای سلامت کلی شما نیز مفید هستند. مقدار توصیه شده مصرف روزانه گردو یک مشت است.”هلث آنلاین”
نظرات