مطالعه ساخت ۱۰ سد در هرمزگان

بندرعباس ـ خبرنگار اطلاعات: مطالعات ساخت ۱۰ سد دیگر بر رودخانه‌های سدیج، شریفی، مرک، زرانی، جاماش، ده‌شیخ، برآفتاب، کمش، مهران و کل در محدوده استان هرمزگان در حال انجام است که پس از تکمیل مطالعات بحث عملیات آن اجرایی می‌شود‎.‎مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در نشست خبری با اعلام خبر بالا به خبرنگاران گفت: […]

بندرعباس ـ خبرنگار اطلاعات: مطالعات ساخت ۱۰ سد دیگر بر رودخانه‌های سدیج، شریفی، مرک، زرانی، جاماش، ده‌شیخ، برآفتاب، کمش، مهران و کل در محدوده استان هرمزگان در حال انجام است که پس از تکمیل مطالعات بحث عملیات آن اجرایی می‌شود‎.‎مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در نشست خبری با اعلام خبر بالا به خبرنگاران گفت: از اول مهرماه جاری امسال هیچ آبی از میناب برای تأمین آب بندرعباس استفاده نمی‌شود‎.

‎به گزارش اول فارس به نقل از روزنامه اطلاعات ،هوشنگ ملایی با بیان این که وضع سد میناب خوب نیست و حتی سه میلیون مترمکعب هم از حجم مرده آن استفاده شده است افزود: هرمزگان سال گذشته در دوره آماری ۵۰ سال گذشته خود چنین سالی را تجربه نکرده بود‎.‎او ادامه داد: پارسال ۶۲ میلی‌متر میانگین بارندگی بوده و ۸۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم‎.

‎وی با تأکید بر این که از مردم هرمزگان که تأمین آبشان از محل سد میناب و نیان بود تشکر می‌کنم چراکه توانستیم با کمک آن‌ها تابستان را پشت سر بگذاریم، افزود: پیش‌بینی هواشناسی حاکی از آن است که در پاییز امسال نیز بارندگی خوبی نخواهیم داشت‎.

‎وی با تشکر از استاندار هرمزگان، سازمان برنامه ‌و بودجه و پیمانکاران پروژه‌های تأمین آب استان اعلام کرد: یکی از پروژه‌ها برنامه سازگاری با کم‌آبی‌ها،برگزاری کارگروه تخصصی با این عنوان در ستاد کشور به ریاست وزیر نیرو بود که قرار شد در استان‌ها اجرایی شود‎.

‎او اضافه کرد: این مصوبه اوایل مهرماه تصویب شد و محوریتش این بود که در هرمزگان برای تأمین آب آشامیدنی و صنعت از منابع زیرزمینی به سمت شیرین سازی آب دریا برویم‎.

‎‏* تهیه نقشه رودخانه‌ها

وی ادامه داد: نقشه اطلس رودخانه‌های استان را تهیه کردیم، مطالعات حریم خورهای بین‌المللی استان آغاز شده است، ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در مطالعات خور شور شیرین انجام شده و خور خوران نیز در دست اقدام است.‏مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان بااشاره به پروژه‌های در حال انجام این شرکت گفت: ساخت سد سرنی۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد‎.

‎وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را مسأله فرونشست دشت‌های شهرستان میناب اعلام کرد وافزود:طرح بهسازی ۱۱ هزار هکتار از اراضی دشت میناب را داشته‌ایم که ۲هزار هکتار آن تقریباً تمام شده است و در مرحله نصب تجهیزات هستیم و فاز دوم نیزبا مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار در باغ‌های میناب در دست اقدام است‎.

‎ملایی بیان کرد: طرح ۵۰۰ هکتاری پایین‌دست سد شمیل را نیز با هدف توسعه گلخانه‌ای اجرا کردیم که واگذاری آن توسط جهاد کشاورزی در حال انجام است‎.

‎وی با اشاره به این که ساماندهی رودخانه گز در شهرستان سیریک که در زمان بارندگی، روستاهای این شهرستان را دچار سیل می‌کند در حال اجرا است، افزود‎: ‎همچنین در شهرستان پارسیان نیز ساماندهی در حال انجام است که حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در محدوده بندرخمیر ساماندهی رودخانه شهر رویدر وساخت دیواره در حال انجام است که پیشرفت فیزیکی خوبی دارد‎.‎وی ساماندهی چشمه سبز پوشان در حاجی‌آباد را که از کیفیت آب بسیار خوبی برخوردار است، یکی دیگر از پروژه‌های در حال اجرای این شرکت نام برد.‏

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان ادامه داد:بهترین نوع آب برای کشاورزی آب‌های سطحی، بعد آب‌های زیرزمینی و بعد با فاصله زیادی شیرین سازی آب است‎.

‎وی با بیان این که پدافند ایجاب می‌کند که سیستم‌های تأمین آب مختلفی را به‌طور هم‌زمان داشته باشیم افزود: سیستم آب‌شیرین‌کن هم قابل آسیب است و آب‌شیرین‌کن‌های آر او با یک کشند قرمز از بین می‌روند‎.

‎مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با بیان این که با همه مشکلات کم آبی امسال یک چاه در میناب برای تأمین آب آشامیدنی ایجاد نشد، افزود: تأمین آب آشامیدنی مردم از خطوط قرمز است و اگر روزی مجبور شویم این چاهها نیز باید حفر شود‎.‎ملایی با اشاره به این که سد نیان کاملاً خشک شده و سد شمیل و جگین و استقلال نیز به حجم مرده خود رسیده‌اند، اظهار کرد: مصرف زیاد آب، ماهیت بخش کشاورزی بوده اما رویکرد کشت در کشور در حال تغییر است‎.

مطالب مرتبط

انفجار گاز ال‌پی‌جی یک ساختمان را در شیراز روی هوا برد

پیش بینی پنج روزه هواشناسی برای آب وهوای شهرهای استان فارس

ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴

نظرات