معرفی انواع بیماری‌های عروقی ؛ علائم و راه‌های پیشگیری/ علایم بیماری عروق خونی چیست؟

اول فارس | سلامت ودرمان : فشار خون بالا یکی از بیماری‌های عروقی رایجی بوده که به علت فشار افزایش یافته حرکت خون از طریق عروق خونی است.بیماران عروقی را معمولا برای مشکلات عروق خونی اعم از عروق مغز و قلب به کار می برند که انواع گوناگونی دارد و امروز قصد داریم تا به این […]

اول فارس | سلامت ودرمان : فشار خون بالا یکی از بیماری‌های عروقی رایجی بوده که به علت فشار افزایش یافته حرکت خون از طریق عروق خونی است.بیماران عروقی را معمولا برای مشکلات عروق خونی اعم از عروق مغز و قلب به کار می برند که انواع گوناگونی دارد و امروز قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم.

معرفی انواع بیماری‌های عروقی + علائم و راه‌های پیشگیری

بیماری عروقی

بیماری عروقی یک کلمه عام است که برای گروهی از مشکلات عروق خونی (عروق مغز یا قلب) استفاده می شود و از طرفی افرادی که بیماری‌های عروقی دارند ممکن است مشکلاتی از قبیل بیماری‌های عروق کرونر، حمله قلبی و سکته قلبی داشته باشند.

انواع بیماری‌های عروق خونی

انواع اصلی مشکلات و بیماری‌های رگ خونی به شرح زیر است:

فشار خون بالا

فشار خون بالا یکی از بیماری‌های عروقی رایج در غرب است و به علت فشار افزایش یافته حرکت خون از طریق عروق خونی است.فشار خون بالا می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد، با این حال گزینه‌های درمان متعدد وجود دارد، این شرایط می‌تواند منجر به حمله قلبی و  سکته شود.

یکی از علل اصلی مرگ در سراسر دنیا بیماری‌های قلبی عروقی هستند که این می‌تواند بر عروق خونی مغز اثر کند، از این رو منجر به جنون، دیوانگی و زوال عقل می‌شود.

بیماری عروق کرونری

دلیل عمده برای این بیماری ساختن اسیدهای چرب است که پلاک روی دیواره سرخرگ‌های کرونری نامیده می‌شود.این‌ها سرخرگ‌های تغذیه کننده خون مملو از اکسیژن و مواد غذایی به ماهیچه‌های قلب هستند.زمانی که شخصی یک رژیم غذایی با چربی بالا مصرف می‌کند، مواد چربی از خون روی دیواره سرخرگ‌های کرونری رسوب می‌کند و منجر می‌شود مسیرهایشان محدود شود.

به مرور زمان، عروق خونی به علت ته نشینی چربی اضافی مسدود و جریان خون به ماهیچه‌های قلب متوقف خواهد شد و از این رو منجر به حمله قلبی می‌شود.

معرفی انواع بیماری‌های عروقی + علائم و راه‌های پیشگیری

بیماری شریانی محیطی

این بیماری بر ارسال خون به دست‌ها و پاها اثر می‌کند؛ این اتفاق زمانی‌که سرخرگ‌ها در پا تنگ و محدود می‌شود به علت بالا رفتن پلاک در سرخرگ‌ها روی می‌دهد؛ این ضخیم شدن دیواره‌های سرخرگی توسط کلسیم، بافت فیبروز، چربی‌ها و کلسترول تصلب شریان نامیده می‌شود.

سرخرگ‌ها تنگ می‌شوند و جریان خون به قسمت‌های مختلف بدن کاهش می‌یابد.زمانی که انقباض ملایم است شخص مبتلا با درد در پاها مواجه می‌شود در حالیکه پیاده روی و ورزش کردن که بعد از مقداری استراحت فروکش می‌کند؛ دیابت، چاقی، افزایش فشار خون و غیره شود که  خطر بیماری عروقی محیطی  را افزایش دهد.

آنوریسم

این بیماری به طور برجسته یک ورم یا ضعف را در دیواره‌های عروق خونی نشان می‌دهد.پیدایش و تکوین آنوریسم به عنوان یک ضعف در دیواره عروق خونی صورت می‌گیرد.با گذشت زمان، نیروی خون در عروق خونی سبب می‌شود این بخش ضعیف تا balloon out/بالون شود.هنگامی که آنوریسم شکل می‌گیرد به تدریج بزرگ‌تر می‌شود و آن را مستعد پارگی می‌کند.

این نوع از بیماری عروق خونی می‌تواند در سرخرگ‌های مغز یا قلب مخصوصا در بخش پایه مغز و آئورت شکمی روی دهد.این بیماری می‌تواند تهدید کننده زندگی در نتیجه خونریزی مغزی و حتی مرگ باشد.

علایم بیماری عروق خونی

این علایم در بازوها، شکم و پاها مشاهده شده اند. آن‌ها در زیر بیان شده اند:

  • گرفتگی عضلات
  • درد عضلانی
  • دست و پاهای سرد
  • پوست رنگ پریده
  • از دست دادن مو روی پنجه‌ها
  • جراحاتی که بسیار طول می‌کشد تا درمان شود
  • جراحاتی که با ظاهر سیاه پوسته پوسته می‌شود
  • ضربان کم یا هیچ در پاها

معرفی انواع بیماری‌های عروقی + علائم و راه‌های پیشگیری

چگونه می‌توان از مشکلات ناشی از بیماری‌های عروقی جلوگیری کرد؟

مهم است که شما ریسک فاکتورهای (عوامل خطر) خودتان را بدانید و از تاریخچه (سابقه) خانوادگی خود مطلع باشید؛ اگر شما دیابت یا سابقه خانوادگی بیماری‌های عروقی دارید بیشتر درمعرفی خطر ناشی از مشکلات بیماری‌های عروقی هستید.

کلید کاهش این عوامل خطر تغییر شیوه زندگی است.

سیگار نکشید؛ اگر سیگاری هستید پزشکتان برنامه‌ای به شما می‌دهد تا بتوانید سیگار کشیدن را متوقف کنید و دوباره شروع نکنید؛ اگر سیگاری نیستید شروع به سیگار کشیدن نکنید.

ورزش؛ قبل از شروع با پزشک خود مشورت کنید تا ورزش‌های مناسب را به شما آموزش دهد سعی کنید به این ترتیت شروع کنید:۴-۶ بار در هفته و حداقل ۳۰ دقیقه در هر بار.ورزش منظم سیستم قلبی و عروقی شما را تقویت کرده و وزنتان را تحت کنترل قرارمی‌دهد همچنین ورزش فشار خون را پایین آورده و سطح کلسترول LDL را کاهش می‌دهد.

درست بخورید؛ رژیم غذایی حاوی سدیم (نمک) و روغن‌های اشباع شده کم داشته باشید؛ از خوردن غذاهای حاوی نمک زیاد بپرهیزید و هنگام صرف غذا به آن نمک نزنید.کالری دریافتی شما از کلسترول باید ۳۰ درصد (ویا کمتر) کل کالری دریافتی روزانه باشد؛ پزشکتان به شما کمک خواهد کرد تا رژیم غذایی مناسب خود را تهیه کنید.

مطالب مرتبط

نشانه‌های حمله کرونا به قلب و عروق + فیلم

علائمی که از سکته حاد قلبی خبر می‌دهند

فارس در تیررس بیماری های قلبی و عروقی

نظرات