معایب و فواید سنگ های تزئینی روی گلدان برای گیاهان آپارتمانی

شاید دیده باشید برخی بر روی خاک گلدون خود سنگ های تزئینی گذاشته اند و به گیاه و گلدان جلوه زیبایی می دهد.باید این کار معایبی دارد که می تواند برای گیاه مضر باشد.اما با این حال این سنگ ها دارای فوایدی برای کیاه دارد که در این مطلب به مزایا و معایب آن برای […]

شاید دیده باشید برخی بر روی خاک گلدون خود سنگ های تزئینی گذاشته اند و به گیاه و گلدان جلوه زیبایی می دهد.باید این کار معایبی دارد که می تواند برای گیاه مضر باشد.اما با این حال این سنگ ها دارای فوایدی برای کیاه دارد که در این مطلب به مزایا و معایب آن برای گیاهان می پردازیم.

مزایا و معایب سنگ های تزئینی روی گلدان برای گیاه

فواید سنگ روی گلدان برای گیاهان

مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان موارد متعددی می باشند که ما در این بخش به توضیح در رابطه با فواید آن می پردازیم که عبارتند از:

زیبایی

اولین کاربرد سنگ‌ریزه‌ها در گلدان، برای زیباسازی است.چرا که تنوع سنگ‌ریزه‌های مصنوعی و رنگ شده بسیار زیاد است و جلوه متمایزی به گلدان‌ها می‌دهند.سنگ‌ریزه‌های طبیعی و رودخانه‌ای نیز به همین شکل می‌توانند برای تزیین گلدان‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

مانع از نفوذ حشرات به درون خاک

استفاده از سنگ های گلدانی موجب می شود که بستر مناسب برای رشد حشرات و آفات از بین برود و دیگر نتوانند درون گلدان زندگی کنند، در نتیجه به گیاه آسیب برسانند. استفاده از این سنگ ها بهتر از سم پاشی برای دفع آفات می باشد.

بازتاب نور و جلوگیری از تبخیر آب گلدان

سنگ‌ریزه‌ها از رسیدن نور خورشید به خاک گلدان جلوگیری می‌کنند و بخش بزرگی از نور خورشید را بازتاب میدهند.پس رطوبت خاک گلدان، برای مدت طولانی تری دوام می‌آورد و تبخیر نمی‌شود.

به علاوه خود نور و گرمایی که از سنگ‌ریزه‌ها منعکس می‌شود به رشد بهتر گیاه کمک می‌کند.و به رفع هرچه بهتر نیاز نوری گیاه کمک خواهد کرد.

حفظ خاک گلدان در زمان آبیاری

در هنگام آبیاری به خصوص با شیلنگ سطح خاک حالت نامنظمی به خود می گیرد و خاک گلدان از بین می رود، یا حتی موجب ایجاد گودی در خاک گلدان می شود. ولی سنگ ریزه ها مانع از بروز این چنین اتفاقاتی می شوند و موجب زیباتر شدن گیاهان و اسیب نرسیدن به آن ها می شود.

جلوگیری نسبی از رشد علف های هرز

جوانه های علف‌های هرز که ممکن است در سطح گلدان های آپارتمانی رشد کنند عموما ضعیف هستند.و قدرت کنار زدن و جابجایی سنگ‌ریزه‌ها را ندارند. در نتیجه با وجود سنگ‌ریزه‌ها توانایی رشد و نمو در گلدان را از دست میدهند.

مزایا و معایب سنگ های تزئینی روی گلدان برای گیاه

معایب سنگ های گلدانی برای گیاهان

سنگ ها گرم می شوند

در مورد مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاه تا اینجا درباره مزایای آن گفتیم. حال خوب است که با معایب آن آشنا شوید. یکی از معایب بسیار بزرگ سنگ روی گلدان این است که سنگ ها با قرار گرفتن در نور آفتاب، گرم می شوند و این گرما را در خود نگه می دارند. این گرمای ذخیره شده می تواند برای گیاه خطرناک باشد و به گیاه آسیب برساند. در ضمن سنگ گرم نه تنها از تبخیر آب جلوگیری نخواهد کرد، بلکه سرعت تبخیر آن را افزایش خواهد داد. به همین دلیل توصیه می کنیم که از سنگ روی گلدان برای گیاهانی که زیاد در معرض نور مستقیم خورشید هستند، اجتناب کنید.

خاک سنگین می شود

برای اینکه با مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاه آشنا شوید، خوب است بدانید که یکی از مهم ترین معایب استفاده از سنگ، سنگین شدن و فشرده شدن خاک است. اگر شما به اندازه کافی از سنگ استفاده کنید، مزایایی دریافت خواهید کرد و گیاه شما رشد بهتری خواهد داشت؛ اما اگر در استفاده از سنگ زیاده روی کنید خاک فشرده خواهد شد.

خاک فشرده نیز معایب مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال برای آبیاری خاک فشرده، مجبور هستید که از روش غرقابی استفاده کنید؛ زیرا آب نمی تواند به طور آزادانه تخلیه شود. همچنین ذرات موجود در خاک نیز فاصله شان بسیار کمتر خواهد شد. با کم شدن این فاصله ها خاک توانایی هوادهی خود را از دست می دهد؛ در نتیجه گیاه نمی تواند اکسیژن دریافت کند و خفه می شود که این در نهایت باعث مرگ گیاه می شود.

معرفی انواع سنگ گلدان

سنگ ریزه هایی وجود دارند که با خاک گدان باید ترکیب شوند که برای ایجاد  تخلخل و یا نفوذ پذیری در خاک بسیار مناسبد و موجب می شوند که آب اضافی از  داخل گلدان دفع شود.

قبل از اطلاع از فواید و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان بهتر است که با انواع آن آشنا شوید، انواع سنگ گلدان عبارتند از:

سنگ گلدان طبیعی:

سنگ هایی که در طبیعت وجود دارند و جمع می شوند، دارای رنگ های طبیعی می باشند حتی اندازه آن ها هم به صورت کارخانه ای تغییر نکرده است، دارای اندازه های طبیعی می باشند، هرچند ممکن است مانند سنگ های مصنوعی از تنوع رنگ بالایی برخوردار نباشند. ولی با این وجود بسیار زیبا هستند و افراد بر حسب سلیقه خود انتخاب می کنند که از سنگ های طبیعی و یا مصنوعی برای گلدان های خود استفاده کنند.

سنگ گلدان مصنوعی:

سنگ گلدان هایی هستند که به وسیله کارخانه برش داده می شوند و معمولا در آن جا رنگ می شوند، چون دارای رنگ های متنوعی هستند معمولا اکثر افراد تمایل به استفاده از آن ها برای گلدان های خود دارند. علاوه بر سنگ های گلدانی مصنوعی، شن های رنگی زیبایی نیز وجود دارند که استفاده از آنها نیز بسیار مرسوم شده است و کاربرد تزیینی دارند.

مطالب مرتبط

شرایط نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی + نحوه کاشت در باغچه

۷ اشتباهی که باعث پژمرده شدن گل های طبیعی می شود

علت زرد شدن گیاه سانسوریا بعد از تعویض گلدان چیست؟

نظرات